Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 31 Januari 2010

D latest hazim n hazmi

Hari ni frst time bagi hazmi main walker kat luar rumah... Bukan main suka lagi dia... Abg tumpang happy main basikal yg wan repair kan... Ni la gambo bujang dua org tu main2 kat luar rumah....


Aksi Hazim dan Hazmi...............
video

Sabtu, 30 Januari 2010

Hari ini dalam sejarah....

Sempena kemangkatan sultan Johor.... Seminggu kena la pakai tudung putih.... Disebabkan aku ni der satu jer tudung putih sohari isnin petang, blk jer dr sekolah aku p la Kpmart nak bl tudung....
Nak dijadikan "Hari ini dalam sejarah" puas aku pusing2 kat sumer kedai ( yg jual tudung jer la) tapi xder selai pun tudung putih... aku tanya la juru jual ... sumer dpt jawapan yg sama "kak tudung putih dah hbs"....
Haaaa.... Terkezut aku, takkan la byk2 kedai kat kpmart ni tudung leh hbs??????
Tadi kat sek pun der cikgu bg tau kat pasar peladang Skudai pun tudung putih dah hbs....
Tapi takkan la kpmart pun leh hbs.... Rupa2nya kat Angsana pun hbs gak....
Anyway tahniah untuk warga Johor di atas keprihatinan sumer....
Wat tokey2 kedai syukur diatas rezeki "durian runtuh"......
Buat Almarhum Sultan Iskandar, Semoga rohnya dicucuri rahmat... Amin.

Sabtu, 23 Januari 2010

Johor Berkabung...

Makluman : Sultan Johor mangkat pada hari Jumaat 22.1.2009 Al- Fatihah

So esok sumer sek kat jhr bercuti.... sek ganti akan diberitahu kelak.... sumer aktvt ditangguhkan. Bagi wanita kalau kuar jalan2 pkai lah tudung bewarna putih...

Rabu, 13 Januari 2010

............no idea..........

Dah lama tak update blog ni..... Hr ni baru leh update... Merajin kan mata dan tangan ni mengupdatekan blog ku yg telah bersawang....

BAB 1 : SEKOLAH.....
Tahun ni aku ngajar math ngn science year 6.... bz sket la nak kejar target... tapi aku ni risau cz cikgu baru la katakan.... harap2 dapat wat yg terbaik... Tambah plak ngn jd guru data, bln jan ni memang la bz sket...
Start bln Feb petang2 jer kls tmbhn sampai kol 3.... Jadi pulun la aku nak pastikan % tahun ni naik... Yg best nya anak2 murid aku ni ada yg tak leh membaca lagi.... tu lah cabaran kan... Harap2 diaorg leh wat yg terbaik untuk masa depan mereka.... Amin...
Kat sini aku bg la gambar sekolah aku yg aku snap 2/3 hari lepas.... tu lah suasana selepas perhimpunan pagi...

Sekolah yg telah dibina dari tahun 1940 an.... dah lama tau sekolah ni... Masih ada lagi bangunan yg 100% papan...

BAB 2: HAZMI IKHWAN 8 BULAN...

21.Jan.2009...... Hazmi cukup 8 bulan... baru 8.7kg. Yg penting hazmi dah merangkak, dah leh duduk dan yg terbaru dah boleh berdiri.... yeyeye..... Sekrg ni asyk berdiri dan belajar memapah.... nak sgt cepat berjalan cz tak sabar nak main ngn abg dia lah tu...

Moga2 bila dah besar jd anak yg soleh ye....

Hazmi ni memang kuat ngamuk sket.... berangin semacam...

Kdg2 yg wat mama dia ni pening cz dia memang ngantuk tp bila masukkan dalam buai lg la kuat dia melalak... tapi buai jer kejap tengok2 mata dah pun pejam....

Cuma kalau bab menjerit memang fvret dia.... Abg ngn adik yg ni memang sama peel.... Suka menjerit ( ikut gen saper la gamaknya ye) hehehe....

