Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 30 Jun 2010

Sunyi nyer.....

.......huhuhuhuhu......

29hb semalam......
My youngest sis dah p rmh kawan dia....
Bila balik rumah tu rasa sunyi jer xder org kat dalam rumah...
Yer la kan adik tu dtg dok kat rumah dr 16hb lagi....
Lbh kurang 14 hari dia dok kat rumah....
Cam ner la x rasa sunyi....
Dah terbiasa bila balik tu ada teman berbual....
Lagipun aku memang ambil bujang2 tu kol 6.30p.m.....
Kan x nak ambil awal tapi jarang aku dapat ambil depa kalau p awal.....

Selalunya balik tu wat dulu kerja rumah per yg patut....
Kalau ambil Hazmi 4sure x dpt wat per2....
Dah tu plak semalam tetiba jer rasa x sihat....
Kepala pening, badan sakit, cam nak demam....
Balik jer terus makan ubat, tido....
Sedar2 jer dah kol 6p.m (lamanya tertido)...
Ni kes mkn ubat byk sangat kot....

W/pun dah mkn ubat cam xder kesan la plak...
Sakit kepala x hilang juga....
Time macam ni la rasa nak tido jer.....
Hazmi cam tau jer mama dia tak sihat....
Papa balik keje jer....
Dia dah mula nak melekat ngn papa.....
Sekejap jer papa dukung Hazmi dah tido....
Sayang anak mama.....

Per la yg x dapat masa ngandung Hazmi ni....
Meleleh jer air liur dia....

Pagi tadi bila bgn tido jer rasa lemah sangat badan....
Nak minta cuti rasa sayang plak....
Tambah2 bila ngajar murid tahun 6....
Gagahkan juga diri.....
Kena ajar byk lagi ni....
Dah x sampai 2 bln lagi nak UPSR....
Moga2 anak didik ku berubah lah....
Wat yg terbaik utk diri korg....
"Usaha Tangga Kejayaan"

Isnin, 28 Jun 2010

Dinner at home

Dah penat jalan2 bershopping kat Holiday Plaza.....
Dok pikiaq plak nak dinner kat mana....
Dengan Hazim yg dok merengek kakinya sakit jatuh escalator....
Badan pun dah penat....
So teringin plak nak mkn ketam blackpaper....
Dicide nak makan kat Tepian Tebrau lagi....
Last2 order tapau jer bw balik rumah...
lagipun ni la mlm last my sis mkn kat rumah...
Sedih tau... nanti sunyi la xder teman berbual lagi...
tak der org nak tolong wat kejer rumah or jagakan bujang2 tuh... huhuhu
Utk Hazmi memang dah belikan bubur ayam Mc D...

Dah sampai rumah kelam kabut masak nasi....
Semua dah lapo bila bau sedap menyengat hidung....
Per2 pun adik Hazmi makan dulu....
Dah kenyang senang nanti x kacau mama ngn papa nak mkn...
Hazim dok sibuk ajak papa ajarkan dia main game cd baru beli tadi....
Makan dah tak ingat dah....
Pujuk punya pujuk....
Makan sket jer..... tunggu papa sudah makan...
Berdedai la 3 beranak p main PS2....
Puas mama makan ketam sorg2....

Ni la rupanyer ketam bangkang....
masak blackpaper...
fuhhh.... terangkat seh...
My sis pun kata sedap....
Ni la 1st time dia mkn ketam bangkang...
Besar rupanya ketam ni...
kalau nak mkn sepitnya pun nak kena ketuk ngn smthng la...
Kalau nak harapkan gigi rasanya takut gigi yg patah kot...
Tapi rasanya marvellous....

Ni plak butter prawn...
Kata my hubby udang tahue...
x tau la ejaan utk udg tu betul ker tak...
Tapi katanya chinese memang suka udg tuh...
Tambah lagi bila Chinese New Year...
Cnfrm naik regenya...
Utk malam ni 9 ekor udang tu RM35...
Sekali skala mkn boleh lah...
Kalau slalu pokai jadi nya... heheheh
rasanya superb....

Capcai....
wajib ada sayur kata my hubby...
nak komen rasa,x trau nak kata cz aku tak mkn capcai ni semalam...
Rasanya sedap kot...
kalau aku yg order sayur tolak tepi.... (tak gemar la)
Tapi dah kawin ngn my hubby 8 thn aku pun dah suka sket mkn sayur...
Anak2 semua ikut my hubby suka sayur...
Kalau Hazim nak makan mesti order sup sayur...

Anyway makan malam ni puas hati....
Sangat puas hati sbb dah lama gak tekak ni dok rasa nak mkn ketam blackpapaer...
My sis pun puas hati....
Terima kasih adik sepanjang dok umah kak ni tolong kak macam2....
Pasti Hazim ngn Hazmi rindu mak su....
Sedih aaa.... huhuhuhu
Semoga selamat sampai balik umah mak n ayah...
Kim salam semua kat kg....


