Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 31 Disember 2010

...lembab nya line tenet nih...

Semalam tertido sampai n3 pun tak tertaip... niat di hati nak tido kan Hazmi... Tapi ngn aku skali kelaut... hehe... dah tu lak nak edit data emis lagi... Pegawai kat PPDJB cl lagi semalam sbb data aku x update... kan dah dapat amaran... huhu...

So semalam memang plan nak stay up nak settlekan lah... separuh pun jadi lah... tapi tertido... hari ni tgk nama sek kuar lagi lah kat laman web PPD JB tuh... Aduyai... hari ni semangat nak wat...

Petang tadi dapat wat sikit... pastu line dah makin worse... asyik tak dapat masuk jer laman web emisonline.... betul2 menduga kesabaran aku... Pening dah kepala bila nak wat tapi x dapat... gerammmmm......

Buka blogspot ni boleh plak... laman web emis tu jer yg susah sgt nak masuk... esok kena p sek lagi sbb ada sesi pendaftaran utk murid2 tahun 1 2011... Aku kena jaga dewan utk murid2 tahun 1 ni exam nak tentukan kelas... harap2 murid2 nya ok aja...

harap2 malam ni aku dapat stay up... kemaskini kan data emis lagi... banyak lagi data nak masuk...
esok dah tahun baru... Jadi azam baru... semangat baru... utk semua aku nak ucapkan...

"SELAMAT TAHUN BARU 2011"

Khamis, 30 Disember 2010

Tahniah!! Malaysia Menang... Cuti Umum...

Hoyeee....!!!!
MALAYSIA menangggggg!!!


TAHNIAH buat skuad bola sepak negara!
sangat berbangga weeeeh...!

Walaupun malam ni kalah di tempat lawan 1-2...
tapi keseluruhan MENANG 4-2..!

sangat2 la suka hati !!
Pastu lagi2 suka hati bila PM buat pengumuman ni...

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan Jumaat ini (31 Disember) sebagai cuti umum sempena kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan pada kejohanan Piala AFF Suzuki 2010. - BERNAMA

-sumber : BHARIAN

Terima Kasih PM Malaysia....
Malaysia Boleh!!!!!!!!!!!!!!!!

Rabu, 29 Disember 2010

.: dah mula buzy nih:.

Start selasa 28hb... sek mula meeting.... cam biasalah tadah telinga GB akan baca buku manual utk tahun 2011... hari ni 1st makan ditaja.... yg paling best p sek hari ni sain dokumen utk keluarkan duit KWSP... sebab aku pilih skim pencen... dah cukup 3 tahun aku berkhidmat... kerani dah settle kan semua... Terima kasih Aini!!!...  sekarang tunggu proses dari jabatan laks... harap2 semua dipermudahkan...

yg tak best dapat surat dari PPDJB.... semua data emis kena update n hantar selewat-lewatnya sblm kol 2p.m... pada 3hb Jan 2011... Nasib baik sek 2 sesi... kalau satu sesi sblm kol 10a.m... Nak update data tapi aku tak dapat semua data lagi... terutamanya senarai murid utk kelas tahun depan... so cam ner nak update enrolmen murid terkini... tak per masuk dulu yg ada... sok cuba dapatkan lagi....

hari ni ada meeting lagi.... sambung meeting semalam... Yg best cikgu2 dah dapat jadual mengajar masing2... dapatlah aku update subjek diajar utk tahun 2011 kat data emis....  harap2 semua settle sblm 3hb... PPDJB pun dah call tadi ingatkan supaya kemaskini data emis... kang kalau tak siap nama sekolah naik plak... x best lah kan... so chaiyok2... Cikgu Shila... kamu boleh... hehehe

Sok ada meeting utk panitia laks... so nak tido awal...
Nite semua....

Selasa, 28 Disember 2010

Resepi kek Marble

Atas permintaan eja
Aku syer resepi kek yg aku dapat dari myresepi.com...
Tapi resepi ni utk wat butter cake... aku tukar wat kek marble...
sebab...
Hazim nak mkn kek pelangi...

 kek ni baru wat petang tadi...
petang semalam pun wat gak...
gambar kek ni guna 2 kali adunan..

Bahan-Bahan
a) 1 1/2 cawan tepung gandum
b) 1 sudu teh baking powder
c) 1sudu teh bikarbonate soda
d) 1/2 cawan gula
e) 1/2 cawan mentega
f) 2 biji telur
g) 1 sudu teh esen vanilla
h) 1/2 cawan susu cair

Cara buat
1. Ayak bahan a, b, dan c sebanyak 3 kali
2. pukul bahan d dan e hingga kembang, masukkan bahan g.. pukul lagi beberapa minit
3. masukkan telur satu persatu... pukul hingga sebati
4. masukkan bahan a,b dan c yg telah diayak tadi... pukul lagi hingga sebati
5. masukkan susu cair... pukul hingga sebati
6. masukkan dalam loyang...bakar ngn suhu 150-170 selama 30 minit... cek la masak ker tak... baru angkat...

kalau nak wat marble... asingkan n letakkan pewarna ikut suka hati... letak dalam loyang  selang seli...

saper2 nak try... boleh lah... setakat ni wat menjadi jer... sedap... masa dok taip entry ni pun Hazim masih dok ulang mkn...
My hubby pun siap bawa bekal p keje... sedap kata nya..
terangkat jap aku tau... hehe...

Selamat mencuba....

Isnin, 27 Disember 2010

Wow!! Sexi... Sensored gitu....

Hari ni my hubby masuk keje kol11mlm... Aku lak esok baru start meeting... so hari ni masih lagi bermalas-malasan kat rumah... jadinya soh lah my hubby layan bujang2 mandi kolam... bukan p mandi jauh pun... kat depan rumah jer.... 

Hazmi lak ni la 1st time dia mandi kat dalam kolam nih... Dah lama rasanya Hazim pun tak mandi... Sexi tau Hazmi hari ni... wat free show gitu...

tak caya.... jom tengok gambar2 nih....

