Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 30 September 2010

Bersiaran di tepi kedai

Biasanya bersiaran dari sekolah atau kat rumah.....
tapi hari ni len sket cz dari tepi kedai....
dok tunggu kete yg nak kena tukar set utk cermin tingkap...
Semalam nasib x baik bila Hazim tekan jer button tu, tetiba tingkap dah x leh naik semula....
dah patah lah tu.... nilah kalau dah guna plastik jer......

 Ni lah set tingkap yg guna plastik tu...
tengok betul2 kat bhgian motor tu plastiknya dah patah
sayangnya motor tu ok lagi tapi still kena tukar 1 set...

 Nampak tak kat bhgian bawah motor yg bulat tu dah berlubang

petang tu jugak my hubby bawa p kedai tapi kedai dah nak tutup,
mekanik tu ikat guna dawai jer spy aku dapat la bw p sekolah rini.....
kalau x ikat kang hujan basah lah pulak.... dah nambah satu lagi keje....

hari ni lepas balik keje
my hubby datang ambil kete kat sekolah,
lepas latihan kawad kaki utk rumah sukan,
aku ikut skali la dok tunggu kat sini..... so dah der laptop kat tgn,
mood rajin la plak nak menaip..... nak tunggu mekanik tu repair....
minta my hubby snapkan gambar.... Nilah yg dia ambil

 dari plastik berwarna hitam dah bertukar menjadi besi

Sekarang semua set tu dah ganti ngn besi....
Ni lah rupanya per yg dah di ganti.....



Bertungkus lumus mekanik ni dok repair..... 

harap2 lepas ni x der lah yg patah lagi
lagipun ke-4 cermin keter ni semua set cermin tingkap dah tukar guna besi....
harap2 xder masalah lagi lepas ni.....
 yg pasti duit ku keluar lagi.....
huhuhuhuhuhu.......

"AKSI CERIA SI MANJA"

Nak try join contest ni lak
Ni anjuran Pn Syamila


Nak tau lebih lanjut sal contest ni leh lah klik kat SINI
Due date : 30 Sept 2010 @ 11.59pm


Nak pertaruhkan gambar ni
NAMA : Hazmi Ikhwan Bin Sahfarin
D.O.B : 21 Mei 2009
UMUR : 1 Tahun 5 Bulan

Rabu, 29 September 2010

“Sweet & Cute Baby ‘Exploration Time’ Contest”

Ni la first time nak try masuk contest ni..... 
Contest ni anjuran MaMaLieYna

Contest ini akan bermula pada 08 September 2010 dan akan berakhir pada 20 Oktober 2010
Nak tau lebih lanjut lagi sal contest ni terjah di SINI
nak tau per hadiah yg ditawarkna lak..... leh click SINI

Aku lak nak try gambar Daq Jemi.....
 NAMA : Hazmi Ikhwan Bin Sahfarin
UMUR : 1 tahun 5 Bulan
Hazmimemang suka explore tempat2 yg terselit
masa ni mama sedang makan
hazmi lak sibuk masuk bawah kerusi ni
tak tau ler per yg best sangatkan duk kat bawah ni
Muka serius jerr
per la yg Hazmi fikirkan?????

harap2 Mamalieyna terima k....
Tapi gambar blur sket

Tak Habis Lagi....

Ingatkan dah habis UPSR dah kurang sket keje....
Leh la balik awal cz dah xder lagi kelas tambahan utk murid tahun 6
TAPI....
dah kuar jadual start minggu ni sampailah 14/10 ada lak latihan rumah sukan utk murid....
Aku ni yg jenis x minat sukan
MAKA.... NYA
Kemalasan tu tahap yg tinggilah....
CAM... NER pun
menggagahkan juga diri utk hadir.....
dengan semangat yg tinggi juga aku berazam....
nak datang tgk budak2 wat latihan utk Rumah BIRU
!!!!!!!!!!!!!!!Go Biru Go!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Semalam juga kat sekolah ada jamuan oleh guru2 yg dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) utk tahun 2009.............. jadi byklah menu yg ada ....
Aku plak termakan lah byk.... Sonak den perut nyer....
jadi balik rumah tu bercadang lah nak lelapkan mata sekejap..........
Mak Aiii aku tersedar kol 4.15...... 
hahahhahahha 
makanya kol Cikgu Hairil bgtau x dtg (Maaf yer Cikgu)
Sbbnya latihan tu kol 3 sampai 5....
Ngeh...Ngeh... 
Sungguh x senonoh ini cikgu....
Yg penting minggu depan datang k.....

