Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 21 Oktober 2009

Family Day at Teluk Ramunia Beach Resort

Jumaat 16 Oktober 2009
Bertolak dari rumah dalam kol 11am.... Org lain sumer p awal cz p melawat bandar kota lama n tmpat bersejarah.... Cz Hazmi yg msh kecil tu, aku wat keptsan p terus chalet n check in... Sampai jer dalam kol 3.30pm, kemas2 per yg patut, petg cikgu2 lelaki n suami2 der pertndgn bola tampar... Cikgu2 yg menang tipis....
Malam aktvt ber BBQ dan nyanyi suka-suka.... Tp PA system tak ok, sumer org dah kepenatan sumer masuk tido awal....
Suami ku yg memg kaki pancing dpt lepas gian cz mlm tu dpt gak Tebal Pipi sekor... Cikgu Hakim dpt gak ikan sembilang.... dah lama tgak memancing dapat la tarik ikan gak... Untuk pengetahuan korang tempat tu memang cantik n sgt sesuai kalau kita nak bawa family... kat bawah ni der la gambar kat depan chalet n depan pantai
Di depan Chalet mengadap pantai yang memang cantik.
Di depan pemandangan pantai di hdpan chalet pada hr pertama.
Sabtu 17 Oktober 2009
Plan hari ni p melawat pusat TLDM KD Sultan Ismail kat Tanjung Pengelih... dapat le tengok pameran kapal2 yg Malaysia ada.. Pastu dengar ceramah kerjaya TLDM... Penat dengar ceramah p kudapan pastu dibawa plak melawat Bomba utk TLDM... Yg best dapat tengok kubu peninggalan zaman British... Memang dalam org dulu2 gali wat kubu.... Katanya pihak TLDM der le masukkan anjing yg diikat ngn tali.... Tapi dalam jarak 100m jer anjing tu tak balik2 jd takde saper2 dr TLDM yg berani masuk...
Petang ada acara sukaneka... untuk pertandingan isi air dalam botol.. aku n suami dpt gak no 3, acara baling belon berisi air, habis pecah belon tu cz aku yg x pandai sambut... basah sumer muka.. Yg klaka bila acara tarik tali cikgu2 pompuan vs anak2 cikgu...Camner la tak kalah cikgu2 nyer cz dalam diam der la suami2 ckgu yg curi tarik dr belakang... Pelik gak cikgu2 ni cz budak2 tu kecik jer tapi kan main kuat lagi.. tup2 ada plak yg duduk kat ats tali tu... Habis satu badan aku ni sakit2..
Cikgu2 pompuan yg bersemangat tarik tali

Hero malaya bersemangat menyambut belon berisi air

Pemenang acara baling belon berisi air.

Sebelum acara bermula


Semangat nyer suami-suami ni nak sambut belon.
Petang cam biasa la, acara mandi pantai...Hazim bukan main seronok wat istana pasir... Time mandi papa ngn hazim jer la yg mandi cz mama kena jaga Hazmi.. Nanti dah besar adk mandi puas2 k...
Ahad 18 Oktober 2009
Bersarapan pagi... Papa dan HAzim mandi untuk hari terakhir.. Biar hazim mandi puas2.. Yg klaka Hazim pg ni, masa mandi tu dia tersedut sket air laut tu... Terus fobia sampai tak berani nak berjalan kat pantai tu... Pe lagi jadi baby tua... merangkak jer kat sepanjang pantai...
dalam kol 11am. check out balik jb... Bagi sesiapa yg nak datang bercuti leh ler pilih tempat ni cz memang cantik dan menarik.

Khamis, 15 Oktober 2009

Sukan Tahunan SKSB 10 2009

Lama tak update. Mesti berbulu jer saper yg buka blog aku wat masa ni...Sbeno nyer aku ni sibuk ngn sukan tahunan sekolah lepas cuti beraya... Nak citer byk2 pun takde per yg best sgt. Jadi biar gambo jer menjelaskan segalanya....
Tak rehat langsung sebab tiap2 petang datang wat latihan rumah sukan, sukan tara dan acara akhir padang walaupun sekolah aku ni padang nyer kecik sangat... Sedih nye sekolah aku ni xde padang tapi dapat gak wat sukan tahunan kat Stadium Larkin,Johor Bahru.. Yang penting cikgu cikgu rumah biru happy coz tahun ni jadi juara lagi....
Acara untuk kakitgn sekolah. Mengisi air dalam botol... Semangat aku nak mula dulu..
Hakim menentukan johan pertandingan. Group aku dpt la no 3.