 Hazmi nak tiup per tuh....
Bangun tido jer terus mandi kolam...
sarapan pun kat dalam kolam tu jugak
Rajin papa layan bujang2 papa yer....

 Masing2 dah kesejukan...
Gaya.... ggrrrrr

 WOW!!!! 
Sexi kamoo...


 Dekat 2 jam juga lah my hubby dok melayan bujang2 ni berendam.... sudahnya Hazmi melalak sakan tak nak kuar... Mana leh jadi... paksa jer lah.... Semua dah kecut...


P/S >> hari ni wat butter cake lak... resepi mudah n sedap...

Ahad, 26 Disember 2010

~~Beli ini~~

 Sejak cuti sekolah ni..... Hazim asyik minta nak mkn kek jer.... kalau nak wat kek... kebykkan resepi mesti bakarkan... aku tak der oven so asyik masak resepi kek kukus jer...

So bila dah Hazim asyik minta kek bila bangun tido... lastly aku decide aku perli beli ini.... Beli yg murah2 jer.... electric oven n stand mixer... jenama Nuodi..... harap2 bertahan lama lah barang2 ni.... Suka2 dapat barang baru... yey!!!



so bila dah beli.... balik malam tu jugak aku dok pulun nak wat kek... sebab hazim sibuk nak mkn kek pelangi katanya.... So cari resepi kek marble yg mudah2.... aku pun try lah... tapi warna merah tak nampak.... kek aku jadi hijau dan kuning jer.... yg penting Hazim dapat makan kek...

kek marble versi aku...

Sabtu, 25 Disember 2010

.:Sungguh aku tak bernasib baik:.

Semalam petang p plaza Angsana... Tujuan besar tau... nak tukar rantai tgn aku yg patah... katanya harga emas mahal sekarang...  So bila dah sampai makan dulu... try mkn kat KennyRogers... bagi aku lah tak berbaloi langsung aku mkn sefamily semalam... tak sedap... melayang jer duit time bayar tuh... rasa ralat n menyesal mkn kat situ.... sungguh aku tak nak p lagi....

 Rock beb!!

 saat ceria menunggu mknan

 Mula2 hazmi diam lagi kat dalam kerusi tuh....

 Muka budak tak puas hati tak dapat keluar

dah byr... jer terus keluar ngn muka kelat tau.... Sangat2rugi n menyesal.... Hampeh....

dh sudah mkn... nak jln2 pun dah x der mood sebab rasa sgt2 tak berbaloi hbskan duit kat KennyRogers... So sgt malas nak survey2 kedai emas kat plaza angsana...  Tapi bila my hubby kata alang2 dah dtg... penat tau... jadi gagahkan p tanya lbh kurang 5 buah kedai emas yg ada kat sini.... aku tak dapat pun harga emas tu melebihi harga yg aku beli dulu... jadinya cansel... takjadi lah aku trade in rantai tgn aku tuh...


Memang emas mahal... kalau emas 916... depa kira segram RM 154.... tapi bila trade in depa akan tolak 18% dari harga tu.... so paling tinggi depa nak bagi kat aku RM1001.... Aku msh rugi... So simpan lah dulu... harap2 harga emas akan naik lagi....

Dah penat kan angsana.... P giant laks.... niat nak kuarkan hard disk laptop aku yg mother board dia rosak... memang tak bernasib baik jer hari  nih... hard disk tu pun rosak gak... Aduuhh...
bak kata uncle kedai tu... "you punya laptop kasi jual karung guni saja la"... Sungguh tak best dengar...

masuk Giant akhirnya aku beli smthg.... Beli ni pun atas sebab permintaan Hazim... So next entry aku citer k per yg aku dah beli tuh....

Anugerah Skrin 2010

Selalunya jarang aku dok tunggu tengok anugerah skrin... Tapi malam ni dapat tengok... My hubby p annual dinner kilang dia... So aku layan lah tgk ni.. selalu dok berebut tengok tv ngn Hazim tapi tadi Hazim beralah sebab dia nak main game kat PS2... aku pun  tak kisah janji aku dapat tengok...

So senarai nama pemenang2 Anugerah skrin ni aku copy dari blog anastasyea....  terima kasih yer atas maklumat yg dapat dikongsi bersama....

Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2010

Rancangan Realiti Terbaik : Showdown 2010 (8TV)
Lakon Layar Terbaik Filem : Syamsul Yusof (Evolusi KL Drift 2)
Drama Komedi Terbaik : Simpang 3 (TV3)
Lakon TV Terbaik : Antara Garisan (Astro)
Rancangan Hiburan Terbaik : ABP 2009 (TV9)
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama : Fadzilah Mansor (Sebelum Akhirat)
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama : Isma Yusoof (Antara Garisan)
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem : Fazura (Pisau Cukur)
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem : Aaron Aziz (Evolusi KL Drift 2)
Rancangan Bual Bicara Terbaik : Isu Khas Palestin Gaza Kami Bersamamu (RTM)
Laporan Khas/ Berita Terbaik : Aduan Rakyat (TV3)
Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik : Epik Satu Ketika Laskar Senoi (Astro)
Videografi Terbaik : Datang Bulan (Astro)
Pelakon Wanita Terbaik Filem : Sharifah Amani (Muallaf)
Pelakon Lelaki Terbaik Filem : Bront Palarae (Belukar)
Pelakon Wanita Terbaik Drama : Nor Khiriah (Antara Garisan)
Pelakon Lelaki Terbaik Drama : Fauzi Nawawi (Sebelum Akhirat)
Pengarah Terbaik Filem : Yasmin Ahmad (Muallaf)
Pengarah Drama Terbaik : Murali Abdullah (Sebelum Akhirat)
Rancangan Muzikal Terbaik : AJL 24 (TV3)
Anugerah Khas Juri : Shaheizy Sam
Drama Rantai Terbaik : Nur Kasih (TV3)
Filem Terbaik : Muallaf
Drama Terbaik : Antara Garisan (Astro)


Cuma pada pendapat aku pakaian artis2 sekarang memang dasat.... semua pakat nak pki baju berkemban macam nak p mandi... dah lah atas berkemban... bawah lak pendek... kalau aku jadi lelaki pun kenyang tengok cam lawak yg dibuat oleh Datuk Aziz Satar... hehe

 Per2 pun tahniah kepada semua pemenang...