.....Holiday Plaza-Here I come....

Petang tadi lepas balik skul....
Lepak2 n bual2 jap ngn my youngest sis.....L
Lagipun ni la petang last my sis kat rumah....
30hb dia dah nak balik rumah mak kat Kedah plak...
Cadang nak p Kipmart ngn dia cz nak beli barang2 dapur....
Tetiba my hubby call....
Minta dia balik kol 3p.m.....
Plan dah bertukar dari Kipmart ke Holiday Plaza...

Me, my hubby n Hazmi....
Dah puas pilih baju sempat lagi posing....

My sis kan nak balik kedah....
So me n my hubby plan nak beli smthg 4 my parent....
Dah sampai sana, Parkson la tempat dituju....
Kata my sis dia p baru ni der sale sampai 50% or70%.....
Plan memula nak beli blouse for my mum n shirt for my dad....
Cari nyer cari blouse x der plak yg berkenan so.....
P lak bahagian kasut n handbag....
Pilih nyer pilih....
Akhirnya beli handbag Sembonia for my mom....
Black colour....
Price ok la cz der 50% sale....

hazim pening nak pilih yg mana satu....

Dah settle for my mum.....
P lak level 3 for men....
Yer lah nak beli shirt for my dad plak....
Tgk nyer tgk.... mata dah rambang ngn tag sale jer....
Dah x tau nak beli yg mana....
Kebykkan sale 50%....
Last skali berkenan ngn shirt Pierre Cardin....
Yg beli akhirnya my hubby cz der size utk dia....
biasanya size utk my hubby ni memang susah sket....
American size la katakan...
Warna shirt tu pun kata my sis cantik....
Nak beli utk my dad nyer x dapat cz xder size....
kalau ada size plak colour lak x cantik....
Last skali dapat juga shirt Renoma....
Dapat size yg M ngn colour yg cantik....
Regenya pun cantik....
Puas hati sesangat cz dapat beli smthng for my parent....
Nanti adk balik kirim skali kat dia...

Papa jaga Hazmi.....
Mana ngn Mak su cari baju utk Wan...

Hepy.....
Puas hati dapat hndbg utk tok....

Mak Su n hazim....

Dah beli semua....
Hazim sibuk nak beli cd game....
So dah bayar rege baju tuh ...
Naik escalator nak p beli cd tuk Hazim....
Dah la tgn kanan aku ni penuh ngn bag...
tgn kiri pegang Hazim....
Tetiba Hazim jadi ngeri la plak....
Dia dah langkah sebelah kaki naik escalator....
Yg sebelah lagi dia takut nak angkat....
Escalator tu kan bergerak...
Aku ni puas jerit soh dia ngkat kaki....
Tapi dia statik jer tak gerak langsung...
Akhirnya terkangkang kat atas tuh.... jatuh la ...
Nasib baik aku masih pegang dia lagi jadi...
Calar jer lah kakinya...
Syukur alhamdulillah tak jadi per2 yg teruk....
Semua dah panik....
Hazim plak melalak satu parkson dengar....
Sumer org tengok....
Akhirnya aku kena dukung Hazim...
Dia dah fobia tengok escalator....
W/pun penat dukung dia p juga kedai cd game nak bl cd utk Hazim...
Hilang sakit bila dapat cd game....
Tu lah hazim yg addict ngn game....

Hazim.... Sayang mama

Dah sampai rumah semua sakit hazim hilang cz...
Tak sabo nak main cd game Bakugan...
Tq for my hubby utk semua yg dibeli....
Tq dik tolong pilih kan yg mana cantik utk mak n ayah...
Lv u all so much....

Bila Ada Yg Blanjer

Kalau bab makan ni jika ada yg blanjer memang best kan.....
So mkn malam 27hb tu....
My 2nd sis blanjer.... (TQ mak Ngah)....
Dia p hutan bandar kat area RTM JB.....
Beli Chicken chop ngn lamb Chop.... Tapau la...
Katanya sedap n murah....
Aku kat rumah lah ngn bujang2 tuh...
Papa lom balik cz hr ni papa ot lagi 12hours....

Kalau nak citer sal hutan bandar ni lebih2.....
Aku x brani sbb dari 1996 mula2 masuk UTM....
Sampai lani aku dah beranak pinak dok kat JB ni....
Kaki ni selangkah pun x pernah p sana ... huhuhu....
Entah lah....
Hatipun x rasa nak p n my hubby pun x pernah bunyi ngajak ke sana....
Jadi kalau sesapa der cakap makanan kat sana sedap2 aku tak brani nak kata per2....
Yg aku der dengar mee rebus tulang nya sedap,
My sis yg kat UTP tu kalau datang JB pun slalu p sarapan kat sana....
Sedap katanya sarapan kat ZZ.....

Tapi hari ni lepas makan chicken chop yg my sis blanjer tu....
Memang terangkat la....
Sedap sesangat....
Aku x pernah mkn chicken chop ngn lamb chop yg sedap tapi murah....