 

Selasa, 21 September 2010

D Big day 4 this year >>>> 1st day

Kalau murid2 tahun 6 dan cikgu2 tahun 6,
3 hari bermula hari ni sangatlah penting..... Apa tak nya bermulanya exam UPSR  bagi 2010....
So bagi murid yg nak masuk sek berasrama penuh atau MRSM atau sek2 yg bagus..... keputusan yg baik adalah sangat perlu..... so cikgu pun pulun habis mencurahkan ilmu selagi termampu....
Pelbagai cara yg dibuat.... sediakan sarapan pagi, kelas tambahan dan ada yg berkampung kat sekolah....
masa ni keikhlasan kerja cikgu diperlukan cz x der kira ot k..... tak macam keje kat Swasta....
jadi jgn rasa terpaksa n curahlah ilmu yg ada seikhlas dan semampu nya kita..... Semoga anak didik kita berjaya mendapat keputusan yg cemerlang....

Bagi sek aku hari ni, pagi jer bagi sarapan roti n milo panas kat bebudak ni semua.... pastu cikgu BM bagi amanat terakhir cz pagi tadi paper BM pemahaman n penulisan....  sementara murid2 menjawab soalan cikgu n parent yg ada bacakan Yassin.... Moga dipermudahkan murid2 ku menjawab semua soalan yg ada...
Bila dah habis paper penulisan der rasa senang hati sket cikgu2 BM ni cz der soalan ramalan yg agak tepat..... Bagi paper pemahaman cikgu2 dah mula menanda jawapan oleh murid.... Sekurang2 nya dapat la tau depa dapat per.....

pastu cikgu math pun ambil turn cz last paper adalah math paper 2.... Bagi la per2 tip yg patut.... Ingatkan juga anak murid jgn cuai.... Cikgu yg lagi susah hati dari murid.... hhheeemmmm...biasa la tuh kan... cikgu yg gabra lebih hehehe

 Gelagat murid sebelum masuk dewan 
Math paper 2
Cikgu dah termenung n bercekak pinggang
murid cool jer

Tengok lah ceria n hepy jer bebudak ni....
tak nampak risau langsung
harap2 dapat keputusan yg bagus utk UPSR

Habis exam hari ni, cikgu math dok pulun plak tuk math paper 1 sok... wat kelas tambahan tapi sampai kol 3p.m. jer...  Semoga apa yg diajar n diterangkan tadi dapat diingati oleh murid2.... Nak prepare tuk sok plak... 
Untuk semua murid tahun 6 yg menghadapi UPSR tahun ni
Semoga dapat menjawab soalan exam ngn sebaik mungkin 
dan mendapat keputusan yg cemerlang

bz nyer minggu ni

Lepas sampai jer JB hari Khamis..... terus mula mengajar pada hari Jumaat.... pastu sambung lak hari sabtu utk sek ganti.... Petang lak sambung ngn kelas tambahan utk UPSR.... Hari Ahad pun kelas tambahan lagi.... tambah plak kelas tambahan tu kol 12p.m... sampai kol....2p.m.... aku yg mencari mood lebih nak ajar murid2 tahun 6 ni....
....cari mood nak mengajar...
......baru belajar pakai shawl.......

Hari isnin plak cikgu berebut nak masuk mengajar... tapi bagi keutamaan utk cikgu BM ngn Math cz hari selasa paper BM ngn math.... Berebut punya berebut aku dapat masa yg terakhir.... Ngajarla sampai kol 4p.m....  Penat memang penat tapi yg penting murid2 dapat jawab ngn baik....
Paling penting semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan murid2 tahun 6 tahun ini menjawab soalan UPSR dengan jayanya... AMIN....

Isnin, 20 September 2010

Balik JB....

dah lama tak update..... Bukan x nak update tapi masa dok kat kg hari tu line tenet ni hampeh..... nak update n upload gambar sesangat la lama..... lastly malas nak update....
Mood beraya masih ada.... n aku bertolak balik dari kedah ke Johor pada Khamis.... masa balik kali ni my sis yg kat Kulai tu tumpang balik sana.... My hubby lak yg suka sgt ngn ikan pekasam sanggup singgah kat tepi highway area perak utk beli ikan pekasam....
Biasanya beli kat kedai pak Lang kat sebelah rumah mak jer, tapi memandangkan raya, ikan tu dah habis di jual.... jadinya my hubby cari gak sampai dapat.... kat johor kalau cari x pernah nyer jumpa.... Sekali beli 6 bungkus RM20....agak mahal sbb kalau beli kat kedai pak lang sebungkus RM2.50 jer....