P/S >> majlis Anugerah malam ni kurang menyengat.... huhu

Jumaat, 24 Disember 2010

Burger ....Terbaik dari ladang.......

Menu makan malam semalam cuma roti John n burger.... 
Kalau nak mkn roti john terbaik dari ladang Taman perling.... 
mesti beli kat stall burger yg depan flat kat area pekaka....
Superb tau.....

Stall burger ni memang dah bertahun jual kat sini... 
Cuma sedihnya aku jer yg baru tau tahun ni... 
Tu pun bila Hazim bawa balik roti john yg sedap ni dari rumah Mak Nab nya... 
Try2 tanya rupanya beli kat stall burger tu lah...

Kalau nak beli... 
memang kena p awal... 
lambat sket dalam kol 11 kadang2 dah habis... 
Benda kalau dah sedap ramai yg beli.. hehe

Khamis, 23 Disember 2010

~~dah sah tak leh repair~~

Tadi p Giant Nusa Bestari nak try la hantar repair HP Sony aku tuh...
Tapi kata org tu kalau nak hantar repair kat Sony centre pun....
paling murah RM200 sebab tak der warranty under Sony..
kalau repair pun tak jamin leh tahan baper lama...
katanya lbh baik beli hp baru yg murah2 skrg ni... 
Touch screen pun dah murah...
So babai HP ku...
Bila ek nak beli yg baru...
Nak beli per yg best wat masa sekarang ek...
dan aku tetap pengguna Sony yg tegar...

kalau dah datang Giant Hazim mesti minta p main kat tmn... 
Biar lah dia main puas2...

 Niat di hati nak turun sendiri...
Tapi hati kecik...

 nak juga berusaha turun...
Akhirnya cancel... 
naik balik...
huhu

 dah puas main kat taman...
try ni lak..
kejap sgt sebab kakinya sgt panjang...
x baper nak muat...
hehe

tukar lak naik ini...
pun sekejap...
motornya cam rosak jer..
puas Hazim dok tekan button tapi tak bergerak...

dah puas main ajak Hazim makan Nasi ayam Clayport...
Shpping2 kat Giant jap...
Balik...
Hazmi... Kesian... mama tinggal kamu kat rumah Ayah..
nanti dah besar baru mama bawa jalan2 k...

Rabu, 22 Disember 2010

**Wat Kek Lagi**

Atas permintaan Hazim nak mkn kek coklat.... semanagat lah aku nak wat... tapi masa p kedai... puas dok cari serbuk koko... dah hbs lah plak...  Jadinya semalam aku try la wat resepi kek kukus simple yg aku ambil resepinya dari myresepi.com... yg pasti resepi memang kukus lah... cz rumah aku tak der oven.... huhuhuhu...

Memang senanglah kalau tengok dari resepi... sebab tak yah guna mentega... baking powder dan bahan yg sepaptutnya ada utk wat kek... cuma guna air Sprite... So bila nampak mudah aku pun try lah...  Cuma niat di hati nak wat colour2 sket... konon2 nak lah nampak cantik... ada hijau... merah... n kuning...
Semangat buat, tapi pukul telur n gula tuh guna tgn... mixer tak der... huhuhuhu
lama gak lah aku pukul sampai aku rasa dah kembang.... dah siap kukus.... tapi bila dah siap... tak menjadi... tak naik pun.... Kesian Hazim... tapi dia dok pulun makan sampai nak hbs... tak henti2 kat mulut tu kata sedap... Hazim ni kalau dah nak mkn.... semua jadi sedap....

Sebab kesian kat Hazim.... hari ni aku wat lah kek coklat kukus utk Hazim... resepi ambil dari jiran sebelah rumah... kalau dulu aku tempah ngn dia sebiji RM25... tapi sekarang wat sendiri... serbuk koko yg aku nak tu, p beli kat kipmart...Ni pun caranya mudah... tak yah nak pening cari bahan... tak guna mentega tapi guna minyak masak... pun senang nak wat... Kek fevret Hazim....


dah rasa tadi.... Ok lah menjadi... Tunggu Hazim bangun tido... nanti dia leh makan... Yummy...Yummy...

Selasa, 21 Disember 2010

.: raLat sunGGuh :.

n3 baru2 ni der bg tau kan.... 
dah jumpa resit beli hnphone dulu.... 
memang sah warranty masih ada...
.....tapi kan.... 
huhuhuhu
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 ralat sungguh
sedih sangat
dah p kipmart semalam...
dan dengan lajunya jalan ngn Hazim...
papa ngn Hazmi n troli...
jauh ditinggalkan tau... 
Semangat seh nak p kedai tuh..
Mengharap dengan harapan menggunung...
hanphone ku boleh direpair under warranty...
.....Tapi kan.....
v
v
v
v
v
v
v
v
sungguh kuciwa
mula2 tunjuk handphone...
Orang kat kedai tu tanya lah nape?
terang sket2..
Dia pun tengok per masalah...
dan yang tak bestnya... 
tunjukkan resit...
v
v
v
v
v
v
v
Kedai tu dah tak der lagi... 
Topform Mobile
telah bertukar menjadi 
Top Mobile...
huhuhuhu
katanya kedai tu dah berpindah ke Larkin 
Bulan 10 yg lepas...
sangat2 sedih... 
terus balik...
huhuhuhuhuhuhu

Isnin, 20 Disember 2010

Terpaksa gak beli... huhu

Agak2 korang ler.... per lah agaknya yg terpaksa beli tu...
nak tau jom kita tengok
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
...tara...

