Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 2 Julai 2010

Batuk @ Asthma

Not feeling well today....
So decide ambil mc jer today....
Per lagi p klinik Prima la....
Masa daftar tu dapat no 20...
Dngr nurse tu panggil baru no 11...
Ada 9 org lagi....
Tiba2 nurse bgtau Doktor Chen dapat oncall...
Nak jumpa Doktor Lau tak? (wife Dc Chen)...
Tak kisah lah yg penting dapat ambil ubat....

Ni la ubat utk aku ,
Yg dua warna tu antibiotik,
Yg lain tu utk batuk, selsema ngn sakit tekak...
4sure dapat mc cz hari kan Jumaat...
Sepatutnya p ngajar.... tapi dah flat sesangat badan aku nih..

Turn Hazim plak check....
Pastu Doc kata ada semput sket nih....
Kena la sedut gas....
Sukanye Hazim bila Doc suruh sedut gas...
Cz dia tau nanti batuk akan berkurang....
Nafas pun lebih senang...

Ni la ubat2 Hazim...
Ventamol tu utk semput....
Merah utk sakit tekak....
Oren tuk selsema....
Last skali antibiotik.....

Kos sumer ubat RM72.....
Ni la yg paling mahal ubat kat klinik ni pernah aku dapat....
Mgkin sbb Hazim kena sedut gas kot...
Dah tu plak harga utk dua org....
Tapi ubat kat klinik ni berbaloi.....
Ccz aku satu fmly memang serasi sangat ngn ubat2nya...
Yg penting sumer sihat...

Balik klinik tu singgah Keck Seng jap....
My Hubby nak beli portable TV....
Nak tgk World Cup senang...
Ok la tu cz my hubby dah aim brg ni dr tahun lepas lagi.....
Tangguh2 jer nak beli....
So hr ni decide belilah....

Pilih punya pilih ....
Ni lah yg dirembat.....
Puas hati la my hubby....
Kira hadiah utk belated besday dia la....
Lagipun my hubby asyik ot jer kan....
Bagila hadiah tuk diri dia....
luv u so much....

Homax-Portable DVD/TV player
LCD screen....
Dalam set ni dapat la charger dia (ni mesti la wjb bg kan)...
Pastu dapat antena dia la (kalau x dapat camner nak dapat signal TV)...
Dapat gak earphone....
Dapat gak charger utk pasang kat kete....
Boleh la bawa p mana2...
Dah nama portable kan.... hehehehe
Jadi gambar dia memang puas hati la....
Cuma kalau tv tu ikut signal yg kita dapat dari antena dia la....
Kalau x kena tak dapat gak....
Yg penting puas hati...

Ni la gambar TV3.....
Leh tahan clear kan....

Dah settle beli per yg my hubby nak....
Decide p mkn tgh hari kat Marrybrown Kipmart....
Perut dah lapo sesangat...
Badan dah flat giler.....
Cepat makan, cepat nak balik makan ubat...

Dah sampai rumah cepat2 soh Hazim mkn ubat.....
Pastu turn mama....
Last2 dah mkn sumer ubat....
Sumer zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
My hubby jer masih dok belek portable tv dia tuh....
hepy ending for the day....
yeha...

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~