Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 7 September 2009

Pancing...Pancing.

Hari ni sajer je nak cite2 sal hasben aku ni... Dia ni suka sgt p mancing. tak kisah ler ikan ke udang ke janji batang joran tu dapat dibaling. Tapi sejak dah dapat anak ni gantung jap le jorannya kat dinding. Kat bawah ni aku bagi la koleksi joran suami aku yg tergantung kat dinding. Cuma yg klakanya kalau de sape2 yg dtg umah slalu ingat langsir... Tapi bila tengok balik baru la perasan joran suamiku...
Koleksi joran suamiku..

Ni sbenonya gambar lama suami ku ni p mancing kat laut dalam so dapat la ikan yang ada kat gambar kat atas ngn bawah nie.


Kat belakang suami ni sebenarnya Ikan Layaran... Kalau tak silap sekor je dah 150Kg

Ni plak gambar model udang galah... kalau x p mancing ikan hasben p mancing udg galah kat Sedeli. Ni la antra udg yg dia dpt.

Sebenarnya bapak mentua memang nelayan kat Tanjung Kupang , Gelang patah, Johor. Jadi dah sebati la laut ngan hasben ni . Bapak mertua ni plak ada kelong sendiri jadi kalau kitaorg nak mancing leh le p mancing free. Tapi kalau sape2 nak p trip mancing kat kelong tu semalaman kena la byr RM30.
kalau nak citer2 tentang mancing ni byk sbenornye cz aku laki bini memang suke p mancing tak kira kolam buatan, kolam tinggal atau laut. kalau de masa mst p.... dah tu plak, hazim pun cam dah suka ngn aktiviti ni ,jadi dah de teman la papa dia nanti. Syok layan joran ni bila dapat ikan bg yg berminat.....
Rasanya nak citer byk2 pun takut korang bosan lak so layan jer citer mancing ni k...
cau cin cau.....





Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~