Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 29 Oktober 2010

Al Fatihah Untuk Nenek Tersayang

Pagi tadi masa bersiap2 nak p sek dalam around kol 6.40a.m.... dapat cal dari my sis yg dok kat kulai tu.... Pelik juga cz dia jarang cal pagi2 cam tu.... n intro bila angkat phone pun lain macam... bila tanya kak ngah bersiap ker.... abg dah balik keje?.... Pelik gak...yg dok fikir masa tu takut jadi smthing kat dia jer...........
TAPI
Bila tanya naper............. Dia diam jap.... kata nya kak, Tok Limah........... 
So sebut jer nama tu aku pun dah dapat rasa la.... Tok dah selamat kembali ke rahmatullah........... katanya kol 5 lebih..... lagipun arwah tok dah sakit n terlantar lebih kurang setahun lebih........... makan pun bersuap.... dah lama pakai pampers... rasanya itu lebih baik utk arwah tok...

Sebenarnya masa raya hari tu aku baru jer balik jumpa tok.......... itu lah kenangan terakhir yg ada utk aku n arwah tok... sempat lagi masa tu soh adik snap2 gambar ngn tok.........

Sememang nyer dari kecil lagi memang aku sgt rapat ngn arwah tok... semang nyer kalau mak cari jer waktu petang mesti kat rumah tok lah aku dok melepak..... sangat2 rapat ngn arwah tok dan wan sebelah ayah...
yang paling aku suka p makan per jer yang tok masak.... Bila dah tak der sumer tu dah jadi kenangan.... Arwah wan lagi pandai masak... sejak arwah wan x der dah x dapat lagi makan nasi kerabu cara kedah.... Rindu sangat kedua2 nya..... Semoga mereka tenang di sana...Arwahnya akan selamat dikebumikan selepas solat Jumaat nanti....

Disebabkan raya baru ni dah balik ke Kedah.... Jadi hari ni x dapat balik.... hanya kirimkan doa dan Yassin dari jauh...  Semoga mak, ayah dan family kat Kedah tabah menghadapi segalanya....

Semoga Rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman 
AMIN
p/s.... tok adalah panggilan nenek, wan panggilan utk datuk bagi org2 di kedah.... family aku la.... org len x tau plak...

1 ulasan:

Idayu berkata...

al-fatihah...may her soul rest in peace

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~