Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 3 Ogos 2010

PeNaTnYa HaRi InI

I'm still MC..... Sepatutnya dok kat rumah lagi..... TAPI last week dapat call dr GB minta tolong datang sekolah utk siap kan keje data EMIS ngn pendaftaran PTK cikgu cikgi termasuk lah aku yg pertama kali nak ambil peksa PTK ni.... Ingat nak p wat last week gak tapi decide nak p minggu ni CZ my hubby keje malam n dia dapat hantar aku p sekolah.... Ceewahh.... cam ada driver gitu.....hehehheheh....jgn marah yer yang (<___>)....

Jadinya pagi tadi p hantar adik Hazmi kat rumah Mak Nab, hantar abg Hazim p skul, barulah my hubby hantar wife kesayangan dia ni p sek.... dah dkt nak sampai sekolah lapo la plak.... P sarapan lah dulu   kat Lokman area Taman Sri Skudai....  Sarapan roti telur n my hubby lontong.... dah kenyang baru p sekolah...
baru senang nak wat keje..... dalam kol 8.30a.m baru betul2 dok kat skul...

Langkah pertama >>>>>>>>>>> P jumpa kerani, minta senarai nama guru yg gaji depa bergerak pada bulan Julai.... Tu sumer aku nak kena updaate kat sistem.... Kena isi tangga gaji yg betul.... kang ada yg call aku tanya naper salah.....

Langkah kedua>>>>>>>>>>>>> P semak buku kedatangan murid n tanya guru2 kelas jumlah murid yg terkini sehingga 31 Julai 2010.... Biasalah kan murid ni kan suka pindah2 sekolah... Ada yg pindah masuk, ada yg pindah keluar.... Semua data tu kena betulkan.... Bila jumlah murid berubah.... Jumlah murid islam utk satu sekolah pun kena ubah....  YG PENTING TERKINI!!!!!!!!!!!!

Langkah ketiga>>>>>>>>>>> Download semua data terkini utk semak ralat.... kalau ada ralat kang aku gak yg susah.... Dah settle ralat sifar.... harap2 x dapat call dr si dia.... Yg tinggal cuma borang2 yg perlu dihantar.... Aku x print lagi utk GB ngn GPK tandatgn.... Esok laah sambung.....

Langkah keempat>>>>>>>>>> Sambung wat utk Pendaftaran PTK lak.... Dapat CD baru tapi puas aku cuba buka.... CD tu cam kosong jer.... Bengang nih.... Call cikgu kat sek lain dia bagi tau sistem tu ada kat laman Web PPD.... FFUUHHH .... Nasib baik.... terus dwnloaad..... Dah selamat sistem dah ada kat laptop nih....

Langkah kelima>>>>>>>>>>>.. P cari cikgu cikgi tanya sapa2 yg nak daftar PTK ni apada bulan 10? Exam pada 16.10.2010 (Sabtu) bagi DG 41 dan 29 kol 9-11a.m.... bagi DG 32 kol 2-4p.m..... Ada lah lebih kurang 10 yg nak peksa termasuk aku....

dah settle cari nama.... esok jugalah sambung or sambung wat kat rumah........ .soh my hubby dtg ambil dlm kol 2p.m.... blk sggh kipmart mkn tgh hr....

Pastu ada plak Court baru buka cwngan kat Bukit Indah... singgah tgk jap... lebih kurang jer rege nya....
kol 5.3opm.... baru sapai rumah....
masak utk mkn mln..... dah penat......

kol 10p.m... Hazmi dah tido, dpt juga siapkan pndftrn PTK kat sistem yg sepatutnya.... Esok p sek lg, print n mint tndtgn cikgu cikgi... harap2 semua settle esok.... k lah nak tido.... dddddddddddddaaaaaaaaa

4 ulasan:

ejaescobart berkata...

shila, hang dah sah jawatan ka? bestnya dah bleh amik ptk.. aku nih x sah2 lagi.. hangin jer rasa...

shila berkata...

dah lama dah sah.... nak ambil la ptk cuba nasib

ejaescobart berkata...

amik laa jgn x amik.. mana tau ada rezki bleh gaji P2 macam nik ka... dia dah lepas dapat 4-4 lagi... jeles sungguh aku....

shila berkata...

lani org baru cam kita der peluang dua kali jer.... kalau tak dapat 4-4 kena tunggu la DG44 baru leh ambik lg ptk.... dasat nik skali ambik dah dpt 4-4.... dia ambil bulan 6 baru ni ka.... aku masa dftr bln 6 tu dah sah tp sistem PTK tu asyik kuar aku x lyk... malas nak lyn tu yg ambil bln 10 ni...

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~