Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 19 April 2010

Hazim dah p sekolah

Cuti sekolah seminggu pada bulan Mac baru ni tiba2 jer wat aku terpikir nak hantar Hazim p skul cz rasa penat jaga bujang dua org ni. (walaupun org salu kata, alah baru 2 org) .... Dulu aku plan nak hantar Hazim bila dia dah 6 tahun tapi akhrnya tahun ni w/pun 5 thn Hazim p skul juga.... Rasanya ramai yg hntr anak2 skrg pada usia 5 thn kan..
Lagipun sejak ada Hazmi, aku ni asyk telan pil semput.... Dah tu kalau mkn pil ni sure tgn menggigil pastu rasa lemah jer badan.... Jadi kesimpulannya pada Jumaat 26.3.2010 aku dftarkan Hazim kt Taski Al-Haadi kat Jalan Camar area Taman perling ni juga.... Nak kata mahal yurannya tapi aku rasa ok la kot.... RM687 utk uniform 2 pasang dan sepsg baju sukan.... buku2 lagi.... Yuran bulanan RM110... Bila dah decide nak skul kan hazim, petg jumaat tu p la bl 2 pasang kasut skul ngn songkok.
(dah namanya Taski mestilah bersongkok).
Hazim memang tak sabar nak p skul cz dia ni memang minat nak blaja... Syukur dpt anak cam Hazim ni cz x menangis langsung masa 1st week tu... Walaupun Hazim ni cengeng (manja) sbenarnya.... Hari pertama tu Isnin 29.3.2010 mula2 sampai skul murid2 lain dah berbaris... masuk barisan malu2 jer.... kaku sebab x familiar lagi.... hari kedua masa papa dia p ambik satu skul dengar suara dia jer.... Memang pandai bawa diri.... Yg ni memag ikut papa nya pndai berkawan... Naseb bek tak ikut mama cz mama dulu nangis x nak tadika
(hehhehehe...memang aku dulu manja...).... Rasanya sampai sekrg pun mama ni manjakan w/pun anak sulung.... sayang kat mak ngn ayah yg besarkan aku... terima kasih tak terhingga... tak terbayar rasanya jasa2 ayh ngn mak.... maafkan segala salah dan silap.... (cam lari topik jer nih)
Sekarang ni dah 3 mggu Hazim skul... tak pernah sekalipun ada masalah bgn pagi.... mula2 dulu aku ni risau gak cz hazim jenis yg tido lambat n bgn pun lmbat.... tapi sekrg ni kol 10 mlm jer mst dia dah nak tido.... jadi pagi2 dlm 6.15am dah bgn mandi... dah siap2 aku hntr p rmh pengasuh la... tinggu van ambk.. skrg ni p ngn blk dr skul ngn van sekolah... hntr ngn ambik pun kat rumah pengasuh hazim....
(Terima kasih wat mak nab ngn ayah razak yg byk membantu di dalam membesar dan mendidik Hazim ngn Hazmi....)
Yg paling best Hazim p skul dan yg memberi semangat Hazim nak p skul lagi bila 1st day tu dia dah dapat cop 3bntg ngn sangat baik... "katanya sok hazim nak skul nak dapat star lg".... doa mama ngn papa Hazim jd anak yg soleh dan bijak... AMIN
Sampai sekarang leh kata setiap hari ada cop 3 bntg utk Hazim...
Cuma satu yg Hazim, tunggu cz mama ngn papa janji kalau Hazim dah pandai baca nanti kita beli PS2.... Tunggu lah.... Hazim mesti minta sebab Hazim memang pengingat....
Suka sgt Hazim p skul cz kat skul tu ada slide.... mslhnya setiap hari bila balik skul Hazim mesti batuk2 ngn selsema cz Hazim memang der lelah ngn alah pd habuk....
Satu hari tu Mak Nab kata esok kalau Hazim balik skul batuk2 mak cilikan mulut hazim.... Boleh plak dia control kurgkan main, blknya x lah batuk2.... Cam dah byk aku taip citer sal hazim kan... so macam biasalah der gambar2 Hazim p skul...
Hazim mencuba skul uniform pd hr mndftr Jumaat
Size 'L'

2nd Day at skul....

1st day at skul....
Memg setiap hr Isnin kena pki baju sukan cz ada PJ...
Nmpk kan size Hazim sedikit besar dari murid lain 5 thn

hasil kerja hazim mewarna dlm minggu prtma sekolah...

Skul Hazim kat Jalan Camar, Taman Perling JB

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~