Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 30 November 2010

Hazim dan Libresse

Haaaaaaaaa...
Dah tgk tajuk jagan laks terkezzuuut.... takkan la Hazim laks yg pakai Libressekan....
iiisskkk minta simpang..
Mama dia pun x guna Libresse tau.... Ni sal iklan Yuna n Libresse tu lah...
Semalam aku tengok citer Dalil Cinta kat TV3.... Tiba2 masa iklan tu kuar lah iklan libresse n Yuna yg main guitar tu....
Pastu aku dok dengar la Hazim wat citer.... Puas aku dok dengar rupa nya ni la andaian budak kecik bila depa x tau per guna Librese tu....
Mula2 kan kuar Yuna main guitar.... kata Hazim "masa ni dia baik"...
pastu kuar laks Yuna main guitar n hempas gitar tuh.... kata Hazim lagi "masa ni dia jadi jahat"...
pastu kuar lak kan gambar yuna pergang libresse tu n kuar perkataan poops!... n gambar Yuna hempas guitar tu hilang.... so korang nak tau per kesimpulan Hazim wat lepas tgk yuna pegang Libresse tu... Agak2 korang lah... per yg bebudak ni fikir          
v
v
v
v
v
v
v
v
v
"kata Hazim kalau kita guna ni... 
kita jadi baik.... tengok yg jahat tadi tu dah hilang"
hahahhahahahah

Aduyai Hazim.... sakit perut aku dok gelak... nak gelak besar2 kang dia tanya laks naper... so aku iya kan jer lah citer tu...

 Ni lah watak jahat yg hazim bayangkan siap berapi tuh
hehe ^ - ^

P/S >>> kalau korang la cam ner nak terang kat bebudak ni kalau depa tanya... pening aku dok fikir kalau Hazim tanya benda tu utk apa...
iisskkk.... nak kata jgn ada iklan cam tu, depa nak jual produk... so nak wat cam ne??????????

Isnin, 29 November 2010

~~UV blog picisan ini~~

Hari saja la nak tunjuk sket kat korang sumer unique view (UV) blog aku sepanjang minggu... kalau org len jumlah UV depa sehari sama ngn UV blog aku seminggu...

P/S >>> per2 pun aku stay senang hati sebab ada gak yg sudi baca blog ni... Terima kasih ....

Bila dah cuti sekolah

dah betul2 cuti panjang.... mama kat rumah jer la jagakan bujang2 tu.... tak yah hantar kat rumah Mak Nab.... tapi kalau der yg rindu hantar la juga skejap...hihi
malas nak bebel panjang2..... piccas lagi...

pagi last p rumah mak...
pantang nampak mama pakai tudung mula lah mulut tu x henti2 sebut
yah, oto... (ayah n motor)
nak p jumpa ayah la tu... suka na adik ngn motor ayah
hehehe

main2 juga... kartun pun nak tgk juga
Abg hazim bakul mama pun kamo wat tempat duduk

Semangat seh nak bergambar

sesi PS 2

dah ngantuk tu tido jer lah
nak juga tahan mata tgk abg Hazim main game...

 Seeedaaap!!!!!!!!!
His fvret koko crunch

tak main game kat PS 2... game intenet lak dia layan...
iisskkk kamoo ini

Comey...
tgn tu sibuk nak wat peace je...

^-^

Atas meja pun port adik tolong mama mengemas.

Ahad, 28 November 2010

CelcomBiz Promo

hari x der idea nak citer2.... so nak tempek iklan dari Celcom jer
iklan sal new celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 
nak tau lebih lanjut kilk SINI jer lah...
pastu baca sendiri k...

 

Sabtu, 27 November 2010

Hazmi dan tangga

kalau saper yg rajin baca blog ni mesti kadang2 tu busan kan.... maklumlah asyik citer sal anak n diri sendiri jer... cam la artist n glamour sangat.... Tapi saper2 ygs sudi baca... leh terus kan baca... cz masa wat blog ni dulu pun memang niat nak citer byk2 sal bujang2 yg ada.... nanti bila depa dah besar leh la depa baca... tengok gelagat sendiri masa kecik2..

N3 kali ni pun nak citer sal Hazmi lagi.... Hazmi sekarang suka sangat naik tangga... kalau dah naik tu siap babai kita yg dok mengejar kat bawah ni.... baru ni kat rumah mak nye dah jatuh tangga golek2... kata abg Hazim tinggi gak... Syukur tak der yg seruis.... Bila tanya abg Hazim cam ner adik leh jatuh... Katanya "adik Hazmi dok meniarap atas tangga pastu babai kat Hazim"... iisskkk adik ni, cam ner la ko tak jatuh...

ni la aksi dia dok melarikan diri naik tangga

 Cubaan melarikan diri...
Hazmi ingat mama nya kejar la tuh...
kan main suka lagi..