 Beli antenna tv...
nak pasang utk TV yg lagi satu
malas nak berebut dah ngn Hazim...
kalau ada antenna ni dapat tengok siaran S'pore ngn indon..
k lah kan.. kalau tak tengok Astro pun..

 Dulu dah ada... 
tapi patah masa Taman Perling kena ribut taufan tahun 2007..
pastu tak ganti2 cz malas nak pasang....
Tapi dah tahan nak berebut jer... Beli gak akhirnya...

Ni lah hasil keje my hubby... setelah bertungkus lumus...
tapi siaran Indon tak terang sangat cz tak tinggi..
Ok lah janji TV Mesia ngn S'pore terang...
dapat tengok movie cz siaran S'pore suka tayang movie... hehe


P/S >> Hazim minta wat kan kek kukus... Nak try satu resepi guna air sprite jer... cam mudah... harap2 jadi lah...

Ahad, 19 Disember 2010

.:Ada Rezeki lagi kot:.

Hari Ahad seperti biasa..... lepak kat rumah while my hubby keje.... ermmm.....
Rutin biasa gak bila bujang2 aku dok tolong sesangat aku kemas rumah... Semua kotak2 handphone ker, kamera ke yg aku simpan... Hazmi kuarkan... habis semua isi perut kotak tu dia godek... Masa tu jugalah aku dok pulun nak suap Hazmi mkn nasi...

Tup2 buka mulut masukkan satu kertas.... IIsskkk budak ini.... Kita nak suap nasi... kertas tu gak dia pulun dulu nak masukkan dalam mulut... Aku ngn cepatnya ambil lah kertas tu... dah terkoyak lah sket n dah basah...

Tetiba bila aku tgk betul2 tu kertas resit aku beli hanphone bln 1 tahun ni.... Laaaa...
terkejut gak la cz resit ni dah 2 bln aku dok cari tak jumpa2... Sebabnya hanphone aku tu rosak... On jer sekejap pastu blackout... ada cahaya jer... yg lain dah x der per2... mula2 rosak ingatkan LCD atau software yg rosak...  tapi bila cek kata nya papan litar dia kot... kalau nak repair pun hanya outlet sony jer yg ada... kena hantar kat situ jer... Aduyai... susah sungguh... Bukan tak nak p hantar tapi kat Taman Molek nun jauh dari rumah aku...

Kebetulan aku ingat yg handphone aku ni ada warranty setahun... rugilah kalau tanggung sendiri... nasib baik ada hnpne Nokia aku yg lama... leh lah guna...huhu

So alang2 dah jumpa resit tuh... malam ni juga aku nak p kedai tu smula... nak tgk lah depa nak kata per.... harap ada rezeki aku lagi kat hnphne tuh... Ni lah agaknya org kata rezeki anak... kalau Hazmi x kecah2 tadi x jumpa resit nih...  harap2 boleh repair or ganti...

Ni lah rupa handphone cabuk aku yg rosak tuh.... huhu
Sony Ericson C510

..:Majlis itu:..

N3 tadi der bgtau kan malam ni nak p majlis kesyukuran yg my BIL wat....  My hubby x jadi balik kol 6... jadinya kol 7.30 baru dia sampai kat rumah... kesian x dapat nak berehat pun.... So around kol 8 tadi kuar dari rumah... lagipun rumahnya x lah jauh sgt.... dalam 20 minit dah sampai... majlis mula lepas isyak...

Masa datang tu tetamu lom ramai lagi... Pak Imam pun lom sampai... katanya ada majlis gak kat masjid... jadi pak imam lambat sket... Hazim dah x sabo2 nak mkn... katanya lapar... Tu lah tadi kat rumah soh mkn sket alas perut tak nak... kan dah tahan... huhu

Sebelah my hubby hanya mak busu ngn anak2 dia jer yg datang... My MIL x sihat hari ni... kesian... Semoga Allah memberi kesihatan yg baik buat ibu mertua ku.... AMIN...

So bila dah mkn2... Hazim sibuk nak ambil gambar... aku lak tak sempat nak snap langsung cz hazmi tak nak berenggang sgt ngn aku... nak mkn pun bergilir jaga Hazmi ngn my hubby... Nasib badan...

So gambar yg aku upload utk n3 ni sumer hasil cameraman tak leh pki... tapi kenangan kan gambar2 yg Hazim ambil...
layan jer lah kan...huhu

 Zira, Hasif n Mak busu

 My BIL yg pki baju melayu oren tuh...
tersenyum tgk gelagat Hazim nak ambil gambar..
Hazim yg berposing sakan sambil kamera tu dia pusing2
cam ner lah gambar x bergoyang n blur jer..
huhu

Ni lagi lah....
blur semacam
first time cameraman ni ambil gambar.. 
janji kamu suka hati...

dalam kol 10 dah balik... kesian my hubby dah mula sakit kepala.... Penat lah tu... Esok nak keje lagi... kesian.. tapi nak wat cam na kan... dah tanggung jawab.... huhu

Sabtu, 18 Disember 2010

Ada Plan Malam Ni??

Hazmi tido..... kurang sihat sket.... dah bg ubat demam n selsema terus tido....
Hazim lak main kat luar ngn kengkawan dia.... main lah puas2... kebetulan cuaca ok ja...
Aku?? dok ngadap my lappy... cari idea nak tulis n3 baru... baru satu idea dah perah2 otak.... Otai2 blogger idea mencurah2... respect sungguh...

My hubby keje 12 jam hari ni.... Sbb leader lg satu x dapat masuk keje... Ayahnya excident... dengar2 masuk icu... Ada org langgar kete pastu memang lanngar lak kat tempat driver... jadinya pinggang ayah leader tu patah... Kesian gak dengarkan cz ayah leader ni umur dah 60 tahun lebih... jadi tak tau lah baper lama my hubby nak kena keje 12 jam sehari... esok pun Ot... Minggu depan pun seminggu keje 12 jam... kalau org dengar cam hujung bulan tu dapat banyak jer... banyak ker??? huhu....

