Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 22 November 2010

@Jeti Kg Nelayan Pendas

Rumh my MIL ni dekat ngn area Pelabuhan Tanjung Pelepas..... So dekatlah ngn Selat Tebrau...
My FIL dulu pun nelayan.... jadi bila dah kawen ngn my hubby macam2 jenis ikan aku jumpa.... kalau tak asyik tgk ikan bandar jer....

Bila dah dekat ngn laut.... mestilah ada jeti.... Jadinya Achik Eja Hazim ngn Hazmi ni bawa lah depa p jalan2 kat jeti.... masa ni lebih kurang kol 6p.m.... nak harapkan mama depa ni bawa jenjalan.... ntah la bila... cz mama depa ni memang la malas nak kuar.... hihi

 Hazmi with Achik Eja...
Lepaskan lah tangan adik nih.... 
Nak lari2 kat sini...
Best tau!!!!!!!!!!!!

 Achik Eja, mana bot Tok Man nih?
tak der pun bot Tok Man kat sini..
tak dapat lah Hazim nak ajak Tok Man pusing2

Adik Hazmi.... memang berani yer kamo.....

kat jeti ni juga ada restoran... so seafoodnya fresh2 la... tapi bagi aku taste nya kureng lah sket.... 
kat jeti ni memang ramai org cz kat sini la depa turun nak p tangkap ikan...
Org yg tinggal kat Pendas Laut pun naik bot kat jeti ni nak balik rumah depa...
Ada gak org yg datang utk p mancing kat Kelong my FIL atau minta hantarkan kat bawah jambatan Second Link utk memancing... atau yg pandai bawa bot.... sewa bot my FIL... bawa la sendiri nak mancing kat ner... Jangan masuk sempadan Singapore dah... kang ada laks yg kena tangkap...huhu

Petang2 kat sini memang best lah....

 Hazim, jom la kita balik...
Jap lagi la Achik Eja...
tak puas lagi nih.....

 Adik pun sama..... nanti la kita balik
lom penat lagi nih
lain kali kita datang lagi k.........

2 ulasan:

eLYies berkata...

bestnya hazim ngan hazmi dok main kat jeti..syok je suasana kat sane tu kan,..

shila berkata...

memang best lah Yies.... waktu lom ada bujang2 ni dulu slalu p mancing kat Jeti tu ngn abg.... kalau bot Tok man depa ada... leh ronda2 tgk S,Pore

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~