Ni lah rupa chicken chop tu...
Ayam tu de 4slice....
Biasakan ayamnya sekeping jer besar kan...
Gravy blackpaper dia memang terangkat...
Coslow pun sedap....
X kedekut mayonise langsung....
Kentang goreng dia pun banyak.....
Aku makan pun memang kenyang sesangat...
Bagi yg mkn sket2 tu rasanya tak habis lah kalau hidangan tuk sorg ni...
Per2 pun memang puas hati....
RM5 sepinggan... (Murahkan)

Ni lak lamb chop my hubby nyer fvrte....
Lamb dia besar n banyak...
yg lain sama cam chicken chop tadi....
RM10 sepinggan...
Murah n sedap....
Sangat2 berbaloi...
Ni lah lamb chop paling murah n sedap yg pernah aku mkn....
Biasa mkn kat Sedap Corner dah RM16...
Tapi rasanya lagi sedap yg ni.... heheheh

Kedai kat hutan bandar ni buka dari kol 7p.m....
Tutup kol baper tu x tau la plak...
Tapi yg pasti my sis kata memang kat hutan bandar tu,
tu lah satunya kedai yang ada buka malam kat situ....
Dia memang susun banyak meja utk pelanggan makan kat situ n open air lagi...
Nak bagi tau nama kedai pun aku x tau gak cz aku kan x pernah p sana....

So sesaper yg nak cuba rasa....
Memang berbaloi kalau p cuba....
Mesti kalau berminat mkn western ni puas hati la ngn rasa n regenya...
Anyway....
Selamat mencuba....
Selamat menjamu selera....

Ahad, 27 Jun 2010

HoMe SWeeT HomE

Hr ni xder plan jalan mana2......
Just stay at home.....
Both of my sis der kat rumah hr ni.....
Ramailah sket....
Yg pasti Hazim suka sangat....
Cz ada Mak Su n Mak ngah layan dia men game....

....D heppiest boy....

Hazmi cam biasa lah...
Tolong mama kemas rumah jer....
Kaki Hazmi plak dah makin kuat skrg nih....
Makin laju bila berjalan....
Tapi...
Sepatah perkataan pun Hazmi belum cakap...
Cepat la Hazmi panggil "mama".....

Hazmi kemas CD abg Hazim

kesimpulannya.....
Sepanjang hari kat rumah layan bujang2...
Petang turn mama tgk drama korea kat saluran Astro 303...
Memang hobby mama tgk drama korea ni...
HoMe SweeT HOme

Sabtu, 26 Jun 2010

suP tuLANg mErAH

Hari ni Taski Hazim wat hari terbuka utk ambil report kad exam setengah tahun......
Ok2 jer la result Hazim...... Kalau ikut no dapat no 4 dari 11 orang....
Kata cikgunya Hazim Ok la tu, Hazim kan baru skul pada bulan April....
Tapi mama tak puas hati cz tengok markah xder kualiti.....
Ada 4 subject Hazim tak lulus....
Bayangkan lah bila tengok report kad tu ada 4 tmpat warna merah.... huhuhu
Sedih tau.....
Untuk Hazim cuba lagi next exam....
Jangan ada gagal lg tau...

Dah ambil report kad tu.... decide nak p mkn nasi ayam kad Bestmart ...
Tapi aku tukar plan p mkn kat Selera Selalu cz nak cuba mkn Sup Tulang merah...
Dengar kata Sup tulang Merah kat kedai ni sedap sampai dah pernah masuk kat paper....

Bone Steak.... n... Bread

Ni la sup tulang merah tu.....
Mkn ngn roti.....
Dah rasa memang sedap....
My sis yg x pernah mkn pun kata sedap....
Tapi mknan yg lain ok2 jer lah......
Just boleh kenyang kan perut jer....

Adik Hazmi

Lepas mkn aku p lak bank kat Tmn Nusa Bestari..
Nak byr duit kete....
Cuma teruknya aku..... (teruk sgt ker)
Selama ni x pernah p byr duit kete sndr tau...
Semua my hubby yg wat.....
Rupanya senang jer...
Cuma aku yg malas nak cuba wat cz manja lah konon.... huhu
Tapi bila dah wat ni rasanya len kali dah jd tugas aku la kot tiap2 bln byr duit kete...
......heheheheh......
Rasa pun cam aku dah leh ambk tugas ni kan...

On d way ke Selera Selalu

Pastu p beli skali pampers utk adik Hazmi...
yg pasti aku akan beli kat kedai ubat cina la....
Cam entry dulu... aku akan kata regenya lbh murah...
Bayang kan kat Giant RM42....kat kedai tu RM33
Bezakan .....

