Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 31 Ogos 2010

### DaH LaMa TaK BaLiK ###

Sepanjang Ramadhan ni my family tak pernah lagi balik kampung Gelang patah utk berbuka.... Bukan jauh tapi masa tak mengizinkan... minggu pertama puasa my hubby shift petang meant kol 11pm baru my hubby balik rumah.... berbuka pun kat kilang...  Minggu pertama aku sndiri hanya berbuka ngn Hazim kat rumah...

Minggu kedua plak my hubby kena ot 12hours.... dr kol 7a.m sampai 7p.m.... lagi sekali my hubby berbuka kat kilang.... again aku ngn Hazim jer.... tak balik lagi berbuka kat Gelang patah.... 

Jadi Sabtu minggu ni my hubby ambil cuti sbb my hubby keje shift malam.... Dia pun kurang gemar shift malam... jadi yg terbaik ambil cuti... tu pun UL..... Aku plak minggu tu ada sek ganti.... jadi petang tu decide nak balik berbuka kat Gelang Patah n tido kat sana sekali.... Disebabkan aku demam n asthma dtg menyerang... petang dalam kol 5p.m baru balik.... Juadah berbuka semua beli jer kat Bazar Ramadhan kat area Perling Mall.... My fevret nasi kerabu....

Hazim paling suka.... malam tu plak Syakir datang rumah... so Hazim ada kawan utk bermain.... bukan main suka cuma aku jer yg dah tido lepas makan ubat.... ntah apa yg berlaku pun aku dah x kisah.... yg aku tau zzzzzzz.......
Hazim with Syakir

Hari ahad nyer lepas zohor bergerak P Jusco Bukit Indah nak beli baju n seluar utk Hazim n Hazmi.... my MIL pun ikut sama.... Ada Sale 50% utk baju kanak2.... kira ok la... bila dah time nak shopping raya ni.... Jusco yg parking besar pun dah tak cukup parking.... bukan setakat org Melayu, tapi China, India semua syok dok membeli gak.... betul lah negara kita ni 1Malaysia.....

Sedar tak sedar dah kol 6.30p.m... so decide berbuka kat Secret Recipe......

Ceria tunggu waktu berbuka.... 
My hubby, Hazmi, Hazim n my MIL

Makanan yg diorder.... Ni utk papa n Hazim.... Utk mama ngn nenek mknan nya belum sampai lagi....

Bila dapat jer sirap tu Hazim terliur terus terlupa yg dia puasa.... terus minum nasib baik sket jer.... dah org yg dok dekat ngn meja tu perasan sama2 ketawa tgk keletah Hazim.... Hazim yg malu2 terus say sorry to mama.... hehehehhe apalah bujang mama nih....

Hazmi with papa

Hazim ngn Nenek

Senang hati mama baju2 raya utk bujang2 dah siap dibeli.... baju melayu pun dah beli.... tinggal kasut ngn songkok jer.... Len kali la p shopping lagi.... Hazim suka sgt raya tahun ni cz Hazim masih kuat lagi berpuasa.... Dah tu plak raya tahun ni kat Kedah lagi.... dapat jumpa Wan ngn Tok.... makin2 gumbira lah Hazim.... per2 pun semoga selamat semua nya mengikut perancangan.....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~