Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 27 Disember 2009

Hazim n Hazmi

Hari tu sebelum cuti sekolah, aku ni kena la ikut rombongan sekolah untuk murid2 tahun 6 yg lulus semua subject UPSR.... Tahun ni 7 org dapat 5A.... So kat sini ada la gambar Hazim yg ikut sama p rombongan tu.... p melawat Puteri Harbour kat Wilayah Iskandar, Muzium Istana Negeri Johor dan Zoo Johor yg terletak betul2 kat tengah bandar Johor Bahru.... Disebabkan zoo di dalam bandar tempat parking kete pun takder... Parking keter tepi2 jalan depan Masjid Sultan Abu Bakar yg glamour sekejap sebab Mawi kawin kat situ.....Hazim n Divya murid 6 Melati 2009 Hazim di Muzium Istana Negeri Johor.... Berlatar belkg kan Pantai Lido.

Hazim dan murid 6 Melati 2009 di Puteri Harbour , Wilayah Iskandar.
Hazim.... Yg suka posing
Hazim di rumah contoh Taman Nusantara, Bandar Nusajaya.
Hazmi sekarang dah 7 bulan....
Memang dah mengemas satu rumah. So nak senangkan mama dia, masukkan je dalam walker..

Jauhnya termenung Hazmi.....

Hazmi kalau dah tido tak leh lepaskan bantal Spongebob yg Mak Su beli untuk abg Hazim dulu.... Dah dua keturunan Mak Su.....

Buntang nya mata..... Ikut saper la gamaknya??????

Hazmi dan walkernya...

Jumaat, 25 Disember 2009

End of year 2009

Dah lama sangat aku tak update blog ni.... Kan per sblm ni slalu guna wrels sekolah... Aku ni xder intenet sndr..... Hari ni (25/12/2009) barulah aku dpt der intenet sndr....
Nak guna untuk edit data emis sekolah coz aku ni jadi guru data kat sekolah.....
Dulu data emis tak online tp dah guna online aku pun terpaksa lah bl gak brdband ni utk menyenang tugas aku la kira nya.
Sal Hazim ngn Hazmi takder pr yg terkini utk Hazim cuma yg wat aku senang hati dia dah mula suka nak pngaji Quran kat umah mak dia..... Syukur tak yah lah nak paksa2 dia lagi.... Cuma walaupun tahun depan Hazim 5 tahun aku masih tak sekolah kan dia.... Tunggu jer Hazim 6 tahun br dia masuk tadika....
Hazmi dah culup 7 bulan dah pandai nak merangkak. Tapi selalu angkat2 punggung cam nak duduk.... Tak tau la mana satu yg dia akan dapat dulu. Tapi naluri mama ni rasanya cam Hazmi ni akan duduk dan terus blaja berdiri kot.
Sepanjang cuti sekolah aku pun tak jalan mana2 coz husband kena keje 12 jam jer samada shif siang atau malam..... Dulu ada Nepal tapi disebabkan contract 8 tahun jer Nepal2 ni leh keje kat Malaysia jadi terpaksalah suami ku ini ganti ot tempat Nepal sampai nak minta cuti pun susah...
Nak wat cam ner dah tugaskan cuma yg best hujung bulan bertambah lah sket..... Amin
Tak tau per lagi nak tulis cuma tak sabar nak tunggu my 2nd sis yg dapat ngajar kat JB ni juga.... Tahnian dan selamat mengajar dan jadi guru yg berdedikasi.....
Untuk Adik yg kat petronas S'wak semoga bersabar menghitung hari2 terakhir berada di Petronas.... Good Luckkkk.......
Merry Christmasss untuk semua

Rabu, 4 November 2009

Hazmi Setelah 5 Bulan....