Sampai rmh semua penat n kekenyangan....
Adk Hazmi tido....
Semua ikut tido.....
zzzzzzzz

Jumaat, 25 Jun 2010

2day is Friday

.....JOM KITA BALIK.....
Friday@Jumaat
Kalau cikgu2 yg cutinya Sabtu dan Ahad memang paling suka Jumaat.....
Cnfrm kalau Jumaat kol 12p.m. dah boleh balik....
Kalau lambat sket pun kol 12.30p.m......
Kecuali yg memang jenis suka dok kat sek for sure balik lambat....
kalau cikgu lelaki lg2 lah balik awal sbb nanti nak p Sembahyang Jumaat....
tapi der cikgu lelaki yg memang dah pakai baju melayu.....
Suka stay jap n terus p masjid dari sekolah....
Lagi senang, pas sembahyang terus balik rumah....

Aku????????????????
Hari balik cepat cam biasa....
Lagipun Mak Nab dah pesan hari ni p ambik bujang2 tu awal....
Petangnya Mak Nab nak p Segamat sbb sok nak daftarkan Mariam kat UITM Segamat....
So balik sek terus nak ambik bujang2.....

Masalahnya kat rumah semua barang dapur dah habis ni.....
Ikan ker, udang or ayam tak der kat dlm fridge..... Sayur2 ada lagi....
Memang nak kena p Kipmart beli ni....
Tapi aku kalau nak kuar bl brg2 dapur n bawa dua-dua bujang aku tu....
Alamat..... memang x p lah....
Jadinya ikan dalam tin lah jadi mangsa kot...
hehehehheheh ( malas nya kau ni!!!!)

Per2 pun tgk lah tahap kerajinan aku nanti....
Yg penting balik dr skul nanti nak singgah p ambil Cheese cake yg aku dah order....
yummy.....

Khamis, 24 Jun 2010

Sizzling at Giant

Hari ni aku balik awal dari sek dalam kol 1.30p.m.......
Kebetulan kls tmbhn thn 6 hanya pada hari Selasa dan Rabu....
Jadi kalau xder keje data yg perlu aku wat biasanya memang aku akan balik awal....
Sampai jer rumah perut terasa lapo w/pun kat sek pg tadi aku dah mkn nasi....
(memang teror kalau nak menggemukkan badan aku nih).

So aku ajak la my sis yg memang ada kat rumah skrg p mkn sizzling kat food court Giant Tampoi....
Bagi aku n my hubby kalau nak mkn sizzling ni lah tempat yg aku suka p...
Selain dekat ngn rumah rasa sizzling ni pun boleh tahan... (ikut tekak aku lah)
Adik pun setuju, aku msg my hubby kat tmpt keje dia bgtau aku kuar jap ngn adik....
My hubby ok jer....
Nilah Giant Tampoi dr tepi jalan nak ke bandar Jb

Dah sampai sini.....
Kami decide mkn sizzling cam dalam gambar kat bawah ni....
Kalau nak cuba kat sini sizzling RM5.10 sepinggan jika kita tambah telur...
Kata my sis ok gak rasanya....
So OK la kan.... huhuhu
Dah sudah mkn, masuk Giant jap....
Nak beli telur ngn planta sbb aku plan nak wat puding marble....
(bila la gamaknya nak menjadi puding aku ni).
Dah masuk dalam giant ni, biasalah terbeli lah satu dua lagi barang dapur....
w/pun dua tiga penuh gak tgn nak bawa sbb aku lupa nak bw masuk troli / bakul (hehehehehehe)

Yg adik aku plak fikir memang aku x nak bw bakul sbb nak bl 2 brg jer....
Rhupanya memang kakak dia ni lupa....
Siap bl barang pusing2 jab kat stall n kedai yg ada kat dalam giant tuh....
Tak der per2 yg dapat menarik minat aku...
Terus balik rumah.. dalam kol3.30p.m.

Singgah rumah Mak Nab terus ambil bujang2 kesayangan ku...
Alahai abg Hazim tido plak...
So terpaksa lah aku dukung masuk kete....
wal hal leh tahan berat Hazim skrg sejak dah skul ni...
sampai rumah abg Hazim dah bgn...

Adik Hazmi plak nak tido....
Special adk Hazmi kalau nak tido kat dalam buai....
Mesti onkan muzic kat hp aku, barulah mudah dia tido....
So masa aku dok menaip ni adk Hazmi sedang enak dilamun mimpi.....
Jadi aku pun nak curi masa gak pejamkan sekejap mata ni....
hehehehehhe
see u all next time...
daaaaa....

Nothing special.... But UPSR is coming

Tengok tajuk jer dah tau kan.....
Mesti xder yg best nak story mory.....
Tapi tgn ni cam gatal nak menaip....
So per citer nat bgtau ek?????