Ikan Pekasam
Biasanya dibuat drpada ikan air tawar
kalau sebelah utara rasanya semua kanal...
tapi kalau bhgian selatan ni kurang kenal ngn ikan pekasam
So kalau kat Johor ni ada yg kata baunya busuk
Tapi bagi my hubby ikan ni sgt sedap...
tambah2 kalau mkn ngn nasi panas

Masa beli ikan pekasam tu my hubby terpandang la sejenis buah ni.... tapi masa my hubby tanya aku.. ingatana hilang jap (hehehehh)... dah x ingat nama buah ni.... lastly pakcik kedai tu bgtau la buah tampoi....... kat johor memng x pernah jumpa gak.... Ni la 1st time my hubby mkn buah tu....

Ni lah rupanya buah tampoi
rasanya ala-ala buah langsat atau buah rambai
boleh tahan sedap bagi yg suka mkn buah langsat

Bertolak balik Jb kali ni lbh kurang kol 11.30a.m.....
sampai rumah kat Tmn Perling lak lbh kurang kol 11p.m.... agak lama perjalanan cz byk kali sangat berhenti... Ni lah namanya kalau jalan ada budak2.... macam karenah...
Yg penting syukur semuanya selamat sampai....

Sabtu, 18 September 2010

SuaTu HaRi Di HaRi RaYa

1st Raya 1413H @ Baling, Kedah....
Nice day for my family....
Just nak tempek piccas jer

My family @ Kedah

My Luvly Family

Ayah ngn mak..... Lv U both so much...

 Me n My Hubby

me, mak, adik no 3, adik no2

My hubby, Hazim, Hazmi, Ayah

Me & Hazim Ikhwan

Me & Hazmi Ikhwan

Sayang mak!!!!!!!!!!!!!!

Pelita malam raya.... tangga turun ke rumah

Ayah ngn Hazim....
Sibuk dok main game kat hp....
dah kena duduk ngn Wan.... hehehhe

Me n My luvly Grandma.....

Antara yang datang beraya


Ahad, 12 September 2010

Menu berbuka terakhir Ramadhan 2010

Hari ni berbuka kali kedua ngn my family kat kedah.... semalam masa baru sampai dari Johor.... hari ni hari terakhir berbuka ngn family utk Ramadhan tahun ni.... Semoga masih ada Ramadhan tahun depan bersama keluarga yg tersayang....

Jadi utk hari ni mak dah masakkan sup tulang rangka (tulang belakang) daging lembu yg ayah baru beli semalam.... daging baru memang superb.... lawan lak ngn sambal belacan air tgn mak... lagi2 lah membuka selera....

sup tulang yg superb


Pastu my sis yg memang rajin bakar lak ayam n daging yg telah diperap ala2 sate... juga menyelerakan... memang sahlah lepas ni aku ngn my hubby leh lawan perut saper yg lebih vuncit... hahahahahha

 semangat membakar

Dua hari berbuka ngn my family memang lah tak der ruang lagi perut ni nak di isi.... tu pun mak lak asal ada jer mknan mesti hidangkan kat my hubby... memang tak leh tolak... so makan jer lah...

 hidangan air tangan mak

air tebu, air tebu

Bila dah malam... lemang , ketupat, rendang plak sumer dah ada.... lagi lah nak makan... kat johor kan takder ketupat pulut... jadi kalau raya kat Kedah ni aku pulun sakan la.... aduyai memang teror kalau bab menambahkan berat badan... huhuhuhu

 ketupat pulut hitam

Malam ni juga kawan2 ayah mai dok lepak kat rumah berbual sampai kol 12 malam.... memang dah rutin cam tu... harap2 esok mata tak mengantuk nak bangun awal.... kalau mengantuk pun bangun gak cz raya kan... tambah2 Hazim yg memang tahun ni mula puasa dan mula faham nak sambut raya....  memang meriah beraya di kampung sendiri.... TQ to my hubby cz sudi balik beraya di kampung....

Utk semua yg memang selalu baca blog ni, yg baru baca dan tersinggah baca.... maaf jika ada yg terasa hati ketika membaca per yg tertulis.... Maaf Zahir Batin......