21 Oktober 2009....
Hazmi genap 5 bulan....
  • Dah 5 bulan Hazmi baru 7.7kg... Naik 400g jer
  • Dah cukup 5 bulan ni Hazmi for sure dah meniarap....
  • Baru nak angkat pungung nyer tapi tak tau ler bila baru nak leh merangkak....
  • Tapi mulutnya leh tahan ringan...
  • Sekarang dah leh sebut mama, papa dan abang.... Tapi sebut abang tu pelat jadi ler abee...

Hazmi yg dah memang pantas meniarap.... Memang suke ketawa dak Hazmi ni
Comey tak Hazmi?????
Hazmi ngn Along....

Hazmi dan Abg Hazim....

Selasa, 3 November 2009

BESDAY HAZIM 4 TAHUN

BESDAY BOY
Hazim genap 4 tahun
Sebenonya 24 Oktober ritu besday hazim yg ke 4.... Aku plak 19 Okt ritu dah genap 32 tahun. Nak wat majlis beso2 rumah sewa aku tu sempit sgt. Nak mudah, akhirnya beli kek n KFC bawa p rumah org yg jaga Hazim ngn Hazmi.. Ayah Hazim tu bilal masjid jd senang nya buat doa selamat jer sket antara family aku ngn family ayah Razak Hazim... Dah dua tahun aku wat kat rumah ayah Razak Hazim.... Sedara family husben pun takder sape yg aku jemput.... kan nyer tak nak jemput, tp takwat majlis kan.... Nak jemput pun tak wat kat rumah sendiri.... Senang cerita Hazim tau tu majlis sambut besday dia... kat bawah ni aku serta kan gambo kek besday boy ngn gambo masa majlis hari tu...

Kek besday Hazim yg dibeli petang tu kat Season Taman Perling.... Dah takder design lain cz tak tempah. Bl jer apa yg ada.... Janji Hazim suka cz dia yg pilih kek tu sendiri.

"Cepat la mama kita potong kek tu"... Dah tak sabo Hazim nak makan kek ni...

Mama tumpang kek yer sayang.... Besday kita kan pada bulan yg sama.

SEMOGA HAZM PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI SERTA JADI ANAK YANG SOLEH DAN BAIK. Aminnn

Rabu, 21 Oktober 2009

Family Day at Teluk Ramunia Beach Resort

Jumaat 16 Oktober 2009
Bertolak dari rumah dalam kol 11am.... Org lain sumer p awal cz p melawat bandar kota lama n tmpat bersejarah.... Cz Hazmi yg msh kecil tu, aku wat keptsan p terus chalet n check in... Sampai jer dalam kol 3.30pm, kemas2 per yg patut, petg cikgu2 lelaki n suami2 der pertndgn bola tampar... Cikgu2 yg menang tipis....
Malam aktvt ber BBQ dan nyanyi suka-suka.... Tp PA system tak ok, sumer org dah kepenatan sumer masuk tido awal....
Suami ku yg memg kaki pancing dpt lepas gian cz mlm tu dpt gak Tebal Pipi sekor... Cikgu Hakim dpt gak ikan sembilang.... dah lama tgak memancing dapat la tarik ikan gak... Untuk pengetahuan korang tempat tu memang cantik n sgt sesuai kalau kita nak bawa family... kat bawah ni der la gambar kat depan chalet n depan pantai
Di depan Chalet mengadap pantai yang memang cantik.
Di depan pemandangan pantai di hdpan chalet pada hr pertama.
Sabtu 17 Oktober 2009
Plan hari ni p melawat pusat TLDM KD Sultan Ismail kat Tanjung Pengelih... dapat le tengok pameran kapal2 yg Malaysia ada.. Pastu dengar ceramah kerjaya TLDM... Penat dengar ceramah p kudapan pastu dibawa plak melawat Bomba utk TLDM... Yg best dapat tengok kubu peninggalan zaman British... Memang dalam org dulu2 gali wat kubu.... Katanya pihak TLDM der le masukkan anjing yg diikat ngn tali.... Tapi dalam jarak 100m jer anjing tu tak balik2 jd takde saper2 dr TLDM yg berani masuk...
Petang ada acara sukaneka... untuk pertandingan isi air dalam botol.. aku n suami dpt gak no 3, acara baling belon berisi air, habis pecah belon tu cz aku yg x pandai sambut... basah sumer muka.. Yg klaka bila acara tarik tali cikgu2 pompuan vs anak2 cikgu...Camner la tak kalah cikgu2 nyer cz dalam diam der la suami2 ckgu yg curi tarik dr belakang... Pelik gak cikgu2 ni cz budak2 tu kecik jer tapi kan main kuat lagi.. tup2 ada plak yg duduk kat ats tali tu... Habis satu badan aku ni sakit2..
Cikgu2 pompuan yg bersemangat tarik tali

