Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 28 Jun 2010

Dinner at home

Dah penat jalan2 bershopping kat Holiday Plaza.....
Dok pikiaq plak nak dinner kat mana....
Dengan Hazim yg dok merengek kakinya sakit jatuh escalator....
Badan pun dah penat....
So teringin plak nak mkn ketam blackpaper....
Dicide nak makan kat Tepian Tebrau lagi....
Last2 order tapau jer bw balik rumah...
lagipun ni la mlm last my sis mkn kat rumah...
Sedih tau... nanti sunyi la xder teman berbual lagi...
tak der org nak tolong wat kejer rumah or jagakan bujang2 tuh... huhuhu
Utk Hazmi memang dah belikan bubur ayam Mc D...

Dah sampai rumah kelam kabut masak nasi....
Semua dah lapo bila bau sedap menyengat hidung....
Per2 pun adik Hazmi makan dulu....
Dah kenyang senang nanti x kacau mama ngn papa nak mkn...
Hazim dok sibuk ajak papa ajarkan dia main game cd baru beli tadi....
Makan dah tak ingat dah....
Pujuk punya pujuk....
Makan sket jer..... tunggu papa sudah makan...
Berdedai la 3 beranak p main PS2....
Puas mama makan ketam sorg2....

Ni la rupanyer ketam bangkang....
masak blackpaper...
fuhhh.... terangkat seh...
My sis pun kata sedap....
Ni la 1st time dia mkn ketam bangkang...
Besar rupanya ketam ni...
kalau nak mkn sepitnya pun nak kena ketuk ngn smthng la...
Kalau nak harapkan gigi rasanya takut gigi yg patah kot...
Tapi rasanya marvellous....

Ni plak butter prawn...
Kata my hubby udang tahue...
x tau la ejaan utk udg tu betul ker tak...
Tapi katanya chinese memang suka udg tuh...
Tambah lagi bila Chinese New Year...
Cnfrm naik regenya...
Utk malam ni 9 ekor udang tu RM35...
Sekali skala mkn boleh lah...
Kalau slalu pokai jadi nya... heheheh
rasanya superb....

Capcai....
wajib ada sayur kata my hubby...
nak komen rasa,x trau nak kata cz aku tak mkn capcai ni semalam...
Rasanya sedap kot...
kalau aku yg order sayur tolak tepi.... (tak gemar la)
Tapi dah kawin ngn my hubby 8 thn aku pun dah suka sket mkn sayur...
Anak2 semua ikut my hubby suka sayur...
Kalau Hazim nak makan mesti order sup sayur...

Anyway makan malam ni puas hati....
Sangat puas hati sbb dah lama gak tekak ni dok rasa nak mkn ketam blackpapaer...
My sis pun puas hati....
Terima kasih adik sepanjang dok umah kak ni tolong kak macam2....
Pasti Hazim ngn Hazmi rindu mak su....
Sedih aaa.... huhuhuhu
Semoga selamat sampai balik umah mak n ayah...
Kim salam semua kat kg....


Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~