Hazmi dan koleksi mainan sebelum tido...
Ni lah hero mama yg dah bersemngat berdiri.... Kat pintu ni jer dah baper kali tumbang.... lom kuat lagi tapi asyk nak lepas tgn.... "Sebenarnya adk nak main kat luar lah mama"

Sabtu, 2 Januari 2010

Berpisah sementara....

Pada 29/12/2009 my parent ngn my 2nd sis dtg umah dr kedah... Ni la first time ayah bawa kete dr kedah sampai johor.... Datang ngn tujuan nk htr my 2nd sis tu posting kat Johor.... Ingat kan dpt la kat JB ni cz kat Jb jer ada 92 buah sek rendah... Nak wat cam ner dpt posting Kat SK LKTP Sg Sayong ( felda)....
Minggu nie plak aku kena p sek... biasalah cikgu2 kalau seminggu awal tu sumer kena pi utk meeting n segala urusan terutamanya guru2 kelas....
Jadi hr khamis 31/12/2009 kami p la survey nak cr sekolah tu kat area Kulai.... Dari Kulai Town lebih kurang setengah jam... Tapi dr rumah aku kat Tmn Perling JB ni adalah 1 jam gak.... Senang nak cr sek tu cz tepi jln ja... tak nampak pun cam kat Felda... Dah puas tengok sek n my 2nd sis berknlan jap ngn mana2 cikgu yg ada.... dpt la info sket kat ner cikgu2 ni menyewa rumah....
Teruskan perjalanan cari Taman Anggerik, Bandar Tenggara Kulai.... Puas pusing lebih kurang 4 jam... Akhirnya jumpa gak ngn sebuah rumah... 2 tingkat 4 bilik.... Cal punya cal dpt la sewa masuk pada hr tu gak.... Nak di jd kan citer member2 my 2nd sis yg dapat sek kat area Kulai rupa2 nya ramai yg menyewa di taman tu.... Jadi terus la dapat housemate.... Syukur alhmdulillah...... Memang dah penat sangat cz aku ni bw sekali 2 org hero aku tu...
Masa bertolak blk cr plak sek yg my 2nd sis perlu berkumpul kat Kulai ni pada hr Isnin 4/1/2010.... Nasb bek sek nya senang nak cari.... baru lah bertolak balik JB....
Malam my Hubby n ayah p Larkin beli tiket bas utk balik ke Kedah pada 2/1/2010..... Lately ni byk sgt kemlgn yg melibatkan bas pda waktu malam.... Nak berjaga2 bl tiket bas bertolak pagi....
Dari Jb ke Btwrth RM 65 sorang..
Tahun baru 2010.....
Bawa my parent n my sis p mahkamah Sesyen Jb cz my sis nak wat akuan sumpah.. Pastu lak p Tmn Nuasntara kat Bandar Nusajaya.... Sajer la nak tunjuk kan depa rumah contoh kat situ sbb der rezki aku bl rumah kat situ la.. Pastu bw depa p Puteri Harbour kat Wilayah Iskandar sajer tgk2 pemndgan kat situ....
On d way blk singgah kat Jusco Bukit Indah.... der sale so beli la per yg terbekenan kat hati.... Yg paling best dapat beli smthg utk mak ngn ayh... My hubby pun dpt bl smthg yg dah lama niat nak bl... memang puas hati hr ni....
Sabtu 2/10/2010
Hari ni ayh n mak balik....p hntr kat bus stand Larkin.... Bas bertolak kol 10.30am.. Sedih tp berpisah hanya sementara.... Cuti nanti kami blk Kedah ramai2...
Lepas hantar, singgah Giant Tampoi nak bl brg2 utk my 2nd sis nak masuk rumah baru kat Kulai...Shopping lagi....
Sok 3/1/2010 nak hantar my 2nd sis p rmh sewa dia kat
kulai... For my sis... semoga jd guru yg berdedikasi dan selamat bertugas...
Selamat Tahun Baru.... Welcome 2010
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~