Actually....
Minggu pertama lepas naik cuti sek dua minggu ni aku sket frust.....
bukan ngn family, bukan ngn kengkawan tapi ngn anak2 murid aku thn 6 tahun ni....
Bukannyer per......
Dah lah bulan September nanti (21, 22, 23hb) depa akan ambik pekse UPSR....
Ujian Penilaian Sekolah Rendah

Tapi sumer nyer cam xder perasaan....
Malas tahap gaban....
Yg depa tau nak main jer....
Even tahun 6, main kejar2 cam darjah 1.....
lari2 keliling bangunaan or dalam kelas...
Keje dalam kelas soh la wat..... wat dek jer...
Depa dok tengok muka cikgu, terkulat2 mata tuh....
Dah marah pun x mkn saman..... dok sengih2 tunjuk gigi..... isk...isk...
Sampai semua cikgu2 tahun 6 ngaku agaknya kita yg tak pandai ngajar....
Minta depa bg idea cara kita ngajar spy depa faham.....
Lastly lagu tu lah juga....
Nothing....

Cam ner lagi nak wat ni....
Cepat lah masa .....
Cepatlah UPSR......

Rasanya cam ETR aku untuk Math thn 6 thn ni hancus.....huhuhu
Kelas terakhir plak tu.....
Asal ujian jer yg lulus cuma seorg....
Sedihnya cikgu nih....
Inilah agaknya yg wat kepala anak didik ku pusing....

Kalau Sains tu agak ok la.... rasanya cam dapat menepati sasaran....
Lagipun untuk sains ni ngajar kls kedua...
Tgk bebudaknya cam der semangat nak dapat A
Harapan : Moga lulus semua satu kls n ramai gak dapat A
Mudah-mudahan.....
Sape nak jadi Scientist

Cam ner lagi cara aku nak pulun ngn bebudak ni spy dapat result yg membanggakan....
Hati oh hati...... gundah gulana dibuatnya.....
Per2 pun aku doakan yg terbaaaeeekkk utk anak didik ku....
Amin....

Selasa, 22 Jun 2010

JuSt mE AnD HeR

Hari ni plan nak beli susu adik Hazmi ngn abg Hazim kat kedai Ubat Cina.... Beli kat situ.... Harganya jauh lebih murah berbanding Giant atau Tesco....
Dulu2 aku tak tau, aku ingat dah murah lah kalau beli kat Giant atau Tesco tp ruphanya kat kedai ubat Cina cnfrm lebih jauh murah regenya...

Aku plan nak p jln2 berdua jer just aku n my sis.... Msg my sis dia kata OK jer....
Cnfrm lepas balik skul (kls tmbhn murid thn 6) aku kuar...
Ni la first time aku drve sndr p Jusco Bukit Indah... Selama ni kalau p mesti ngn my hubby... Heheheheheh
kata My Hubby pandai pun drve sendiri...... Memang pandai tapi aku ni memang jenis yg malas drve kete.... (Buruknya perangai malas ni kan)

Kebetulan kedai ubat Cina tu dah dekat sangat dengan Jusco Bukit Indah.....
Jadi aku ajak la adik aku yg dr UTP tu p jalan2 mkn angin cz saja bawa sbb dia nak survey camera Nikon L110.... katanya yg plg latest....
Aku ni x tau sgt sal2 camera tu jadi aku ikut jer la...
Survey2 tak jumpa satu pun kedai yg ada kamera tuh... Frust gak la...
Lastly pusing2 jer satu Jusco tuh..... Satu gambar pun aku x ambik...
Jadi aku cari la kat Google......
Jusco Bukit Indah

Dah xder satu kedai kat Jusco pun ada kamera tu, aku bawa la adik aku p Plaza Angsana kat Tampoi lak....
Lagipun teringat kat situ der satu kedai kamera khas untuk Nikon.... tapi pelik bila tanya tokey kedai tu dia cam blur2 jer.... katanya xder cz latest design...
Kedai kamera kat level bawah skali....
(sama baris ngn Pizza, KFC n Mc D)

Lastly saja la naik tinggat 2 nampak ler satu lagi kedai kamera tapi cam tak best jer....
Tup2 bila tanya terkezut gak la... Ada plak kamera tuh... Hepy la adik aku tu.... So belek punya belek... regenya leh tahan murah berbanding rege masa IT fair hr tu kat Danga City Mall....
Tapi adik aku tu tak beli la lagi z len kali dia nak p survey kat tmpat len gak ngn kawan dia.... Tapi kalau x jumpa dia akan return la kat kedai tu...

Pastu p la nak masuk UO kat situ cz nak beli smthg utk my hubby tp bhgian lelaki sedang renovate jadi x dapat masuk.... Sedih tau ....huhuhu
tak dapat le nak bl per yg my hubby hajatkan.... huhuhuh..
Plaza Angsana, Tampoi

Dah jumpa kamera n penat jalan2 perut pun rasa lapo.... P la kat tmpat mkn kat situ aku tapau rojak asma (kalau kat utara cam rojak mamak la lebih kurang)...
Balik ambik bujang2 aku tuh.... p lak beli roti John utk mkn malam....