Hero malaya bersemangat menyambut belon berisi air

Pemenang acara baling belon berisi air.

Sebelum acara bermula


Semangat nyer suami-suami ni nak sambut belon.
Petang cam biasa la, acara mandi pantai...Hazim bukan main seronok wat istana pasir... Time mandi papa ngn hazim jer la yg mandi cz mama kena jaga Hazmi.. Nanti dah besar adk mandi puas2 k...
Ahad 18 Oktober 2009
Bersarapan pagi... Papa dan HAzim mandi untuk hari terakhir.. Biar hazim mandi puas2.. Yg klaka Hazim pg ni, masa mandi tu dia tersedut sket air laut tu... Terus fobia sampai tak berani nak berjalan kat pantai tu... Pe lagi jadi baby tua... merangkak jer kat sepanjang pantai...
dalam kol 11am. check out balik jb... Bagi sesiapa yg nak datang bercuti leh ler pilih tempat ni cz memang cantik dan menarik.

Khamis, 15 Oktober 2009

Sukan Tahunan SKSB 10 2009

Lama tak update. Mesti berbulu jer saper yg buka blog aku wat masa ni...Sbeno nyer aku ni sibuk ngn sukan tahunan sekolah lepas cuti beraya... Nak citer byk2 pun takde per yg best sgt. Jadi biar gambo jer menjelaskan segalanya....
Tak rehat langsung sebab tiap2 petang datang wat latihan rumah sukan, sukan tara dan acara akhir padang walaupun sekolah aku ni padang nyer kecik sangat... Sedih nye sekolah aku ni xde padang tapi dapat gak wat sukan tahunan kat Stadium Larkin,Johor Bahru.. Yang penting cikgu cikgu rumah biru happy coz tahun ni jadi juara lagi....
Acara untuk kakitgn sekolah. Mengisi air dalam botol... Semangat aku nak mula dulu..
Hakim menentukan johan pertandingan. Group aku dpt la no 3.

Semangat cikgu nyer memberi arahan kawad kaki untuk rumah biru. Nasib baik tahun ni dapat lagi jadi johan kawad kaki.... Cayalah Rumah Biru
Angkat baldi tu cikgu, jangan tak angkat..
Pastu cuti Deepavali ni sekolah aku wat Hari Keluarga kat TelukRamunia Beach Resot.... Esok 16/10/2009 konvoi utk ke sana. Next story nanti aku citer sal hari keluarga lak k.

Khamis, 8 Oktober 2009

.....teman.....

Takde pe2 yg nak diciterkan.
Cuma nak kongsi sket kata-kata kat bawah ni untuk sumer.

“ TAK PERLU MENCARI TEMAN SECANTIK BALQIS, ANDAI DIRI TAK SEHEBAT SULAIMAN.
MENGAPA MENGHARAPKAN TEMAN SETAMPAN YUSOF JIKA KASIH TAK SETULUS ZULAIKHA.
TAK PERLU MENGHARAPKAN TEMAN SETEGUH IBRAHIM ANDAI DIRI TAK SEKUAT SITI HAJAR DAN MENGAPA DIDAMBAKAN TEMAN BAK SITI KHADIJAH KALAU DIRI TAK SEMPURNA RASULULLAH(S.A.W).
BIMBINGLAH DIRINYA, DAN TERIMALAH KEKURANGAN ITU SEBAGAI KEUNIKAN, CARILAH KEBAIKAN PADA DIRINYA DAN BERSYUKURLAH KERANA DIPERTEMUKAN DENGANNYA. TETAPLAH BERDOA PADA TUHAN AGAR DIA AKAN TERUS MENJADI MILIKMU…………

