Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 10 Ogos 2010

Tinggal sehari jer lagi.....

Hari ni last kita semua boleh makan tgh hari .... sebelum semua umat Islam mula berpuasa pada esok hari.... tahun ni ada sedikit berbeza ngn tahun lepas sbb Hazim dah mula nak blaja puasa.... kalau tahun lepas memang Hazim x puasa langsung....

Tahun ni Hazim dah 5 tahun, dia pun dah skul, dah mudah memahami apa yg kita terangkan... Sejak dua tiga hari lepas lagi aku asyik ingatkan tentang puasa ni.... Hazim perlu bangun pagi2 utk makan, tak der lah sarapan pagi macam sekarang.... Bila balik skul pun tak boleh makan, kat skul pun tak boleh makan... Hazim cuma boleh makan bila dah petang... bila dah Azan Maghrib.... hari2 ingatkan hazim

Nampaknya Hazim cam excited jer..... Sekarag balik skul jer tanya "mama bila Hazim nak 'kuace'?"... Puasa lah... bukan kuace... hehehhehe tu lah Hazim yg masih pelat w/pun dah 5 thn.....

Hari ni bila Mak Ngah tanya apa itu puasa.... kata Hazim, " Hazim kena makan pagi2, tak boleh mkn waktu siang.... dah petang baru leh makan"....  cam dah faham apa itu puasa...

Cam ner la Hazim nanti bila dah puasa.... Aku pun excited nak tengok semangat Hazim ni.... tapi diakan baru nak belajar.... Terpulanglah kalau dah x larat sangat takkan lah aku nak paksa plak... Cuma harap2 Hazim dapat blaja puasa dgn baik.... AMIN....

Buat semua umat islam.... Selamat menyambut Ramdhan Al-Mubarak.... Semoga kita dipelihara dan dikurniakan pahala berlipat ganda dr Nya.... AMIN....

1 ulasan:

Idayu berkata...

selamat berpuasa shila..maaf bnyak2 yea

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~