Chek buku Hazim der plak h/work.... so soh Hazim siapkan dulu....
dh settle hazim main game kat PS 2 papa.....
Tapi masa aku menaip ni bujang2 dah tido....
Esok aku pun nak p skul gak..
So Gd nite utk semua.....
Ni lah kamera Nikon L110 tuh

Isnin, 21 Jun 2010

Taekwando at D Zon

Entry sblm ni der bgtau nak p tgk anak sedara lawan Taekwando... Ni lah banner utk kejohanan Taekwando tuh
Jadi disebabkan malam tu tido agak lewat jadi esoknya dalam kol 11a.m. Baru sampai kat The Zon, Stulang.... Sampai jer Tasha dah habis lawan untuk pusingan pertama.... dah menang so dapat la masuk pusingan kedua...
Erra palk lawan lambat sket sbb dia masuk kategori umur 12 thn.... Tasha plak masuk utk budak2 8 tahun....
Sebenarnya aku ni tak minat sgt ngn sukan tapi bila dah kat sana... bila dah tgk budak2 ni berlawan, aku n hubby dah sama naik menjerit meyokong....
Lastly hari ni suara hubby dah serak... (tapi serak2 basah lah....)

Kejohanan Taekwando ni pertandingan inter lub kali ke 3 bagi Johor.... der byk sek men ngn sek rendah yg join...
Jadinya sampai dua hari aku dok berumah kat the Zon tu.... Dari pagi sampai la kol 7p.m. Dua hari tu la juga aku n fmly dok mkn tgh hari kat MarryBrown.... Untung Kat situ ada bubur ayam, jadi senang la bagi Hazmi mkn....

Hari pertama pada 19hb tu cuma der perlawanan pusingan satu ngn dua jer...
Bakinya sambung esok plak pada 20hb....
Kebetulan plak anak sedara ni dua2 org dapat masuk semi final....
kalau Erra (kakaknya) memang leh dikatakan teror lah... (dah bertali pinggang hitam) jadi aku masukkan video perlawanan tu kat profail FB aku... Adiknya Tasha baru first time masuk... masih lagi tali pinggang hijau nak ke biru....
Habis game pada 19hb tu my family, my sis, my brother inlaw family (parent Erra n Tasha), my sister inlaw ngn my mother inlaw p Danga city Mall lak.... sajer tengok2 IT fair yg der kat situ....

Mkn mlm semua berkumpul bersama mkn2 seafood kat gerai Tepian Tebrau... (dekat ngn Pantai Lido) Ok jer la mknan malam tu sebab semua dah penat ngn lapo...
Dalam kol 9.30p.m. selamat sampai rumah dan kedua2 bujang ku kepenatan n terus tido sepanjang perjalanan.... sampai rumah tukarkan baju bujang2 terus diaorg tido sampai sok pagi...
Semua plan nak tido awal cz sok pagi nak p lagi the zon.....

Ini lah Tasha ngn Hazim (Hari Pertama)

Hazim at D Zon

20hb.... Hari kedua pertandngan
Hari ni kol 9a.m. dah sampai the Zon... Masa baru sampai tu der budak2 umur 7thn hingga 9thn sedang lawan.... Comelnya aku tgk diaorg berlawan... ramai yg bersorak dan ketawa tgk keletah mereka.... Best sangat.... Bersemangat dan berani w/pun kecik lagi (kecil2 cili padi katakan)... huhuhuhu

Bila turn Tasha lawan semi final.... Tasha dapat by so terus masuk utk lawan tmpat ke 3/4... Sayangnya Tasha dah kepenatan jadi sebelum lawan tu dia dah tertido kat atas dukung papanya (Tasha ni memang manja) jadi tak sampai 5 minit bangun dah kena lawan.... Masih mamai lagi jadi masa lawan tu Tasha tertumbuk la muka lawannya jadi kena la tolak markah padahal dia dah dapat markah cz dah dapat tendang kepala lawannya... Event manja tapi respect la cz semangat juang Tasha ni tinggi.... Setiap kali perlawanan mesti dia melawan... Terkejut gak tengok dia Berani.... Keputusannya Tasha dapat no 4 dari 17 org... Boleh tahan untuk pertama kali Tasha join... Video Tasha lawan pun aku letak kat Profile Fb aku....

Kakaknya Erra memang tangkas... Siap ada lawannya yg menangis masa lawan pusingan ke 2 pada 19hb tuh.... Kalau tgk dia lawan asyk tendang kepala jer.... Seram tau...
Untuk perlawanan semi final pun Erra menang lagi and lastly Erra.... Dapat johan for her category... TAHNIAH....
D winner 4 D day... yeha...

Bila tgk taekwando hari ni barula aku tau sket2 dalam taekwando ni kalau tendang kena la tendang kat kepala, dapat la 2 markah..Untuk tumbuk mesti kat dada dapat 1 markah, tendang kat bhgian atas pinggang dapat gak satu markah... Tapi kadang2 tu kesian tgk tendang n tumbuk bagai nak rak tapi xdpt point pun.... Anyway w/pun esok dah mula sekolah n semua kepenatan sbb selesai sumer acara lbh kurang kol 8p.m. Rasa Best n Hepy tu wat aku rasa berbaloi berkmpg 2hari kat D Zon....

