Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 21 Oktober 2009

Family Day at Teluk Ramunia Beach Resort

Jumaat 16 Oktober 2009
Bertolak dari rumah dalam kol 11am.... Org lain sumer p awal cz p melawat bandar kota lama n tmpat bersejarah.... Cz Hazmi yg msh kecil tu, aku wat keptsan p terus chalet n check in... Sampai jer dalam kol 3.30pm, kemas2 per yg patut, petg cikgu2 lelaki n suami2 der pertndgn bola tampar... Cikgu2 yg menang tipis....
Malam aktvt ber BBQ dan nyanyi suka-suka.... Tp PA system tak ok, sumer org dah kepenatan sumer masuk tido awal....
Suami ku yg memg kaki pancing dpt lepas gian cz mlm tu dpt gak Tebal Pipi sekor... Cikgu Hakim dpt gak ikan sembilang.... dah lama tgak memancing dapat la tarik ikan gak... Untuk pengetahuan korang tempat tu memang cantik n sgt sesuai kalau kita nak bawa family... kat bawah ni der la gambar kat depan chalet n depan pantai
Di depan Chalet mengadap pantai yang memang cantik.
Di depan pemandangan pantai di hdpan chalet pada hr pertama.
Sabtu 17 Oktober 2009
Plan hari ni p melawat pusat TLDM KD Sultan Ismail kat Tanjung Pengelih... dapat le tengok pameran kapal2 yg Malaysia ada.. Pastu dengar ceramah kerjaya TLDM... Penat dengar ceramah p kudapan pastu dibawa plak melawat Bomba utk TLDM... Yg best dapat tengok kubu peninggalan zaman British... Memang dalam org dulu2 gali wat kubu.... Katanya pihak TLDM der le masukkan anjing yg diikat ngn tali.... Tapi dalam jarak 100m jer anjing tu tak balik2 jd takde saper2 dr TLDM yg berani masuk...
Petang ada acara sukaneka... untuk pertandingan isi air dalam botol.. aku n suami dpt gak no 3, acara baling belon berisi air, habis pecah belon tu cz aku yg x pandai sambut... basah sumer muka.. Yg klaka bila acara tarik tali cikgu2 pompuan vs anak2 cikgu...Camner la tak kalah cikgu2 nyer cz dalam diam der la suami2 ckgu yg curi tarik dr belakang... Pelik gak cikgu2 ni cz budak2 tu kecik jer tapi kan main kuat lagi.. tup2 ada plak yg duduk kat ats tali tu... Habis satu badan aku ni sakit2..
Cikgu2 pompuan yg bersemangat tarik tali

Hero malaya bersemangat menyambut belon berisi air

Pemenang acara baling belon berisi air.

Sebelum acara bermula


Semangat nyer suami-suami ni nak sambut belon.
Petang cam biasa la, acara mandi pantai...Hazim bukan main seronok wat istana pasir... Time mandi papa ngn hazim jer la yg mandi cz mama kena jaga Hazmi.. Nanti dah besar adk mandi puas2 k...
Ahad 18 Oktober 2009
Bersarapan pagi... Papa dan HAzim mandi untuk hari terakhir.. Biar hazim mandi puas2.. Yg klaka Hazim pg ni, masa mandi tu dia tersedut sket air laut tu... Terus fobia sampai tak berani nak berjalan kat pantai tu... Pe lagi jadi baby tua... merangkak jer kat sepanjang pantai...
dalam kol 11am. check out balik jb... Bagi sesiapa yg nak datang bercuti leh ler pilih tempat ni cz memang cantik dan menarik.

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~