Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 12 Ogos 2010

2nd day fasting......

Hari ni blaja wat pengat kurma utk juadah berbuka..... tekak terasa nak makan... kalau kat kg dulu arwah nenek selalu masak pengat kurma ni bila bln Ramadhan... lagipun Hazim ngn Hazmi masih kat rumah Mak nab jadi senang lah aku nak masak... Menu lain aku goreng nasi jer...  lagipun hanya aku jer yg berbuka kat rumah ni... Hazim x tau lagi dia puasa ke tidak...

Ni lah pengat kurma....
Pertama kali cuba buat... 
dah potong baru teringat nak snap.... hehehehheh

dah masak pengat kurma, goreng nasi.... boleh la utk 2 org makan... dan prepare sumer baru p ambik bujang2 kesayangan... Berita gembira , Hazim puasa.... Sukanya mama.... nampak cergas n ceria jer.... Adik Hazmi lak masih tido so depa x bg ambil.... nanti Hazmi dah bgn baru depa hantar....

 Hazim yg masih cergas n ceria  w/pun dah seharian berpuasa...

Menanti waktu berbuka

Sementara nak tunggu waktu berbuka, aku cam biasa la buka radio Best 104.... siaran johor la.... senang nak tau dah berbuka ker belum... Sambil2 tu sendukkan nasi goreng kat dalam pinggan, Mak Nab bekalkan sup ayam kat Hazim... Tup...Tup... Hazim cakap " mama, Hazim nak rasa sket kuah sup ni.."  aku cakap la x boleh... tunggu jap lagi... Kata Hazim lagi... "ala mama, sket jer"... Puas pujuk n terang sket kat dia, ok lah dah faham... Syukur penuh 1 hari Hazim puasa...... 

Masa ni kat radio sedang baca Al Quran... Steady lagi Hazim... Kan main suka cz dia puasa hari ni...

Sedap nyer Hazim minum air sirap bandung.... Syukur Alhamdulillah

4 ulasan:

CikLilyPutih berkata...

air bandung? sedapnya..

shila berkata...

sedap.... tapi hazim lagi suka soya baandung.... tu yg dia mintaa utk berbuka tp semlm x beli...

Idayu berkata...

waa hazim posa full day? sugoii!! bagus..bagus...

dada posa jgk, tp setengah hr jek..hehehe

pengat kurma? x penah dengo. tp biasanya kalu kat johor pengat tuh berkuah n cair. yg nih utara punya kot??

shila berkata...

Ayu,
memang utara mari.... adik ipar pun x pernah tgk..hahahha
lbh kurang cam tepung talam... beza tak kurma kat atas jer....

dada leh cuba lagi.... Dada pun 5 thn gak ker

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~