Malam ni ada plan.... bukan jalan2 tapi nak p majlis kesyukuran my BIL.... ala.. yg anak nya dapat 5A's UPSR baru2 ni... Dah tu dapat lak intvw sek. berasrama penuh kat STF baru2 ni... Harap2 ada rezeki la my niece dapat SBP... tu yg my BIL wat majlis kesyukuran... majlisnya lepas Isyak...

My hubby balik keje kol 7p.m ..  Tapi kalau boleh mungkin dia cuba balik kol 6p.m... harap2 dapat... Boleh lah my hubby rehat jap sebelum p majlis kesyukuran tu... tak lah penat sangat...

harap2 cuaca ok malam ni.... Hazmi pun Ok... senang nak p majlis nanti.... harap2 semua nya berjalan lancar....

P/S >> next n3 kalau der gambar nanti aku upload citer sal majlis malam ni...

Jumaat, 17 Disember 2010

~~Bukan Rezeki Kami~~

Petang tadi Taman Perling kena sembur lagi.... Aduyai... x habis2 lagi kes denggi kat sini.... So kebetulan plak my hubby cal ajak p kipmart beli barang dapur....Canteeeek......... Tak yah nak tunggu kat rumah masa kena spray... I likee...

So cam biasalah kalau p Kipmart my hubby mesti p kedai Cd... selalunya mesti beli.... so hari ni Hazim lak nak bl cd Upin Ipin... Nak tak nak kena lah beli gak... Mu hybby lak beli 2 cd... satu citer mlyu... satu lg citer omputeh.... Dah beli tu cam biasa lah plastik cd tu gantung kat troli...
Nak letak kat dalam kopem kena pijak cz dua2 bujang dengan hepy nya dok berdiri kat dalam troly...

Dah tu p jenjalan tgk2 kete baru.... Bila lah agaknya my family leh tukar guna MPV???????????? harap2 tahun depan kalau ada rezeki leh lah tukar... Doakan yer kawan2....

Dah puas pusing2 barulah p tempat dihajat.... nak beli ikan n sayur2.... Puas gak dok pusing2 kat pasar Kipmart ni cari ikan nyok2 @ geropoh kat sini... tapi hampeh.... memang tak der lah... kempunan lah aku nak mkn kari kepala ikan nyok2 nih... nasib bek tak bawa perut...hehe
Lastly aku beli ikan tonggkol... tapi kalau mak aku kat kedah akan panggil ikan ploktan atau kayu... tu pun kalau tak salah aku lah... Beli gak udang sket... Pastu aku borong sayur2... Sawi, kubis, karot, bayam... last sekali ternampak pucuk paku pun aku ambil... nak masak lemak cili api... macam2 plak plan aku nak masak tgh hari sok... tgk lah apa yg akan jadi...

dah hbs beli semua biasa lah p parking nak balik..... Hazmi lak dah lentok semacam... ngantuk lah tu... So aku pun angkut lah semua masuk bonet.... Jom kita balik...

dah separuh jalan... tup2 my hubby tanya... Cd tadi ambil tak?... Alamak aku terlupa lah.... Dengan berat hati aku pun ajak gak lah my hubby pusing nak p ambil... minta doa harap2 ada lagi... bila dah sampai tu... dari jauh nampak troli ada lagi kat tempat aku letak tadi... TAPi... Cd tu dah tak der...
ralat gak lah cz rasa cam buang duit cam tu jer... lagi ralat bila Hazim dok tanya Cd Upin Ipin dia... so aku pesan lah ngn Hazim lain kali kalau jumpa brg bukan kita punya jgn ambil... tak baik sama jer ngn mencuri... bagi aku lah...

Dah sampai rumah pun aku masih ralat... sedih sangat... Tapi bak kata my hubby "Bukan Rezeki Kita"... dah dengar cam tu aku dah  Ok sket.... Cuma aku tetap tak halal kan org yg ambil Cd tuh... Susah kan kalau org yg jenis panjang tangan nih.... Pantang nampak mesti nak ambil... barang free lah kata kan...

P/S >> harap2 saper yg ada habit cam ni akan berubah.... tak baik pun...

K lah Nak p tidokan Hazmi....
Nite semua.........

Khamis, 16 Disember 2010

Mood Kureeeeng.............

Mood aku ok ja.... tapi mood Hazmi ni yg x baper nak ok hari ni.... dari tgh hari tadi sampai lah sekarang nak bergantung jer ngn aku nih.... nak taip satu n3 pun x dapat.... nak kata demam... badan x lak panas...
asyik kejar hazmi naik tangga jer..... dah penat aku ni dok kejar... rasa nya dah lebih 10 kali dah... yg pelik tak juga aku kurus.... hehe

Dalam dok tak dan nak taip n3.... sempat gak aku wat BW... terutamanya blog En Ben lah...  lagipun semalam kan aku der join segmen yg En. Ben anjurkan... So hari ni ada lah sedikit perubahan kat jumlah follower aku... tak lah byk... dari 19 org bertambah jadi 23 org... ada 4 org baru...

Jadinya tadi aku jengah lah blog2 depa n follow balik... Almaklum lah follower aku kan tak ramai... so setakat ni sapa2 yg follow aku tu cnfrm lah aku follow balik... terima kasih utk yg sudi follow blog aku nih...

hazmi dok merengek nak aku tido kan... ni pun curi2 taip...

k semua... nite

Rabu, 15 Disember 2010

2 - 0.... yes!!

2 - 0
V
v
v
v
v
v
Piala AFF Suzuki 2010
Malaysia mengatasi Vietnam dengan 2 - 0
2 gol dijaringkan oleh MOHD SAFEE BIN MOHD SALI
Tahniah utk semua pemain...
...TAHNIAH....
Malaysia Boleh!!!