Aku n fmly n my sis pun dah penat..... Balik utk mkn malam pun tapau jer lah...
Yg penting Hepy n Best sangat.... Cuma aku x leh lupa bila tgk perlawanan ni Hazim kata "Ini membosankan Hazim lah, jom lah balik rumah.... Adoyai....
Hazim tak berminat sbb Hazim ni jiwanya lembut n sgt2 penyayang... Susah nak bergaduh n pukul org.... Mama ngn papa dia plak yg risau takut dia kena buli... Lastly Hazim bunyi gak sblm nak balik Hazim nak main taekwando lah macam kakak Erra n Tasha... Senang hati mama... huhuhuhuhu

Rasanya pun dah byk sgt aku menulis utk entry kali ni...
Len kali aku tulis lagi k...
Sayang semua...

My Fmly, Erra n Tasha
(Semangat ngn pingat Emas)

Hazim, Erra n Tasha

Sabtu, 19 Jun 2010

Sepetang di Gelang Patah

Petang 18hb ni....
takder program nak wat....
So lepas hubby balk dr smbhyg Jumaat dia ajak balik rmh my mother in law kat Tanjung Kupang, Gelang Patah...
So aku setuju jer sbb dah lama gak tak blk kg Gelang Patah tuh... Bukan jauh pun tapi masa tak mengizinkan.....
Dah siapkan barang adik Hazmi, Hazim plak nak bawa raket badminton....
Nak main badminton ngn papa katanya kat sana...
Hazim ni tak leh berenggang ngn laptop jd dia soh aku bawa laptop nih....
Tapi disbbkan balik tak lama aku bg reason yg sesuai spy Hazim leh terima alasan, aku malas nak bawa balik laptop nih.... hehehe
Jadi kat bawah ni cam biasa lah aku upload gambar2 sepetang kat sana....

Adik Hazmi bersantai kat rmh nenek.... dah penat jalan2.....

Hazim semangat blaja min badminton....

Ada gaya juara tak??????

Papa n hazim main badminton...

Rumah my mother inlaw kat Tanjung Kupang, Gelang Patah

Sebelum balik rumah p rumah mak ngah hubby kat kg tu gak....
Saja nak bagi depa semua jumpa ngn adik Hazmi sbb diaorg dah rindu banget ngn adik Hazmi....
baru2 ni ngah n family der datg rumah nak tgk dik Hazmi...
Tapi ....Kesian....
Adik Hazmi baru jer tido....
Jadi hari ni p jap jer janji hilang rindu depa kat adk Hazmi...
Sebelum Maghrib aku bertolak blk Taman Perling....

Tetiba hubby nak p rmh cik dia plak kat area Tmn Bukit Indah....
So singgah jap cz alasan yg sama lah ....
dah lama x p rmh cik....
Borak2....dah kol 9p.m.
Adik Hazmi pun dah merengek lapar...
Moral.... kena balik....
Dah balik ingat bujang2 ni tido awal tapi sampailah aku dok menaip citer ni abg Hazim masih segar matanya...
Adik Hazmi br jer tido kol 1a.m.
Esok nak p tengok anak sedara masuk pertandingan Taekwando kat The Zon, Stulang...
Harap2 sumer leh bgn awal pagi sok...
Sepetang yg menggembirakan....

Jumaat, 18 Jun 2010

Penantian yg menggembirakan

Hari tu call ayah kat kampung, ayah bgtau maybe ayah nak datang JB satu family..... Bestnya ramai2 kat rumah nanti.... Yg paling best mestilah Hazim.... Tak sabar Hazim nak tunggu Wan datang....
Tapi pagi 16hb br ni msg mak tanya jadi ker nak datang JB n nak bertolak kol bapaer....
Lastly mak bgtau mak ngn ayah x dapat dtg cz nenek kat kg sakit.... Sebenarnya nenek memang dah lama sakit tapi baru ni cam tetiba teruk sket... Risau plak mak ngn ayah nak tinggal takut per2 hal berlaku...
Jadi yg datang cuma adk bongsu yg blaja kat UTP tu ngn yg ngajar kat Kulai (cuti sek dah nak habis).....
Yg blaja kat UTP tu cuti sebln setengah... Tu yg datang jb cz nak tengok anak sedara dia kat sini...
So 16hb tu dalam kol 11.30a.m. baru adk ngn kwn dia Odiey brtlk dari Baling Kedah.... Singgah UTP jap cz adk perlu hntr report Final Year Project dia kat lecturer...
Jadi dalam kol 2a.m. baru sampai kat rmh aku kat Tmn Perling nih...
Bila sampai jer aku dapat satu bau yg sgt menusuk hidung ku...
per agaknya nyer?????????????
.....DURIAN.....
Aku kurang suka sbnrnya ngn bau tuh tapi durian tu fvrte my hubby...
Tapi yg bestnya durian tu baru jer luruh pagi sblm adk brtlk dtg sini...
Jadi memang sedap sangat.... tak sempat aku nak ambl gambar semua dah masuk perut...
hahhahahaha..... sedappppp.....
Pastu plak mak bekalkan macam2 antaranya rambutan ngn dokong (My fvrte tau)....
Ada lagi ikan pekasam, kuih penderam.... Fvrte my hubby.....
Anyway terima kasih untuk mak ngn ayah untuk semua yg dibekalkan....
Ni gambar kuih penderam yg mak buat dan dah tinggal separuh dimkn oleh papa ngn Hazim....
Kuih Penderam air tangan mak yg sedap sangat!!!!