 Ni lah port dia berdiri sambil babai kita
pastu kepala laks letak kat celah besi tuh... 
iiisskkk
kalau lah kamoo jatuh...

ceria sokmo...

Jumaat, 26 November 2010

Aedes oh Aedes

kalau sebut Aedes ni sumer tau kan... mesti demam denggi....
rasanya dalam bulan ni dah 4 kali jbtn Kesihatan Jb dok mai spray kat area taman aku dok ni.... tak hilang2 lagi demam ni... byk kot longkang yg tersumbat... maklum lah tmn di dah lbh 20 taun..

kalau dah kena spray memang lah byk asap... dah tu kena la dok kat luar rumah lbh kurang satu jam...
saper yg nak try dok kat dalam rumah masa org spray cuba lah... nanti leh lah bgtau kat aku cam ner rasanya ..hahahahah

Petang semalam kena spray lagi sekali.... My hubby laks masa tu tgh keje.... so tinggal aku ngn bujang2 jer... malas lah nak melarikan diri... tunggu lah kat luar... yg spray dulu tu ada my hubby , memang la kita org cabut... p Perling Mall... merayap.... der skali tu depa sray aku kat Gelang patah... Tapi petang semalam mau sakit pinggang aku dok dukung Hazmi kat satu jam... dia dah penat main n lapo... kesian kamoo...

harap2 ni la last depa sray... pi la juah2 nyamuk aedes ooiii.... jgn la ko singgah kat rumah ni... soh..sohh... soohhh...

 Gini lah gaya nyer taman perling bila kena spray petang tadi

Nyamuk aedes...
bebas berkeliaran pada kol 5 - 7 a.m dan p.m

Khamis, 25 November 2010

DaH 18 BuLaN

21 hb umur Hazmi cukup 18 bulan... dah bujangan rupanya anak mama nih....
Semalam laks bawa Hazmi pi KK Tampoi utk cucuk 18 bulan... kalau cucuk ni cnfrm demam....

Sepatutnya p kol 8a.m... tapi aku p lambat sket dalam kol 9a.m... hambek ko... ramainya umat... so tekan no dapat 2174... no kat screen masa tu baru 2080... cnfrm lambatlah... decide p sarap dulu.... 1 jam pas makan no nye baru 2082.... hampeh tol... bergerak 2 org jer... nak hilangkan boring aku snap2 la gelagat bujang2 aku tuh.... hilang sket bosan....

Tengok jer lah...

 Bertukar! 
Ultraman Kosmos!


 Khusyuk tgk baby dalam stroller
dah tu pagnggil baby, baby,
Perahsaan betul cam dia tu dah bujangan

 Eh! nape mata dik tu?

 Abg semangat berpozing...
Adik... nampak plak btg besi kat tepi dinding tuh...
Sibuk dia nak kuarkan.

 Model tiang ke dik

 So cute

 Cubaan melarikan diri dari papa....
Lari lah dik ooiii
papa pun dah tak larat nak kejar

 Encem boy

3 heroes mama!
uuiikkss... abang Hazim?

 Bila la nak kena panggil ni...
dah tak larat nak tunggu nih

 
Mata pun dah kuyu tunggu nak kena cucuk

Dalam kol 11.30 baru la nombor kena panggil tapi baru masuk bilik 2 utk timbang berat jer.... dalam kol 12 blaks baru lah masuk bilik no 4 utk jumpa nurse.... dah la lama... pastu bila time aku tu la nurse tu dapat cal dari hubby dia kot... dah sibuk dok layan kol tu dalam 15 minit gak lah.... dah lama kita tunggu, nurse nya cam tu laks... iisskkk... 

dah settle kat bilik 4, kena masuk laks kat bilik 5 utk cucuk adik.... cucuk OPV... tapi bab cucuk ni memang aku x berani la nak pegang Hazmi... takut la dia meronta... dari Hazim dulu pun cam tu... papa lah org setia pegangkan baby utk cucuk...hihi... Tapi kata papa tadi hazmi berani, siap tengok jer jarum tu... Nangis pun tidak... Hebatlah hero mama! Cuma aku risau Hazmi demam jer sebab kata nurse cucuk yg ni memang budak akan demam... make sure balik terus bagi hazmi makan ubat...

Dalam kol 12.45 baru settle sumer.... Balik singgah jap kat Kipmart beli barang2 dapur... Balik rumah jer terus bagi Hazmi makan ubat.... harap2 dia Ok... Tak demam...

Tapi bila dah malam tengok badan dah dedar balik.... merengek jer pegang bahu dia.... akit! kesian.... harap2 esok Hazmi Ok yer....

