Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 2 Januari 2010

Berpisah sementara....

Pada 29/12/2009 my parent ngn my 2nd sis dtg umah dr kedah... Ni la first time ayah bawa kete dr kedah sampai johor.... Datang ngn tujuan nk htr my 2nd sis tu posting kat Johor.... Ingat kan dpt la kat JB ni cz kat Jb jer ada 92 buah sek rendah... Nak wat cam ner dpt posting Kat SK LKTP Sg Sayong ( felda)....
Minggu nie plak aku kena p sek... biasalah cikgu2 kalau seminggu awal tu sumer kena pi utk meeting n segala urusan terutamanya guru2 kelas....
Jadi hr khamis 31/12/2009 kami p la survey nak cr sekolah tu kat area Kulai.... Dari Kulai Town lebih kurang setengah jam... Tapi dr rumah aku kat Tmn Perling JB ni adalah 1 jam gak.... Senang nak cr sek tu cz tepi jln ja... tak nampak pun cam kat Felda... Dah puas tengok sek n my 2nd sis berknlan jap ngn mana2 cikgu yg ada.... dpt la info sket kat ner cikgu2 ni menyewa rumah....
Teruskan perjalanan cari Taman Anggerik, Bandar Tenggara Kulai.... Puas pusing lebih kurang 4 jam... Akhirnya jumpa gak ngn sebuah rumah... 2 tingkat 4 bilik.... Cal punya cal dpt la sewa masuk pada hr tu gak.... Nak di jd kan citer member2 my 2nd sis yg dapat sek kat area Kulai rupa2 nya ramai yg menyewa di taman tu.... Jadi terus la dapat housemate.... Syukur alhmdulillah...... Memang dah penat sangat cz aku ni bw sekali 2 org hero aku tu...
Masa bertolak blk cr plak sek yg my 2nd sis perlu berkumpul kat Kulai ni pada hr Isnin 4/1/2010.... Nasb bek sek nya senang nak cari.... baru lah bertolak balik JB....
Malam my Hubby n ayah p Larkin beli tiket bas utk balik ke Kedah pada 2/1/2010..... Lately ni byk sgt kemlgn yg melibatkan bas pda waktu malam.... Nak berjaga2 bl tiket bas bertolak pagi....
Dari Jb ke Btwrth RM 65 sorang..
Tahun baru 2010.....
Bawa my parent n my sis p mahkamah Sesyen Jb cz my sis nak wat akuan sumpah.. Pastu lak p Tmn Nuasntara kat Bandar Nusajaya.... Sajer la nak tunjuk kan depa rumah contoh kat situ sbb der rezki aku bl rumah kat situ la.. Pastu bw depa p Puteri Harbour kat Wilayah Iskandar sajer tgk2 pemndgan kat situ....
On d way blk singgah kat Jusco Bukit Indah.... der sale so beli la per yg terbekenan kat hati.... Yg paling best dapat beli smthg utk mak ngn ayh... My hubby pun dpt bl smthg yg dah lama niat nak bl... memang puas hati hr ni....
Sabtu 2/10/2010
Hari ni ayh n mak balik....p hntr kat bus stand Larkin.... Bas bertolak kol 10.30am.. Sedih tp berpisah hanya sementara.... Cuti nanti kami blk Kedah ramai2...
Lepas hantar, singgah Giant Tampoi nak bl brg2 utk my 2nd sis nak masuk rumah baru kat Kulai...Shopping lagi....
Sok 3/1/2010 nak hantar my 2nd sis p rmh sewa dia kat
kulai... For my sis... semoga jd guru yg berdedikasi dan selamat bertugas...
Selamat Tahun Baru.... Welcome 2010
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~