JoM KiTa BerKenaLaN... Versi BA

Hari buka blog BEN ASHAARI.... tetiba rasa cam nak buat n3 ni gak... saja2 nak join..


Saper2 yg teringin nak join gak leh klik kat sini.....

1. syarat pertama 
mesti letak header blog En. Ben cam kat atas tuh...

2. Mula wat blog...

3 September 2009
dah lebih setahun pun blog nih
tapi baru2 ni aktif sket
sebelum ni gitu2 jer

3. Jumlah Follower...
baru 19 orang w/pun dah setahun
huhu

4. Berapa trafik harian...

kalau cek kat nuff
adalah sehari UV dalam belasan orang
paling tinggi pun rasanya 20 org..

5. Sehari ada berapa entry...

sehari wajib 1 entry...
kalau rajin ada lah lebih...

6. Blog yg best dan suka baca....

antaranya blog En. Ben la
baru jer tau blog En. Ben ni... 
Entry sentiasa terkini....

Suka baca tentang kerenah anaknya yg comel
...Arif...

blog My sis
suka baca kisah suka duka dirinya

** CikGu DaN CuTi **

Cikgu memang sinonim ngn cuti... kata orang keje cikgu paling senang, paling best sebab byk cuti tapi gaji jaln.... Pastu plak bila budak cuti sekolah... cikgu pun cuti...

tapi kalau tanya cikgu2 pasti tak setuju kan ngn statement kat ats nih... aku yg cikgu ni pun kekadang tu terasa gak hati bila org kata cikgu ni keje senang.......... ada gak yg kata bila anak murid tak pandai cikgu tak ajar baik2... kat mana pun boleh dengar alasan ni... so aku tak nak panaskan keadaan ngn citer2 cam ni... sapa2 yg keje cikgu n pernah keje cikgu... kita jer yg tau cam ner keje cikgu sebenarnya...

Tapi bagi aku semua keje ada beban keje.... selagi kita tak pernah pegang apa2 jawatan @ kerja yg bukan kerja kita sekarang... rasanya x perlu nak komen keje org lain... susah bila tengok jer terus nak komen... bak kata org putih tu "Don't Judge A Book By It's Cover"...kan...kan...

Banyak lak aku dok ngomel sblm citer sal cikgu n cuti ni kan.... Memang best kalau suami isteri jadi cikgu... dua2 cuti.. jadi tak yah nak apply2 form minta cuti tahunan... sebab cikgu memang tak der cuti tahunan yer kawan2... Yg ada cuma cuti rehat khas... tu pun 7 hari setahun... yg lain tu kalau sakit ambil lah MC...

So ramai lah yg plan jalan2 kalau cuti sekolah hujung tahun ni sbb cutinya lama sket... Anak2 pun cuti... lagi bestkan jalan... Tapi kalau ada tugas kat sekolah cikgu2 tetap pergi tau w/pun cuti... bukan 100% cuti... lagi satu ada gak sekolah yg cuti lambat seminggu dan naik awal seminggu dari murid tau... ada gak sekolah yg cikgu2 naik awal 2 minggu dari anak2 murid... bukan murid cuti... cikgu terus cuti... Ada cal dari pihak sekolah terus p wat keje... hari ni aku pun p sek gak sbb GB cal... settle kan per2 yg patut...

bak kata cikgu2 "Saya Yang Menurut Perintah" hehe....


P/S >> cuti ni aku bercuti sakan kat Tmn Perling jer.... Nanti bulan 2 n 3 2011 nak balik Kedah... Ada projek besar punya.... hihi

Selasa, 14 Disember 2010

~~LeLaKi DaN BoLa~~

Kalau sebut bola sepak... mesti sinonim dengan lelaki kan... tapi sekarang perempuan pun dah main bola sepak gak kan... aku nak ulas banyak2 sal bola ni pun aku tak pandai... tambah2 lagi bila dah masuk 3 series ni... minat aku kat sukan pun makin berkurang... kalau masa sek men dulu boleh gak dok stay sama2 ngn ayah tengok bola... masa tu tengok kalau Kedah lawan lah... Tapi sekarang... tak tau lah naper tak suka sangat....

tapi n3 ni nak citer sal my hubby ngn bola lah.... sanggup kan bangun tengah2 malam @ pagi nak tengok bola... cam semalam semangat bangun kol 4a.m... nak tengok Arsenal Lawan ngn MU... Fvret team my hubby Arsenal bukan MU tau... dari dulu lagi sebelum kawen ngn aku pun... aku lak tau sal team-team ni semua... bila dah kawen ngn my hubby...  tu pun sket2 ja..

The Gunner

Tapi kesian bila pagi tadi bangun awal2.... tengok Arsenal kalah ngn MU 1-0... nak wat cam ner kan... adatlah kalau lawan mesti ada yg menang n kalah... tapi respect lah... kadang2 tu baru tido 2 jam... sanggup tu bangun tengok bola... rasanya org lelaki lain yg minat sangat ngn bola pun akan wat cam tu kan... nak swat cam ner kalau dah minat sangat... yg penting jaga kesihatan..

"Majulah Sukan Untuk Negara"

Isnin, 13 Disember 2010

@ My MIL's House

Balik dari majlis berkhatan anak sepupu my hubby.... terus balik rumah My MIL. Plan nak tido sana sebab kata My MIL mak Busu my hubby tido sana semalam... mengharap dapat lah Hazim n Hazmi main2 ngn Hasif... Tapi hajat tak kesampaian... Mak Busu balik petang tu sbb Pak Busu x sihat... nak p klinik cek Pak Busu... Semoga Pak busu diberi kesihatan yg baik oleh ALLAH... AMIN...

