Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 2 November 2010

SeKiTaR KeJAdIaN ~~ PaRt 3~~ MeNaRa TaMinG SaRi

Sambung lagi citer p jln2 kat Melaka ngn murid2 sek.....

Lepas kuar dari Zoo Melaka dah kol 1p.m.... so terus menuju kat Menara Taming Sari... kat situ murid2 berhenti jap utk solat n makan.....
pastu p la berbaris nak tunggu turn naik Menara tuh.... Penat seh 2 jam tunggu berdiri n berbaris baru dapat naik menara.... ramai murid2 pun dah x nak naik cz dah penat berdiri.... cuma fikir balik tiket dah booking, jadinya tiunggu lah juga.... sangat2 tak berbaloi... dok kat atas tu lbh kurang 10 minit.... sgt2 penat kaki nih.... Tapi pengalaman yg dapat tu tak ternilai....

Dok tunggu turn nak naik menara, snap la gambar ni

Hazim yg sangat teruja naik menara ni....
Dah turun pun masih sbk nak naik lagi...
dah balik rumah pun masih ingat naik yg pusing2 tu best....

Sukanya Hazim
lain kali kalau xder org ramai kita naik lagi k

My hubby yg dah kepenatan....
Tgk mata cam dah nak terpejam

 Dari pgwai yg keje kat situ.... hari Sabtu tu ada 60 buah sekolah yg dah booking tiket nak naik Menara tuh... Tu tak termasuk yg belum booking n family2 yg dtg utk naik pada hari tu gak..... 

Turun jer dari menara tu plan nak p la melawat Muzium Samudera....... tapi hujan turun ngn lebatnyer la plak.... So dok tunggu la kat situ sampai hujan berhnti....

 hanya ambil gambar dari jauh jer....
lain kali lah kalau p Melaka lagi baru masuk....

dapat juga ambil gambar bertiga
lepas bergambar jer
hujan turun dgn lebatnya
 
dah renyai2 tu redah gak la p naik River cruise.... menyusuri Sg Melaka...
Yg ni rasa sgt2 berbaloi melihat kecantikan .... rasa harga tiket pun berbaloi ngn masa lbh setengah jam naik bot sepanjang Sg Melaka tuh....

 Memang seronok

 Hazim yg sentiasa gumbira

Terpaksa gak skip 2 tempat cz masa yg x mengizinkan....

Seterusnya bergerak untuk makan malam di Medan Ikan Bakar Pernu-Umbai.... Memang sedap makanannya.... kalau datang Melaka memang nak datang sekali lagi....
Dan pertama kali nya terkejut mkn nasi lemak ngn ikan bakar.... kata org kat Melaka memang cam tuh....
Yg penting sedap.... Cuma yg x best depa tak jaga kebersihan toilet n kemudahan yg disediakan utk toilet sgt2 tidak memuaskan.... Takkan untung riban2 x leh sediakan toilet yg lagi bersih dan selesa?????????????

 Dua meja panjang tu dah kami booking 
Menu malam tu
ikan cencaru bakar
ikan siakap masam manis
kerang rebus n nasi lemak
Air oren yg dimasukkan buah2an koktail
Bayaran pada malam tu
utk cikgu seorg RM 15
utk murid RM 7
Tapi menu nya sama jer semua


Lebih kurang kol 9.30p.m.... bergerak balik ke JB.... tapi kol1.30a.m... baru selamat sampai kat sek... Lambat cz driver bas ngantuk penangan makan nasi lemak kat Umbai.... Yg penting driver ni sgt berhati2.... Biar lambat asal selamat....

P/s >>> kata My hubby next time leh la kita bercuti kat Melaka ngn family.... tak puas melawat hari ni.... Memang kat Melaka byk tempat menarik utk dilawati.... TAHNIAH utk kerajaan Negri Melaka dan rakyatnya yg dapat menjaga tinggalan sejarah yg ada.....

2 ulasan:

eLYies berkata...

wow..syoknya pi jejalan...

shila berkata...

p jenjalan bawa budak sekolah penat jer yg dapat.... nak bershping lenkali kena p sndri

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~