Selasa, 23 November 2010

Pakej 3 hari 2 malam.... Free gitu

Cuti sekolah dah mula.... hari Sabti konvo Hazim so papa ambil cuti....
pastu Isnin 22hb pun Johor cuti sempena Besday Sultan Johor....
jadi 3 hari papa cuti.... mama pun sama cz hari Selasa kena p sek smula cz ada meeting

So 3 hari 2 malam.... balik Gelang Patah... pakej free........ Jom ramai2 kita ceriakan rumah nenek........
Hazim ngn Hazmi paling suka.... rumah luas... leh lari sana sini.... Ada Achik Eja leh bawa p mian kat taman...hihi

 Ruang tamu utk Hazim dan Hazmi main lari2.... 

 Ruang tamu utk tonton TV
Hazim n Hazmi tgk channel cartoon jer....
Nenek tgk TV kat dapur jer lah...

 nak tido ker dik
Serius nya kamoo....

 Tengok tu....
memang hobby nye memanjat jer

 gaya apakah itu abg???????????

 jauh termenung
Bila lah dapat main kat luar nih...
dah tak sabar adik nak main kejar2

 ???????????????????

 banyak nya Peace kamu dik

 kat celah kerusi tu jugak abg nak tido
sambil baca buku anakku

....uik....

Hari isnin malam dalam kol 9p.m.... baru gerak balik Taman Perling....  dah lama tul tak tido kat kg cam tu... asyik xder kesempatan jer... Memang best.... tambah2 dapat makan ketam n ikan fresh my FIL bawa dari laut... sedap!

Isnin, 22 November 2010

@Jeti Kg Nelayan Pendas

Rumh my MIL ni dekat ngn area Pelabuhan Tanjung Pelepas..... So dekatlah ngn Selat Tebrau...
My FIL dulu pun nelayan.... jadi bila dah kawen ngn my hubby macam2 jenis ikan aku jumpa.... kalau tak asyik tgk ikan bandar jer....

Bila dah dekat ngn laut.... mestilah ada jeti.... Jadinya Achik Eja Hazim ngn Hazmi ni bawa lah depa p jalan2 kat jeti.... masa ni lebih kurang kol 6p.m.... nak harapkan mama depa ni bawa jenjalan.... ntah la bila... cz mama depa ni memang la malas nak kuar.... hihi

 Hazmi with Achik Eja...
Lepaskan lah tangan adik nih.... 
Nak lari2 kat sini...
Best tau!!!!!!!!!!!!

 Achik Eja, mana bot Tok Man nih?
tak der pun bot Tok Man kat sini..
tak dapat lah Hazim nak ajak Tok Man pusing2

Adik Hazmi.... memang berani yer kamo.....

kat jeti ni juga ada restoran... so seafoodnya fresh2 la... tapi bagi aku taste nya kureng lah sket.... 
kat jeti ni memang ramai org cz kat sini la depa turun nak p tangkap ikan...
Org yg tinggal kat Pendas Laut pun naik bot kat jeti ni nak balik rumah depa...
Ada gak org yg datang utk p mancing kat Kelong my FIL atau minta hantarkan kat bawah jambatan Second Link utk memancing... atau yg pandai bawa bot.... sewa bot my FIL... bawa la sendiri nak mancing kat ner... Jangan masuk sempadan Singapore dah... kang ada laks yg kena tangkap...huhu

Petang2 kat sini memang best lah....

 Hazim, jom la kita balik...
Jap lagi la Achik Eja...
tak puas lagi nih.....

 Adik pun sama..... nanti la kita balik
lom penat lagi nih
lain kali kita datang lagi k.........

Ahad, 21 November 2010

.....MajLis Konvo Hazim lagi.....

Kali ni sajer nak tambah gambar2 masa majlis Hazim semalam.... 
Lama tul nak upload gambar.... betul2 menduga iman... iiisskkk!!!!!!!
Gambar2 sebelum, semasa dan sesudah Majlis....


 Masa ni on d way nak p dewan.....
mak ngah n Hazim..

 Papa semangat membelek result Hazim
X puas hati tuh cz seni Hazim dapat 44/100
Ok lah tu papa, 
nanti Hazim wat lagi bagus tau.........

 Sayang Mak Ngah!

 Hazim with Mak Ngah lagi.........

 Mama, Hazim, Cikgu Wa n Cikgu Nani
Terima Kasih Cikgu!

 Tetamu VIP ke????????????

 Me n My sis

Papa n Mama sayang Hazim sangat2!!!!!!!!!!!!!
Tinggi nya kamo Hazim........

P/S >>> Adik Jemi kat rumah Mak Nab .... Kesian kena tinggal....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~