So Hazim n Hazmi lagi lah.... main berdua lagi.... Lepas Maghrib p melawat Pak Ngah my hubby yg excident tu lak... Ngeri gak aku tgk kaki dia.... terkopek kulit... nggeee....
Harap sembuh dgn cepat!!... Lagi pun ada org demand nak main Hazmi.... so lepak kat 1jam setengah bagi puas depa main2 ngn Hazmi...hehe

My hubby hari ni keje shift petang... masuk kol 3p.m... jadinya balik cepat... lepas mkn tgh hari terus gerak balik...

Sempat lah snap2 Hazim n Hazmi main2 sblm balik... Satu baldi Hazim bawa mainan bowling balik rumah nenek...

Piccas lagi...

 sekali ngn selipar Hazmi bawa masuk....
habis satu rumah nenek kena kecah ngn pin bowling...

 Ada byk lagi pin bowling tu dik Hazmi ooii...
Yg kat tgn abg Hazim gak adik nak ambil... hehe

 Abg Hazim ni....
Kamuu kalau bergaya...
alahai...

 Dok pulun tuang satu baldi pin bola bowling...

nak usung ke mana pin bowling tu dik??

Kelam kabut gak balik tadi.... sampai rumah dalam kol2.30p.m.... My hubby rush p keje... Hazmi...Mak Nab nak pinjam... Rindu lah tu... 
Plan petang  bila dah hbs Putera katak... Nak bawa Hazim p Giant jap... Hazim demand nak beli Ice cream n kon....

Aku lak nak beli roti ngn susu cair nak cuba wat puding roti... resepi ambil dari kawan kat FB...
kalau menjadi next entry lah kita citer sal puding roti tuh... kalau tak menjadi... huhuhu...

Ahad baru ni ke mana ??

Ahad baru ni my hubby x ot cz sabtu tu dah keje 12 jam... balik lak kol 7a.m... so plan nak tido n rehat2 jer... Tup2 dapat cal dari MIL bg tau sepupu my hubby wat majlis berkhatan anak dia... for sure lah anak nya leleki kan.. hehehe..

MIL juga bgtau Pak Ngah my hubby jatuh motor... katanya bergesel ngn kereta... So wajib p melawat ni... Kat mana ? Gelang patah lah...

Plan nak p mkn tgh hari lah kat rumah sepupu my hubby tuh... tapi aku n anak2 kalau bersiap x pernah cepat... jadinya dah lapar sangat daq Hazmi... cal 1300-88-2525... Pizza Hut... Order lagi 2 regular Pizza utk 4 org mkn... makan kenyang... mulalah mata mengantuk... malas lah nak bergerak...

pastu dapat msg dari MIL depa dah bergerak ke rumah sepupu my hubby... so barulah kita org gerak... around kol 4p.m... baru sampai... Ada 2 khemag besar... cam kenduri kawen lak... Maklumlah tu lah satu satu nya anak sepupu my hubby...

Menu best!!! tapi aku n family dah kenyang, so minum air n mkn kuih2 jer... aku mkn tapai pulut... yummy...

dah mkn haruslah sesi bergambar.. tapi x byk aku snap pun... jom layan..

 My family with d boy...
masa nak ambil gambar nih... puas pujuk Hazim... 
....sebab....
v
v
v
v
dia takut nak kena berkhatan gak...
tgk ambil gambar pun tgk tempat lain...
puas tarik dah baru nak bergambar...
alahai anak mama ni... 
badan jer besar tapi hati kecik...huhu
Hazim ingat bergambar jer dah kena berkhatan ker... 
susah lah cam ni...
risau lah nati bila Hazim berkhatan...
ada yg menjerit satu klinik dengar nih...
huhuhuhu

 yg duduk kat tengah tu lah d boy yg berkhatan
Sepupu my hubby n his wife yg pki baju hitam....
wife dia yg x pki tudung tu yer...
baju hitam yg pki tudung tu my MIL...
Yg lain tu mak cik2 my hubby...

 Hazmi ngn his untie...

Hazim yg x miss main game jer..
kat HP pun jadilah...

balik tu my MIL ngn Mak Busu tumpang balik cz aku n family plan nak tido kat Gelang patah...
nanti next entry upload gambar Hazim n Hazmi main2 kat rumah my MIL...
P/S... aku dah tau nama ikan nyok2 kat Jb ni ... panggil ikan geropoh atau jemuduk... tapi kata my hubby kat JB ni susah nak cari sbb ikan tu ikan laut dalam n MAHAL sket... teringin nya nak mkn kari kepala ikan nyok2 tuh... iisskkk

Ahad, 12 Disember 2010

~~sesi terjah blog~~

Niat di hati dari tadi lagi nak jenjalan kat blog2 yg aku dah follow.... sejak cuti sekolah ni memang aku dok depan lappy jer... lbh byk masa kat depan lappy dari depan Tv... nak  tau sebab pe aku kat depan lappy lbh banyak mesti kena bc entry aku sebelum ni...

Malam ni pun sama... awal masuk bilik nak tgk tv kat tapi stay bawa my lappy... yg pasti tanpa Astro... ingat kan dapat lah tgk tv puas2 tapi Hazim lak dok main game PS2 kat TV ni... puas aku pujuk akhirnya kol 10 tadi dapat gak tengok citer Di mana Isteri ku?..... My lappy lak tak leh nak on pun sebab Hazmi tak tido2... kang dok berebut ngn dia nak tekan keyboard... iisskkk payah sungguh...

Akhirnya dapat gak aku tgk citer Di mana Isteriku? tanpa gangguan... Hazmi dok main ngn abg Hazim... suka lah korang dok melompat atas katil ni... Haaiii bujang2 mama ooii kalau patah katil ni kita pakat tido ramai2 atas lantai yer...huhu

Sal citer tadi tu agak meruntun perasaan gak... sedih... lakonan mantap Eizlan Yusof, Elly Suriaty, Zila Bakarin.. Sedih cuma aku kurang gemar ending Eizlan meninggal dunia... aku harapkan hepy ending...