Jumaat, 2 Oktober 2009

Botak Yang Comey

Sebenarnya nak citer sal Hazmi yg dah botak... tapi lupa lak mama nak ambil gambar masa wan botakkan Hazmi.
24 September 2009
Barulah aku botakkan Hazmi lepas dah 4 bulan dia lihat dunia. Kat Johor susah sgt nak cr org untuk botakkan kepala budak. Lastly ms balik beraya kat Baling baru ni, barulah aku sempat botakkan Hazmi. Kan main semangat wan nak botakkan Hazmi sampai p bl pisau cukur yg baru. Nak dijadikan citer ms wan pegang jer pisau tu Hazmi terus melalak. Papa nyer bukan main pujuk tapi x jalan. Asal wan pegang jer pisau start nangis... Akhirnya tertidur kat bahu papa.
Dah Hazmi tido barulah wan mula kan sesi membotakkan kepala...
dah siap botakkan separuh Hazmi dah bangun. Per la nangis balik... dan cukur separuh wan sambung jer sampai habis cuma yg klakar nyer sebelah cantik sebelah lg boleh je la...
dah hbs sumer rambut nampak comel la plak Hazmi yg dah botak.
So kat bawah ni aku bg la gambar Hazmi sebelum dan sesudah botak.
Hazmi di pagi raya.
Hazmi di pagi raya ke 2

Hazmi yg dah botak.

28 September 2009
Aku start ngajar dan petang kena bw Hazmi p klinik utk monthly checkup. Sekarag Hazmi dah 7.3kg... Cuma yg aku pelik ni Hazmi leh sama berat ngan abg Hazim ms 4 bulan.. sama2 7.3kg... Kan per aku pelik sebab ms kuar Hazmi 2.55kg tp abg Hazim 3.81kg. Rasanya Hazmi yg cepat membesar kot. Pe2 pun yg penting Hazmi ngn Hazim sihat.
Ni aku nak citer sket ms p klinik petang tu. Dah jd rutin masa timbg tu ada nurse yg tolong. tiba2 dia kata " kak, anak akak ni cam Ipin lah, cuba akak bl baju Upin Ipin dan bg dia pakai, Sama sangat" Ni mesti kes hazmi yg botak...
Bila jumpa nurse lain pun sumer tanya nape licin sgt. tak terjawab aku just senyum jer la..

.....Smoga anak2 mama sihat sokmo.....








Selasa, 29 September 2009

Bestnyer beraya di kampung

Sebenor nyer aku ni x de mood nak update blog ni cz mash mood beraya. Nak senag citer aku story tuk 1 week aku kat Kedah .
18 September 2009
Perjalanan balik kg bermula. Kira2 dalm kol 7am aku n family bertolak blk Kedah. Dalam kol 10am dah sampai RnR Sg Buloh cz xde kete sgt. Aku jd compius cz xde org nak blk beraya kat kg ker tahun ni? Jalan lengang le sesangat. Dalam kol 3pm aku dah selamat smpi kat rumah kesyganku. Yg plg best hazim, cz dah dpt jumpa Wan, Tok n Mak ah.

19 September 2009
Hari ni p shopping kat Pekan Baling cz nak bl baju untuk Hazim sbb mama nyer terlupa nak bawa baju untuk malam. Entah cam ner la aku boleh lupa. (Kesian Kat Hazim) Tapi yg best dia dpt bj baru. Yg seronok bila balik Baling ni kain baju murah2 sbb baju yg sama, dgn colour n design yg sama kat Johor 2 atau 3 kali ganda harganya. Pastu bl gak brg2 tuk wat nasi impit, lontong n sambal kacang cz husben tercinta nak mkan masaa hr raya. Malam nyer semangat call mak mertua minta resepi wat kuah kacang. Yg penting malam tu kuah kacangku menjadi. Nasib baik husben ku suka.