Jumaat, 10 September 2010

....Best nyer tak Jam....

Dah plan 8hb nak bertolak balik Kedah.... so lepas sahur tu terus la kemas2 per yg patut.... dalam kol 7.30a.m baru dapat bergerak .... Tu pun Hazim n Hazmi masih lagi tido masa kuar dari rumah... Dari Jb sampai melaka dua2 bujang masih sedap tido....

 Nyenyak nyer Hazim dan Hazmi tido..

Singgah hentian kat Melaka mandikan bujang2.... Syukur perjalanan hari ni tak jam langsung.... Semua jadi pemandu berhemah...  majoriti drive 110 jer sbb ada jer polis dok tunggu kat pondok... ada yg memang sedang teropong.... tapi byk yg dok main hanset jer.... tapi kalau laju memang der yg kena speed trape....
Driver 4 d day mestilah my hubby....

Cuaca pada hari tu leh tahan panas.... mengantuk beb masa drive

Dah makin petang baru nampak kereta makin banyak.... Daq Jemi dah mula mengamuk... tak tahan seharian dalam kete... Kalau abg Hazim dulu tido jer... senang sket.... Adik Jemi ni lain sket... berbeza naaa ngn Hazim....

 Serius nyer adik......

Dalam kol 5.30p.m.... selamat 10 jam sampai juga rumak mak kat Kedah.... Syukur alhamdulillah selamat perjalanan kami sekeluarga... der menu berbuka yg best mak dah prepare... hilang semua diet masa raya.... Cnfrm bertambah kilo2 lepas raya nanti......... hahahahha...... 
Semoga raya tahun ini meriah dan ceria semuanya...

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"
"MAAF ZAHIR DAN BATIN"
DARI
SAHFARIN, 
RAFSHILA,
HAZIM IKHWAN 
&
HAZMI IKHWAN

Selasa, 7 September 2010

Misi mencari belum selesai....

Semalam plan lepas my hubby balik keje..... misi mencari mengcompletekan keperluan raya sepatutnya settle tapi sampai midnight semalam cuma 90% jer siap..... Baju kurung n tudung aku x juga sempat nak beli.... huhuhuhu.... sebab aku yg terlupa nak bawa baju sample.... so aku takut nanti colour x sama..... moralnya aku akan sambung misi mencari tu hari ni kat Plaza Angsana.... harap2 dapat parking sbb kat Angsana sekarang cam dah jadi lautan manusia... tak tau lah datang dari ceruk mana?????????????

Semalam petang sempat p Kipmart sebab nak beli kasut utk Hazim n Hazmi........... juga songkok utk 3 bujang di rumah.. Puas gak dok memilih kasut utk Daq Jemi cz kakinya dempak kat depan....  jadi kalau x kena gaya sakit lak kaki budak kecik tu.... last dapat size 25.... sekali tgk cam kaki budak 3 tahun..... Besarnya kaki ko dik.....
Abg Hazim lak mencari size 34.... yg berkenan jer size dah habis..... jadinya pilih punya pilih nasib baik ada gak yg Hazim suka.... last2 dua2 hijau.

Kasut Hazmi dan Hazim
Kaki semuanya besar dan panjang....urrmmm
Dah siap tu cari lak songkok.... Yg paling suka daq Jemi lah.... Asal letak jer songkok kat kepala sengih2 wat muka poyo.... baguih sangat le tu ko dik.... verangan jer lebih..

Songkok papa, Hazim n Hazmi
Bila la mama nak dapat kawan ni.....

Lepas berbuka tu aku tinggalkan Hazim n Hazmi kat rumah Mak Nab cz nak p Jusco Bukit Indah nak beli t-shirt my hubby n hnbg mama...hahhahaha
Penat dok pilih kat hnbg tu akhirnya aku angkut gak satu.... tu pun 50% sale.... ambil blouse scarlet 1 utk aku juga....hahahahhah lagi.... sukanya ....
Pastu My hubby beli 2 t-shirt utknya n jean sehelai..... jadi utk 3 bujang kat rumah keperluan raya sumer dah complete.... tinggal aku jer nak completekan hari ni mencari baju kurung n tudung.... hopely adalah yg berkenan kat Ansgsana nanti.... 