Rambutan dari pokok mak lang kat blkg rumah aku kat kg.... Rambutan ni memang sedap.... Hanya rambutan ni lah yg aku akan mkn byk sbb rambutan ni tak berair w/pun dah sgt masak... Dokong ni plak pokok pak mat kawan ayah...

Terima kasih untuk adik yg sanggup datang dan bawa semua tuh....
Terima kasih untuk Odiey yg drive jauh2 ngn bawa semut sepnjg jalan cz rambutan yg dibawa tu penuh semut hitam sbb ayah baru jer ambil dr pokok pg tu juga...
Juga dgn perfume durian sepanjang jalan....
Terima kasih utk Pak Mat ( Kwn Ayah) untuk durian yg sangat sedap w/pun sebiji....
Terima kasih semua....
Lv u all....mmmuahhh....

Jumaat, 11 Jun 2010

16 hari cuti sekolah....

Kalau tgk tajuk cam lama jer cuti sek ni.... Rasanya org lain punya lah byk plan p jalan2 kan.....
aku?????
Just stay at home....
Minggu pertama 3 hari( Isnin, Selasa dan Rabu) aku der class tmbhn Science utk murid2 tahun 6K....
3 hari seterusnya sepatutnya aku der plak kls tmbhn utk mate thn 6M
tapi
memandangkan Mak Nab n fmly p jln2 kat Cameron Highland
maka xder lah org nak tolong jagakan bujang2 aku ni,
jadi terpaksalah aku minta tolong ngn cikgu lain ngajarkan kls tmbhn aku tu.... (Terima kasih Cikgu Hasenah kerana membantu saya.....)
Rutin harian cam biasa lah sepanjang cuti sekolah ni..
Bgn tido, selesaikan keje rumah per yg patut....
jaga bujang2 tu yg kadang2 sangat memenatkan tapi bila lihat jer keletah Hazmi sekarang wat aku rasa hepy sangat....
Pastu kena plak minggu ni my hubby keje shift siang....
ngn ot skali dr kol 7a.m. sampai 7p.m.
lagi lah menyebabkab aku dok rat umah jer....
Lagipun aku ni bknlah yg jenis rajin nak kuar kalau xder hubby.....
P mana2 mesti ngn dia....
aku ni bawa kete utk pg atau blk kejer jer...
ataupun kalau der kecemasan barulah aku drve kete....
Tak best lah kalau jejalan xder my hubby....
Semua org tanya kenapa tak balik kg?????
Naper tak jalan2????????????
Naper tak p shopping????????????
Iskk....Iskk....
Kalau ikut hati saper la tak nak sumer tu tapi wat masa sekrg rasanya ...
Dulukan apa yang perlu di dulukan....
Family first....
Yang penting aku ngn my hubby hepy....
.....Home Sweet Home.....

Kadang2 org lain tidak memahami masalah org lain....
Sedap mulut dan hati jer nak cakap....
bagi yang sangat2 berkemampuan tinggal di bandar besar seperti KL ngn JB memang berbeza....
jadi fikir2 kan lah sendiri

Rabu, 2 Jun 2010

Hazmi Ikhwan dah setahun....

Dah lama tak update blog nih..... Slalu citer sal Hazim.... Tapi kali ni nak citer sal Hazmi la plak...... Actually 21 Mei baru ni Hazmi dh genap setahun...
Dah setahun dah boleh jalan.... Kalau Hazim dulu sethn 3 bln baru blh jalan... Kira cepat la Hazmi ni blh jln....Makin lasak.... tak boleh nak tinggal jap... mesti p dapur atau naik tangga.... Tapi yg pelik mama ni x juga kurus..... makin kuat mkn cz penat der la...tak der pe citer sangat.... just upload beberapa keping gambar Hazmi....cuma harap2 hazmi cepat la plak bercakap... bak kata org tua2 kalau cepat dapat kaki lambat la sket mulutnya.... tak saba nak dengar hazmi panggil "mama"....

...23.5.2009....hari ke-3 Hazmi dilahirkan...

...Menunggu giliran untuk di botakkan...

.....selepas dibotakkan.....

....Abg Hazim ngn Hazmi kat kedai gunting....

.....with mama.....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~