20 September 2009
Hari raya menjelma. Pagi2 sumer siap cepat2 utk sesi bersalaman. Minta ampun dan maaf dr hujung rmbut sampai hujung kaki. Pastu p Masjid smbhyg sunat hr raya.
Aku x p cz jaga hazmi yg br 4 bulan. Hazim p masjid ngn papa, wan n tok.
Pastu sumer p menziarahi kubur arwah nenek. Tinggal aku, Hazmi n papa kat rumah.
Tak menang tangan tahun ni ramai sgt yg dtg rumah. Lagipun terasa penat cz adk yg bongsu x balik. Dia memang rajin mengemas n masak2 (untung sape2 dpt wat bini) Jgn mare ye dik.... Untuk adk yg x dpt blk beraya thn ni tgk2 ler gambor kat bawah ni wat hilgkan rindu.


My Love Family
Me,My husben, Hazim, Ayah, Hazmi, Mak, My sis
Hazim dan Hazmi ngn Wan n Tok

My Sis, Mak, Ayah n Me

Anak mama Hazmi IKhwan
Abg Hazim Ikhwan sibuk main game kat laptop x nak bergambar.

My sis yg x dpt blk beraya. Beraya kat Sarawak tahun ni.
27 September 2009
Hari ni hr terakhir aku di Kedah. Dlm kol 10.30am bertolak balik Johor. Seronok tahun ni beraya kat kg. Dapat jumpa kawan lama n dapat plak nombor2 phone kwn lama. P juga berjalan2 kat rmh sedara mak n ayh. Dah masuk hgh way, Hari ni kete agak byk berbanding hr balik dulu. Byk bekal yg mak masak untuk anak cucu dia makan, so kami wat keputusan tak berhenti makan. Makan jer dalam kete. Hazim yg kesedihan tinggalkan wan, tok n mak ah tido jer sepanjang perjalanan. Last husben brhnti juge kat RnR Seremban bl air kopi jer. Teruskan perjalanan dalam kol 7pm sampai rumah. Syukur selamat sampai...
Terima kasih untuk mak ayah n kaktun di atas segala bantuan n kasih sayang yg diberikan. Untuk adk wat yg terbaik utk family kita. luv u all.
Semoga Syawal tahun ini memberi seribu makna buat kita sumer. Amin.




Khamis, 17 September 2009

...Raya oh Raya...

SaLAm
18 . o9.09.... rasa2nya saper yg jd ckgu tarikh ni mesti best cz dpt cuti khas jd x yah la ganti sekolahnya nanti.... Kecuali lah yg memg dah cutinya mula hr Jumaat.
Tapi bg aku lg best cz pg2 sok aku n family akan bertolak blk ke Kedah.. Yahooo
Hari ni last day ngajar so kat sek wat mjls penutupan bln kemerdekaan dan majlis khatam Al Quran. Aku cam bese jd MC tuk mjls ni... tak suka sebenonya tp dah terpaksa wat gak la
nak bercerita byk2 pun aku ni cam dah terexcited nak blk mengalahkan Hazim. Aku pun cam dah byk hr tak update blog ni..mst berbulu kalau buka asyk tajuk tu x berubah2.Kalau penyakit M dah datang memg la jd cam ni kan.
Aku ni blk kedah dr jumaat sok, sampailah sabtu nanti baru blk johor smula. Dah lama x blk ni memg hati berbunga-bunga rasanya. Tapi kalau husben tercinta tup2 kata nak blk ptg ni aku lg la suka... Pe tah lg Hazim yg hari2 minta blk umh wan.
Aku ni bgtau Hazim nak blik sambut raya kat rumah wan. Yg klaka tu hari selasa lepas der la aku ni bw Hazim p Kipmart nak bl brg2 dapur. Time blk tu kat parking Kipmart der la gantung bintang n ketupat yang besar2 tu.
tiba-tiba............
Hazim menjerit.................
"Papa tengok tu dah raya dah, leh ler kita balik umh wan"
Papanyer tengah drive x dpt ler nak nengok, per lg hazim tarik la kepala papanye paksa soh tengok cz nak buktikan dah raya. lastly aku n husben yg tensen cz hr2 dia tuntut benda yg sama...
Pg ni nak p umh org yg jaga dia pun, aku bg tau cpt bgn cz hr ni last p umh mak, sok nak blk umh wan. Bukan main senang dia bangun.
Untuk suami tercinta tahun ni balik raya kat Kedah xde la lodeh n ketupat.. per2 pun ila cuba masak kuah kacang k..
Semoga aku n family selamat pergi dan balik.
Bagi sumer yg balik kampung berhati2 semasa memandu. Patuhi had laaju yg ditetapkan.
Jumpa lg lps raya nanti.