Hazmi dah bgn..... sambung lagi len kali....
Daaaaaaaa




Ahad, 5 September 2010

Hazim dan beg

Petang semalam papa bawa balik beg free cz beli minyak utk servis keter........... Mulanya Hazim x perasan pun beg tu tapi aku bagi la kat dia kata papa bagi kat Hazim.... Bukan main suka la Hazim.... menyengih jer cam kerang busuk.... Hazim ni jenis budak yg memang apreciate brg org bagi....

Makanya bermula lah perbualan antara Hazim ngn beg nya.....
Hazim >> Awak suka tak kat saya?
Beg >> Suka....
Hazim>> Awak nak kawan ngn saya
Beg >> nak la....
Hazim>> Awak nak tengok tak kartun yang saya tengok....
Beg>> (X jawab per2 pun)
hahahahah verangan jer Hazim.....

Actually byk lagi yg Hazim ngn beg dia berbual.... Tapi aku dah lupa.... Hazim oooo Hazim....

Pastu time nak tido.... Siap letak beg tu kat sebelah beralaskan bantal lagi....
makanya tido ngn senyuman meleret n beg kat sebelah.... Yg x leh tahan siap tanya beg tu....
Hazim >> Awak nak saya tepuk awak tak?

Aduyai anak den ni....

Pagi tadi beg ni dah dapat nama..... Rindu sangat kat bapa sedara kat kedah (ayah long Hakim)
Dah beg tu nama nya "Beg Ayah Long"....
Tadi siap soh beg ayah long nya tido.... bila aku bangun katanya beg ayah long pun dah bangun tido....
tak per lah Zim.... lagi 2 hari kita balik la rumah Wan.... nanti dapat lah jumpa ayah long...

Ni lah beg ayah long

Kuih raya oh kuih raya

Cam tahun lepas kuih raya aku order jer dari kerani sekolah..... bukan nyer apa, tapi berdasarkan pengalaman 2 tahun lepas bila aku ngn berlagaknya tak nak order tapi nak beli kat Plaza Angsana (glemerla kononnya)..... Bila p Angsana ambik ko..... rege nye cam biasa la mahal dari yg der jual kat sekolah....

Masa ni 1st time aku posting so x tau la yg kuih tu sumer sedap2 belaka...... Jadinya bila kat Angsana mahal aku patah balik beli kat cikgu yg jual kat sek masa tu.... nak order yg kerani tu dah x boleh lagi.... (padan muka aku cz berlagak sangat la awal tu)..... Nasib baik tahun tu dapat gak kuih2 yg leh tahan sedap....

Tapi tahun ni aku order ngn kerani tu cam tahun lepas..... kuih pun sama jenis ngn tahun lepas cuma aku tambah 2 jns kuih baru..... Harganya pun masih sama.... paling murah RM16, dan paling mahal RM23..... kalau kat Angsana aku dengar harga kuih dalam RM26 - RM 28..... Banyak gak kan yg aku boleh jimat.... lagipun ada 2 kuih yg kerani tu jual dah jadi fvret my hubby.... siap order 3 balang lagi kuih tu cz suka sangat....

Ni la kuih yg aku order utk tahun ni
yg kiri sekali aku x ingat nama kuih tu.... tahun ni baru order
yg tgh tu Belinjau flakes.... siapa yg suka mkn belinjau pasti suka kuih ni.... pun baru order tahun ni
yg last skali tu Snow white.... fvret my hubby... ni baru 2 blg... lagi satu blg aku pi ambik hari Isnin ni
kuih yg lagi satu chocolate heaven.... Pun hari Isnin ni baru p ambik....

Memang biasa aku order 4 jns kuih jer.... yg lain aku tambah ngn kerepek.... Tambah plak aku raya kat kedah jadi aku beli kuih utk isi cukup balang yg aku ada jer.... My sis yg dua org tu dah bercuti so depa dok pulun wat kuih kat rumah mak kat kg.... aku kirim la wat lebih skali utk aku..... nanti aku bawa balik JB wat tambah per2 kuih yg patut.... hehhehehe

Tapi bagi yg biasa p Rengit.... terus beli dari kilang kuih2nya lagi murah.... tak silap paling murah RM10 atau RM12..... lagi berbaloi kalau beli banyak2..... My MIL n My SIL memang dah baper tahun p beli kat sana jer.... sedap gak kuih2 nyer tu... bayangkan beli kat kilang terus baru RM 12..... cam ner la org yg jual leh mark up rege tu sampai RM 26 atau RM 28.....  Untung giler.....

