Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 10 Ogos 2010

Copy dari seorg sahabat

Apa yg saya tuliskan kali ini  adalah hasil copy dari blog Ayu....
Ayu :- tumpang ambil info utk dikongsi bersama yer....

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan jika dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:   

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada); 
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri; 
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.   

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita 
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat. 

Makanya, saya memohon maaf kepada semua yang mengenali saya.... maafkan di atas segala kesalahan samada sengaja mahupun tidak... Halalkan semua yg telah di makan dan diminum....
Semoga kita semua mendapat rahmat dan hidayah dari Nya... AMIN

1 ulasan:

Idayu berkata...

sila...sila..aku pon amik dr fb kwn..

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~