Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 18 Jun 2010

Penantian yg menggembirakan

Hari tu call ayah kat kampung, ayah bgtau maybe ayah nak datang JB satu family..... Bestnya ramai2 kat rumah nanti.... Yg paling best mestilah Hazim.... Tak sabar Hazim nak tunggu Wan datang....
Tapi pagi 16hb br ni msg mak tanya jadi ker nak datang JB n nak bertolak kol bapaer....
Lastly mak bgtau mak ngn ayah x dapat dtg cz nenek kat kg sakit.... Sebenarnya nenek memang dah lama sakit tapi baru ni cam tetiba teruk sket... Risau plak mak ngn ayah nak tinggal takut per2 hal berlaku...
Jadi yg datang cuma adk bongsu yg blaja kat UTP tu ngn yg ngajar kat Kulai (cuti sek dah nak habis).....
Yg blaja kat UTP tu cuti sebln setengah... Tu yg datang jb cz nak tengok anak sedara dia kat sini...
So 16hb tu dalam kol 11.30a.m. baru adk ngn kwn dia Odiey brtlk dari Baling Kedah.... Singgah UTP jap cz adk perlu hntr report Final Year Project dia kat lecturer...
Jadi dalam kol 2a.m. baru sampai kat rmh aku kat Tmn Perling nih...
Bila sampai jer aku dapat satu bau yg sgt menusuk hidung ku...
per agaknya nyer?????????????
.....DURIAN.....
Aku kurang suka sbnrnya ngn bau tuh tapi durian tu fvrte my hubby...
Tapi yg bestnya durian tu baru jer luruh pagi sblm adk brtlk dtg sini...
Jadi memang sedap sangat.... tak sempat aku nak ambl gambar semua dah masuk perut...
hahhahahaha..... sedappppp.....
Pastu plak mak bekalkan macam2 antaranya rambutan ngn dokong (My fvrte tau)....
Ada lagi ikan pekasam, kuih penderam.... Fvrte my hubby.....
Anyway terima kasih untuk mak ngn ayah untuk semua yg dibekalkan....
Ni gambar kuih penderam yg mak buat dan dah tinggal separuh dimkn oleh papa ngn Hazim....
Kuih Penderam air tangan mak yg sedap sangat!!!!

Rambutan dari pokok mak lang kat blkg rumah aku kat kg.... Rambutan ni memang sedap.... Hanya rambutan ni lah yg aku akan mkn byk sbb rambutan ni tak berair w/pun dah sgt masak... Dokong ni plak pokok pak mat kawan ayah...

Terima kasih untuk adik yg sanggup datang dan bawa semua tuh....
Terima kasih untuk Odiey yg drive jauh2 ngn bawa semut sepnjg jalan cz rambutan yg dibawa tu penuh semut hitam sbb ayah baru jer ambil dr pokok pg tu juga...
Juga dgn perfume durian sepanjang jalan....
Terima kasih utk Pak Mat ( Kwn Ayah) untuk durian yg sangat sedap w/pun sebiji....
Terima kasih semua....
Lv u all....mmmuahhh....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~