My hubby plak order kerepek dari kawan dia sama cam tahun lepas..... pun lebih murah cz kalau kat Angsana x yah citer.... Tgk kat Kipmart, kerepek ubi pedas setengah kilo dah RM 8, tapi ngn kwn my hubby sekilo baru RM 13.... so leh jimat lagi...   hahahahhah

kerepek belinjau yg dah jadi fvret aku
kerepek ubi pedas
kerepek pisang

Rasanya utk kuih raya tahun ni sumer dah complete.... yg x complete cuma baju kurung aku... huhuhuhu
Misi mencari akan berlangsung pada esoknya cz hari ni my hubby ot.... harap2 sok ada la yg berkenan di hati n kena ngn tema family aku tahun ni..... nak beli hnbag ngn kasut raya gak.... songkok bujang2 n kasut depa gak.... ISK...ISK.... banyak lagi tak beli ni..... Jadi nya aku kena settle semua by esok atau lusa cz 8hb aku n family dah bertolak balik kedah.....

Harap2 semuanya berjalan lancar .... AMIN.........

Sabtu, 4 September 2010

Majlis Khatam Al-Quran

Semalam adalah hari terakhir sekolah..... jadinya hari terakhir juga menyambut bulan Ramadhan di sekolah utk tahun ini..... harap2 berjumpa lagi pada tahun depan....
Sepanjang bulan ramadhan ni, dah jadi acara wajib pada waktu rehat murid2 akan bertadarus mengikut juzuk yg telah diberikan.... Jadinya hari Jumaat semalam berlangsung majlis Khatam Al-Quran yg dibacakan oleh murid2 tahun 6.... Selesai acara Khatam Al-Quran.... Murid tahun 5 lak wat persembahan nasyid..... cam biasalah aku dok sibuk tanda kertas ujian murid2 tahun 6 terlupa nak ambil gambar lagi.... Aduyai... asyik lupa ja....

Lepas tu ada plak acara yg murid2 semua tunggu.....
Acara bagi duit raya.... kepada semua murid n murid2 miskin....

 ......Inilah yg dinanti2 kan pada hari raya......

Seterus acara bersalaman antara murid2 n cikgu.... dan cikgu cikgi plak....
Untuk semua cikgu2 dan murid kat SKSBt 10 saya mengucapkan
"Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri" 
n
"Maaf Zahir dan Batin"

Balik kampung hati2 k..... semoga selamat pergi dan balik..........
Untuk murid2 tahun 6 beraya, beraya juga.... jangan lupa wat ulangkaji.....
UPSR lebih penting..... naik jer cuti terus exam tau.....
Moga semuanya menjaga kesihatan dan keselamatan diri masing2.....

Daaaaaaaaa

Jumaat, 3 September 2010

Majlis Solat hajat @ SKSBt 10

Majlis pada 2hb September 2010.....
Pukul 6.00 p.m... pendaftran ibu bapa n murid2 tahun 6.... khas untuk UPSR 2010....
Sambil tu pihak skul wat bersama majlis berbuka utk keluarga cikgu cikgi SKSBt 10....
Aku sampai dalam kol 6.30p.m.... lambat sket cz jam la jalan kalau dari perling nak p skudai bila time org balik keje.... ni jela satu2 jalan nak ke Senai n Kulai..... aku p pun sorg jer.... My hubby keje n aku letak bujang2 tu kat rumah Mak nab... lebih senang nak wat per2 pun...
semua org nak balik berbuka ngn family, so lagi2 lah jam...
Aktiviti petang tu bermula ngn bacaan Yassin, pastu berbuka ngn kurma n air mineral.... pastu solat maghrib n hajat.... barulah berbuka ngn mknan yg berat.....
Menu utk berbuka adlh nasi ambang n kuih muih.....

nasi ambang @ nasi ambeng
malam tu nasinya letak kat dalam tuppaware jer...
jadi tak der la daun pisang cam kat dalam gambar ni

W/pun nama aku ketua kat bhgian jamuan tapi rasanya aku x wat per2 pun Cikgu Hasimah dah wat @ orderkan semua.... Thanks kak Shima....
Boleh tahan sedap nasi ambang tu....
Dah kenyang... Syukur Alhamdulillah....
Majlis di sambung ngn solat Isyak n Terawih....
Majlis berlangsung n jayanya......
Tahniah utk semua yg menjayakan majlis....
tapi sayang satu gambar pun aku tak snap....
tunggu cikgu Rahman upload kat Facebook nanti la baru aku dapat masukkan gambar....
hehehhehe............
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~