Semangat cikgu nyer memberi arahan kawad kaki untuk rumah biru. Nasib baik tahun ni dapat lagi jadi johan kawad kaki.... Cayalah Rumah Biru
Angkat baldi tu cikgu, jangan tak angkat..
Pastu cuti Deepavali ni sekolah aku wat Hari Keluarga kat TelukRamunia Beach Resot.... Esok 16/10/2009 konvoi utk ke sana. Next story nanti aku citer sal hari keluarga lak k.

Khamis, 8 Oktober 2009

.....teman.....

Takde pe2 yg nak diciterkan.
Cuma nak kongsi sket kata-kata kat bawah ni untuk sumer.

“ TAK PERLU MENCARI TEMAN SECANTIK BALQIS, ANDAI DIRI TAK SEHEBAT SULAIMAN.
MENGAPA MENGHARAPKAN TEMAN SETAMPAN YUSOF JIKA KASIH TAK SETULUS ZULAIKHA.
TAK PERLU MENGHARAPKAN TEMAN SETEGUH IBRAHIM ANDAI DIRI TAK SEKUAT SITI HAJAR DAN MENGAPA DIDAMBAKAN TEMAN BAK SITI KHADIJAH KALAU DIRI TAK SEMPURNA RASULULLAH(S.A.W).
BIMBINGLAH DIRINYA, DAN TERIMALAH KEKURANGAN ITU SEBAGAI KEUNIKAN, CARILAH KEBAIKAN PADA DIRINYA DAN BERSYUKURLAH KERANA DIPERTEMUKAN DENGANNYA. TETAPLAH BERDOA PADA TUHAN AGAR DIA AKAN TERUS MENJADI MILIKMU…………

Jumaat, 2 Oktober 2009

Botak Yang Comey

Sebenarnya nak citer sal Hazmi yg dah botak... tapi lupa lak mama nak ambil gambar masa wan botakkan Hazmi.
24 September 2009
Barulah aku botakkan Hazmi lepas dah 4 bulan dia lihat dunia. Kat Johor susah sgt nak cr org untuk botakkan kepala budak. Lastly ms balik beraya kat Baling baru ni, barulah aku sempat botakkan Hazmi. Kan main semangat wan nak botakkan Hazmi sampai p bl pisau cukur yg baru. Nak dijadikan citer ms wan pegang jer pisau tu Hazmi terus melalak. Papa nyer bukan main pujuk tapi x jalan. Asal wan pegang jer pisau start nangis... Akhirnya tertidur kat bahu papa.
Dah Hazmi tido barulah wan mula kan sesi membotakkan kepala...
dah siap botakkan separuh Hazmi dah bangun. Per la nangis balik... dan cukur separuh wan sambung jer sampai habis cuma yg klakar nyer sebelah cantik sebelah lg boleh je la...
dah hbs sumer rambut nampak comel la plak Hazmi yg dah botak.
So kat bawah ni aku bg la gambar Hazmi sebelum dan sesudah botak.
Hazmi di pagi raya.
Hazmi di pagi raya ke 2

Hazmi yg dah botak.

28 September 2009
Aku start ngajar dan petang kena bw Hazmi p klinik utk monthly checkup. Sekarag Hazmi dah 7.3kg... Cuma yg aku pelik ni Hazmi leh sama berat ngan abg Hazim ms 4 bulan.. sama2 7.3kg... Kan per aku pelik sebab ms kuar Hazmi 2.55kg tp abg Hazim 3.81kg. Rasanya Hazmi yg cepat membesar kot. Pe2 pun yg penting Hazmi ngn Hazim sihat.
Ni aku nak citer sket ms p klinik petang tu. Dah jd rutin masa timbg tu ada nurse yg tolong. tiba2 dia kata " kak, anak akak ni cam Ipin lah, cuba akak bl baju Upin Ipin dan bg dia pakai, Sama sangat" Ni mesti kes hazmi yg botak...
Bila jumpa nurse lain pun sumer tanya nape licin sgt. tak terjawab aku just senyum jer la..

.....Smoga anak2 mama sihat sokmo.....








Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~