Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 10 November 2010

DaH meMBuKiT TaPi BeLuM MenGGuNunG

Agak2 korang per lah yg dah membukit kat rumah aku sekarang ni???????????????????
nak tau ..................  
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
............tara ...........

Ko tengok mak....
kain baju dah membukit....
bukan malas nak basuh tapi 
pembantu setia dah rosak
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa
basuh pun yg penting2 jer la....
kalau dolu2 kuat gak nak basuh guna tgn 
tapi sekarang
aduyai....
tambah laks ngn M yg tebal lagi-lagi lah....
so dari citu depavali sampai lah hari ni aku taip n3 ni...
tak sabo nak bagi bukit ni hilang....

 Ni lah washing machine ku yg dah rosak..... Ko tgk tu  warranty 5 tahun utk motornya........... aku dah guna wshg machine ni 7 tahun tapi motor nye memang ok lagi.... yg rosak sekarang body nya.... dah runtuh.... Al kisahnya aku gak yg terover rajin nak mengemas.... so aku tolak lah wshg machne ni sket.... Sekali ... body nya dah sentuh lantai rumah aku.... Mula2 tu x perasan lagi... so aku masuk la baju n nak basuh .... sekali bunyi satu taman leh dengar.... cepat2 tutup jer....
Moralnya baju yg kat dalam tu aku basuh tgn lah hari tu....... Penat wei.... sakit pinggang....

kalau korang tengok betul2 gambar ni tentu korang perasan kan..... berkarat giler body nya.........
dah sentuh ngn lantai rumah aku body wshg machne ni.... Kena lah beli yg baru....

kalau tgk gambar ni wshg machne aku ni cam ok jer........ Mungkin sbb aku letak dekat ngn sinki, tu yg cepat berkarat kot.... Nak letak kat ner lagi.... rumah sempit kan...

Jadi hari Ahad baru ni aku p la servey2 yg baru... tgk harga.... p 4 buah kedai tapi last skali beli kat Court mamoth... masih setia pada Samsung aku beli yg baleh basuh 7kg.... kalau yg sebelum ni 6.5kg... So my hubby cam tak baper paus hati sbb dia nak yg 7.5kg... tapi bagi aku ok la cz kalau besar ruang kat rumah sewa aku tu x cukup.... rumah kecik ambik pun yg comey2 jer la...

dah settle bayar sumer aku tak puas hati bila time nak bayar tu baru dia bg tau kos penghantaran kat area rumah aku RM49.... memang x puas hati!!!!!... tapi dah deal setuju... kalau dia bgtau awal2 maybe aku beli kat tempat lain yg x der kos penghantaran...
dah tu plak beli hari Ahad... hari Rabu baru dapat tapi call Courts semalam dia kata x pasti lah.... harap2 dapat la petang nanti, dapat la aku kerja kan bukit yg dah nak menggunung tuh...

P/S.... aku bukan malas tau nak basuh baju tuh..... tapi nak wat cam ne kan...heehehheheh

4 ulasan:

eLYies berkata...

kak shila..FENGSAN la kalo nak basuh ngan tangan...nasib baik dah beli mesin baru..tapi tak sampai lagi..JENUH...

shila berkata...

Yies>>>
tengok baju tu jerr dah nak fengsan..........
basuh yg penting je... kalau tak lagi teruk... mengharap sgt la sampai petang ni... kalau tak cnfrm menggunung

Balqis Nazid berkata...

Shiela yang ringan2 rasa tak kotor rendam basuh lebih kurang jer...
kalau nak cepat hantar dobi jerr...
kita kalau balik outstation atau hujan jer memang dobi jerlah....
bukan malasss....tapi kalau dah banyak xada tempat nak jemur...
ha...ha...ni pun statement orang yan "M" nya tebal...

shila berkata...

balqis.... Nak membasuh tu... kalau tak der daq tecik tu leh wat ... tapi kalau ada dia nyibuk nak basuh skali...
nak hantar dobi...heeeehh
x pernah wat so segan....
tak per harap2 petang ni dapat yg baru... kita wat slowly2
hehehehe

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~