Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 27 Mac 2010

Penatnya.......

minggu ni kat sek byknya keje..... penat sangat2 coz nak kena wat folio untuk sistem kualiti pengurusan maklumat(SKPM)... Semua dokumen nak kena wat... Semua dokumen ngn fail kena hantar kat PPD.. Ni semua cz kerajaan cut budget jd pegawai PPD tak dapat dtg sekolah wat pemantauan... Jadi sekolah kena hntr dokumen utk disemak....
Tapi aku dah pilih tugas sebagai seorang guru jadi ni lah cabarannya...... Yg pasti aku gembira jika apa yg diajar dapat di fahami oleh anak murid... Moga pada tahun ni aku dapat capai target utk sains dan matematik bg UPSR 2010.... AMIN...
27/3/2010 (Sabtu)
Hari katsekolah wat 2 acara.... Majlis Maulidur Rasul ngn mesyuarat PIBG... penat sangat... dah tu jd plak AJK bhgn hadiah... berdiri kat stage bg hadiah cabutan bertuah.... sayang tak der luck.... satu hadiah pun tak terpilih... eeemmmm
Hb sjer aktiviti kat sekolah p lak rmh mak sedara kat Tmn Senai Utama cz ada mjls pertungn sepupu (tahniah ida ngn daus)... penat sgt2 tapi hepy...
layan jer lah gambar2 kat mjls tuh...
d girl 4 d day....So SweetIra, Hazmi, Hazim n Tasha

My mother in law's family

Hantaran dari pihak perempuan

Hantaran dari pihak lelaki

Suken yer......

Hazim n Hazmi

Faridah dan Firdaus..... Selamat bertunang

My family

Khamis, 11 Mac 2010

Dinner at Bestmart

25/2/2010.....
P mkn malam kat Bestmart Taman Nusa Bestari... Niat dihati nak mkn seafood kat Pantai Lido tapi tak jadi.... Malam tu p agaklewat sket so kedai yg jual nasi ayam yg best tu pun dah tutup.... Naseb bek la kedai ABC secial ni tak tutup lagi....
So order jer la kat mana2 kedai yg masih dibuka... So malam tu order Nasi goreng ikan masin for papa, mama order nasi goreng daging blackpaper... Hazim nak mkn nasi goreng n mak ngah makan nasi goreng thai... Tetiba papa tambah order ngn tomyam campur, ikan bakar dan udang goreng tepung....
Pastu order air kelapa 2, ABC special ngn Sirap bandung special... yg special ni sumer tambah ice cream jer..... Jenuh nak makan... Lastly tapau...
ABC special ngn Air kelapa
Model for d night....
Makanan yg diorder.... Boleh tahan sedap gak tukang masak tu masak.... Leh makan lagi len kali.... Harga pun berpatutan...

Nasi goreng daging blackppr for me... yummy...yummy,...yummy
kenyang... Syukur Alhamdulillah

Papa ngn Hazmi

Per lagi yg ditenungkan..... makan jgn tak makan

Hepynya Hazim...

Hazim, wat per tu??????
Hepy time

Lepas makan malam tu ingat nak jalan2 la... Maklumlah esoknya cuti... So decide p Stulang nak tengok kot2 la ada org mancing atau cari ketam... Pusing2 dapoat la parking kete kat area The Zone... Tak sampai 10 minit jalan2 tiba-tiba.......................................
Hazim kata " Mama Hazim nak berak la" Per lagi mama nyer tanya la, kan petang tadi dah.... takkan nak berak lagi...
Kata Hazim " Yer perut hazim sakit sangat, dah tak tahan ni" Tapi pelik gak cz dalam sakit perut tu blh palk dia lari2 kejar mak ngah nyer...
Dengan rasa nak marah ni ok lah kita balik....
Dalam kete..... Papa dah meradang terus la cakap... Hazim berak jer la dalam seluar cz naper tadi tak cakap awal2 nak berak.... naper tadi bgtau hazim penat nak balik main game....
Papa bawa kete laju la... tiba-tiba..... "papa hazim dah berak dalam seluar!!!!!!!!!!!!!!!
biar betul hazim nih.... Dah la dok kat atas riba mak ngah.... Feeling sakan la mak ngah nyer.... fikirkan hazim berak kat atas paha dia....
Sampai rumah papa angkat hazim kat toilet.... tunggu punya tunggu tak berak pun................ hampeh tul la hazim.... hahahahahah sumer kena tipu ngn Hazim jer malam tu... sebenarnya cari idea nak blk main game......
Lastly tak dapat pun main game cz kena marah sebab tipu mama ngn papa.... tido jer akhirnya.........
Ending dinner ... eeeeemmmmm...... Hazimmm ooohhhh Hazimmmm

Selasa, 9 Mac 2010

Jalan - jalan cari makan

Dah lama tak upate coz sekarang ni bz jer....
Awal Mac ujian utk murid2 thn 6 dan yg lain... Dah der ujian cikgunya bz la plak nak semak kertas... Bz lagi ngn PEKA utk science.... eeemmmm
Almaklumlah bila ngajar tahun 6 byk keje cz nak UPSR kan... Tapi kalau berbanding murid sek men yg exam PMR ngn SPM rasanya cikgu2nya lagi bz kan...
Dalam bz2 tu mula la rasa malas nak masak.... Jadinye tempat pilihan p la mkn kat Bestmart.... kat bawah ni der la gambar Hazim n Hazmi main2 kat Bestmart sementara nak tunggu makanan yg diorder masak..
kat Bestmart.... Abg Hazim memang suka maun kat sini kan..

Adik Hazmi yg nak blaja main...

Ni plak p mkn kat Sedap Corner Giant Nusa Bestari.... Giant ni baru jer buka, kira dekat la sket ngn rumah... Sekrg ni senang sikit kalau p jalan2 cz Hazmi dah pandai dok kat dlm Troli... Memang suka sangat kalau letak jer dia...
Hazmi yg memang suka tersenyum dan ketawa

Peace... Hazim sblm p Giant

Abg dah posing sakan, Adik plak tengok per ntah..
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~