Isnin, 14 September 2009

Ooooo... Balik Kampung

Sebenarnya takde pe2 sgt nak distorykan pun... Cuma aku n family skunk nie tgh x sabar nak tunggu hari jumaat... Kan per tahun ni turn raya kat Kedah jd dapatla aku balik Kedah... Rasa2 last aku balik dulu pun tahun lps cz arwah nenek meninggal... Aku ni sbenonya org Baling, Kedah tapi dr 1996 aku dah start dok Jb sejak dr mula2 blaja kat UTM Skudai, dah tu plak tahun 2002 aku kawin plak ngn org Gelang patah, Johor. Terus la aku ni melekat kat selatan Semenanjung Malaysia... Bila dah Utara jumpa Selatan, mulalah bila raya jer tunggu turn negeri masing2...
Kira ni la minggu last aku ngajar...

Aku nak citer sket sal tema baju raya tahun ni cz dah kata nak raya kat kedah, Aku pun contact la fmly kat sana tanya warna baju.... nak dijdkan citer adk aku yg tengah tu bgtau la kuning diraja tp nak ke arah warna hijau.... tak ke compius aku dengar.... Tapi xpe la cz hati berkobar2 nak blk Kedah aku n suami p la Shopping kat Plaza Angsana......... Kira kalau kat Johor ni tu la tmpat plg femes.... nak cr parking kat dlm bangunan sure xde so aku prking kat tapak parking dia yg memg besar tp cnfrm x slamat.......... 5 jam aku pusing2 lastly tak jumpa pun warna yg aku cari.... Tensen punya pasal aku main angkut jer la tapi stay warna kuning... Yg jd masalahnya cz suami ku ini beso orgnyr... nak cr XXXL tu yg x jumpa2.... Dah penat aku bl utk aku, suami n Hazim jer... Adik Hazmi tunggu tahun depan br pakai bj Melayu k...

Habis bab shopping, sumer dah penat... Hazim yg x pose tu minta blkan Donut, 6 donut aku bl... Sampai kat kete... bunyikan alarm terus la masuk nak blk rumah aku la....... Singgah kat rmh org yg jaga Hazmi cz takut nak bw dia yg baru 3 bulan lbh tu. Hazim tengur "papa bl tayar baru ker?" Aku n husben pun tengok la tayar nyer, dah lambg proton tu kena kopek... Maka beraya lah aku kat Kedah tahun ni ngn tayar kete yg rongak... Memang bengang cz naper la kete aku yg jd mangsaa????????