Habis jer citer aku tutup semua lampu n TV bagi gelap gelita bilik... sebab apa ya??.... Nak bagi hazmi tido... puas kiri, kanan, pastu kanan lagi, kiri semula... baru lah dak Kecik ni tido...

So dalam kol 12.30 Hazmi tido.... YES!!! aku dah boleh on my lappy... dapat update blog... so bila buka jer terus buka blog kawan aku yg aku kenal masa sama2 blaja kat maktab sebab nak jadi CIKGU... Blog Cikgu EJA... So dia der citer gak sal citer tadi... So dari blog dia tu lah aku dapat tau blog artis kita Eizlan Yusof... kat blog dia pun der byk gak citer2 yg boleh dikongsi bersama...
ada gak petua..... jom ramai2 terjah blog dia jom!!  SELAMBER JE...

Dari blog dia ni lah aku buka blog Eizlan... pastu dok terjah lagi blog2 artis yg ada... n dengn rajin gak aku dok tambah blog list artis kat blog aku... hehe...

Dah puas dok terjah dah dekat kol 2 pagi... rasa entry ni pun cam panjang dah...
mata aku pun dah ngntuk... jom tido kawan-kawan....

P/S >>> saper tau nama lain bagi ikan nyok2... aku teringin nak mkn tapi kat johor x tau depa panggil ikan pa... saper2 yg ada info syer lah sket....

Sabtu, 11 Disember 2010

...Idea oh Idea...

dari petang tadi sampai lah ke tengah malam ni tak der idea nak story.... 
puas perah pun tak keluar2 gak... 
sungguh respect kat blogger otai2 tuh yg n3 nya tak henti2... 
ada masa tu gambar tak der w/pun sekeping... 
tapi follower sangat lah ramai...
sungguh kagum di situ....
tapi kadang2 aku suka gak buka blog yg ada gambar...
sebab dapat tengok tempat atau barang yg aku tak pernah tengok... 
best gak dapat share sesuatu ngn org lain...
adakah suatu hari nanti blog picisan ini boleh mencapai tahap sebegitu...
harap2 impian menjadi kenyataan.... 



Jumaat, 10 Disember 2010

PlAyHoUsE DiSnEy 613

Selamat malam utk semua.... bujang2 dok layan kartun kat chnel 613... lepas satu,  satu kartun depa tengok... aku lak tak tau nak wat per...  sajer lah gatalkan tangan taip entry ni...

My hubby keje @ OT hari ni cz Bangla yg keje kat department dia tiba2 behenti sbb  ejen bagi gaji murah sangat... Bayangkan lah Nepal yg keje x guna ejen satu hari lbh kurang RM80 termasuk ot... Tapi bangla tu dapat RM 40 jer utk 12 jam bekerja... sungguh tak adilkan... so tak tau lah sampai bila lak my hubby kena kerja 12 jam sehari... Mesti penat kan...

So malam ni.... tinggal bertiga... malas nak tgk TV @ malas nak berebut... korang tengok jer lah kartun... sekali aku pun jadi mak kartun gak dok layan... dari tadi...





 Yg ni lak TIMMY TIME
ANIMAL MECHANICALS

Kalau dulu dok berebut ngn Hazim jer.... sekarang berebut ngn Hazmi sekali... sometimes my hubby lak dok berebut nak tgk sukan... ada masa lak Hazim ngn Hazmi dok berebut bila Hazim nak tengok Cartoon Network...

Rasa cam memerlukan Astro kedua tapi bulanan tu lak tak sanggup... tapi kalau dah stabil n boleh tambah... bila dah pundah rumah sendiri terpaksa gak kalau kanak2 riang ni masih dok tengok kartun dari pagi sampai malam...

Nasib baik bila tgk TV 3 boleh tgk TV yg tak memerlukan astro... jadi dapatlah aku dok melayan Tv ngn senang hati... tapi kalau nak tgk chnl fvret aku AXN... merana lah badan...huhu

Khamis, 9 Disember 2010

Hazmi makin berani sekarang

Citer sal anak-anak mama lagi.... hari ni botakkan Hazim dan Hazmi... My hubby pun sama ikut botakkan juga...cute lak tengok depa bertiga botak... semenjak2 dua menjak ni jeles jer tengok... bila lah aku nak ada kawan ni... adakah aku perlu menambah ahli kelurga atau adakah aku sedang ke arah itu.... hihi

So petang tadi cam biasa lah bila cuaca elok bagu bujang2 main kat luar.... bila rumah kat jalan mati... senang bagi budak2 main cz x der kete nak kuar masuk...Kebetulan anak2 jiran yg menjadi kawan Hazim pun seusia Hazim n juga lelaki.... jadinya hari ni seronok lah mereka berbasikal...

Hazmi pun sama, semakin berani... jadinya basikal abg Hazim dulu dia nak bawa... memang berani lah Hazmi ni... Berangan jer lebih w/pun kaki x sampai nak kayuh... jadinya kita lah yg kena tolak... Tak caya meh tengok gambar k....

 Hazmi nak wat peace ke
give me 5!!

 Ada hati nak kayuh tapi kaki x sampai...
Nampak gaya cepat lah hazmi ni pandai naik basikal
Abg Hazim dulu dah 3 tahun baru berani naik basikal ni

 gaya superman dari Hazmi..
Papa jaga2 adik nak terbang nih...

 Abg hazim yg kepenatan.... 
Makan Ice cream...
Actually x suka sgt bagi Hazim mkn ice cream yg beli dari Uncle motor
tak baper bersih cz My hubby pernah tengok kuku uncle motor tu
HITAM!!! eeeeeeeeeeeee...
Tapi dah kwn2 nye beli dia pun nak sama... terpaksa ikut kan juga
kesian lak dia dok tengok kawan2 makan...

My hubby pun ikut sama botak
Hazmi nak cuba naik sendiri
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~