Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 19 Disember 2010

.:Ada Rezeki lagi kot:.

Hari Ahad seperti biasa..... lepak kat rumah while my hubby keje.... ermmm.....
Rutin biasa gak bila bujang2 aku dok tolong sesangat aku kemas rumah... Semua kotak2 handphone ker, kamera ke yg aku simpan... Hazmi kuarkan... habis semua isi perut kotak tu dia godek... Masa tu jugalah aku dok pulun nak suap Hazmi mkn nasi...

Tup2 buka mulut masukkan satu kertas.... IIsskkk budak ini.... Kita nak suap nasi... kertas tu gak dia pulun dulu nak masukkan dalam mulut... Aku ngn cepatnya ambil lah kertas tu... dah terkoyak lah sket n dah basah...

Tetiba bila aku tgk betul2 tu kertas resit aku beli hanphone bln 1 tahun ni.... Laaaa...
terkejut gak la cz resit ni dah 2 bln aku dok cari tak jumpa2... Sebabnya hanphone aku tu rosak... On jer sekejap pastu blackout... ada cahaya jer... yg lain dah x der per2... mula2 rosak ingatkan LCD atau software yg rosak...  tapi bila cek kata nya papan litar dia kot... kalau nak repair pun hanya outlet sony jer yg ada... kena hantar kat situ jer... Aduyai... susah sungguh... Bukan tak nak p hantar tapi kat Taman Molek nun jauh dari rumah aku...

Kebetulan aku ingat yg handphone aku ni ada warranty setahun... rugilah kalau tanggung sendiri... nasib baik ada hnpne Nokia aku yg lama... leh lah guna...huhu

So alang2 dah jumpa resit tuh... malam ni juga aku nak p kedai tu smula... nak tgk lah depa nak kata per.... harap ada rezeki aku lagi kat hnphne tuh... Ni lah agaknya org kata rezeki anak... kalau Hazmi x kecah2 tadi x jumpa resit nih...  harap2 boleh repair or ganti...

Ni lah rupa handphone cabuk aku yg rosak tuh.... huhu
Sony Ericson C510

2 ulasan:

eLYies berkata...

hp ni ke kak?? sayang tak pi repair...kalo ade kad warranty under sony bleh htr service tapi...area johor elyies tak tau...tapi kalo kat KL ni kat KLCC.

shila berkata...

hp ni lah.... sayang tau... sbb sony camera dia jelas... lagipun function hp ni leh tahan... tak der wifi jer...
warranty under sony x der... nak wat cam ner... beli hp ni cam kena tipu jer... huhu

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~