Pe2 pun yg berlaku , Hazim hr2 asyik tanya bila nak balik umh Wan... Bukan anak jer yg excited... mama dia pun sama... Yg pasti aku dah apply cuti jd lepas jer sahur hr Jumaat dlm kol 6am... bertolak lah aku satu family blk Baling Kedah... Memang best cuma yg sedey nyer adk aku yg bongsu x dapat beraya bersama thn ni cz di de praktikal kat Petronas Sarawak dan tahun ni juga tahun pertama kami sumer beraya tanpa nenek tercinta.......... Semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di dalam golongan org2 yg beriman Aminnn....... Semoga sumernyer selamat dan berjalan lancar... Yg paling penting aku stay sana sampai 26.09......... Kira 1 minggu gak la kat Kedah. harap2 aku dpt jumpa ngn kwn2 lama aku kat Kedah....

Sempena hari raya yg bakal tiba nanti aku nak ambl kesempatan ni nak ucapkan
" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI "
"MAAF ZAHIR DAN BATIN"
"SEMOGA DIMAAFKAN SEMUA SALAH DAN SILAP"

Selasa, 8 September 2009

koleksi gambo Hazim n Hazmi

Hari ni start UPSR 2009... So byk kelas yg dicutikan so aku de byk masa free... Jadi aku pun suka2 ler nak bagi gambo2 anak aku untuk tontonan umum... Anyway Good Luck untuk murid2 ku... Ni la Hazim dan Hazmi. Hazim puas senyum... Hazmi kusyuk jer dia tido..

Hazim 2 tahun lebih... Raya tahun 2007

Sukanyer dapat ambil gambo... Cute kan!!!!!!!!!
Dengan baju Wan bagi... Hazim rindu sgt kat Wan
Ni lah buchuk mama... Lebih kurang cam abg Hazim... Skunk ni suka tol berbual sampai dengar kat jiran sblh bila Hazmi bergosip.
Memag smkn tembam.... Hobi baru Hazmi kalau abg dia main PS2 mula la dia pun x nak tido cz tengok jer abg Hazim main... Mula la mulut tu bergosip jer... nak wat cam ner abg Hazim x fhm...
Sajer la aku ni nak promote anak2 aku yg memg comey2 blaka... Semoga bila besar jadi anak yg baik n soleh k.







Isnin, 7 September 2009

Pancing...Pancing.

Hari ni sajer je nak cite2 sal hasben aku ni... Dia ni suka sgt p mancing. tak kisah ler ikan ke udang ke janji batang joran tu dapat dibaling. Tapi sejak dah dapat anak ni gantung jap le jorannya kat dinding. Kat bawah ni aku bagi la koleksi joran suami aku yg tergantung kat dinding. Cuma yg klakanya kalau de sape2 yg dtg umah slalu ingat langsir... Tapi bila tengok balik baru la perasan joran suamiku...
Koleksi joran suamiku..

Ni sbenonya gambar lama suami ku ni p mancing kat laut dalam so dapat la ikan yang ada kat gambar kat atas ngn bawah nie.


Kat belakang suami ni sebenarnya Ikan Layaran... Kalau tak silap sekor je dah 150Kg

Ni plak gambar model udang galah... kalau x p mancing ikan hasben p mancing udg galah kat Sedeli. Ni la antra udg yg dia dpt.

Sebenarnya bapak mentua memang nelayan kat Tanjung Kupang , Gelang patah, Johor. Jadi dah sebati la laut ngan hasben ni . Bapak mertua ni plak ada kelong sendiri jadi kalau kitaorg nak mancing leh le p mancing free. Tapi kalau sape2 nak p trip mancing kat kelong tu semalaman kena la byr RM30.
kalau nak citer2 tentang mancing ni byk sbenornye cz aku laki bini memang suke p mancing tak kira kolam buatan, kolam tinggal atau laut. kalau de masa mst p.... dah tu plak, hazim pun cam dah suka ngn aktiviti ni ,jadi dah de teman la papa dia nanti. Syok layan joran ni bila dapat ikan bg yg berminat.....
Rasanya nak citer byk2 pun takut korang bosan lak so layan jer citer mancing ni k...
cau cin cau.....





Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~