Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 22 Jun 2010

JuSt mE AnD HeR

Hari ni plan nak beli susu adik Hazmi ngn abg Hazim kat kedai Ubat Cina.... Beli kat situ.... Harganya jauh lebih murah berbanding Giant atau Tesco....
Dulu2 aku tak tau, aku ingat dah murah lah kalau beli kat Giant atau Tesco tp ruphanya kat kedai ubat Cina cnfrm lebih jauh murah regenya...

Aku plan nak p jln2 berdua jer just aku n my sis.... Msg my sis dia kata OK jer....
Cnfrm lepas balik skul (kls tmbhn murid thn 6) aku kuar...
Ni la first time aku drve sndr p Jusco Bukit Indah... Selama ni kalau p mesti ngn my hubby... Heheheheheh
kata My Hubby pandai pun drve sendiri...... Memang pandai tapi aku ni memang jenis yg malas drve kete.... (Buruknya perangai malas ni kan)

Kebetulan kedai ubat Cina tu dah dekat sangat dengan Jusco Bukit Indah.....
Jadi aku ajak la adik aku yg dr UTP tu p jalan2 mkn angin cz saja bawa sbb dia nak survey camera Nikon L110.... katanya yg plg latest....
Aku ni x tau sgt sal2 camera tu jadi aku ikut jer la...
Survey2 tak jumpa satu pun kedai yg ada kamera tuh... Frust gak la...
Lastly pusing2 jer satu Jusco tuh..... Satu gambar pun aku x ambik...
Jadi aku cari la kat Google......
Jusco Bukit Indah

Dah xder satu kedai kat Jusco pun ada kamera tu, aku bawa la adik aku p Plaza Angsana kat Tampoi lak....
Lagipun teringat kat situ der satu kedai kamera khas untuk Nikon.... tapi pelik bila tanya tokey kedai tu dia cam blur2 jer.... katanya xder cz latest design...
Kedai kamera kat level bawah skali....
(sama baris ngn Pizza, KFC n Mc D)

Lastly saja la naik tinggat 2 nampak ler satu lagi kedai kamera tapi cam tak best jer....
Tup2 bila tanya terkezut gak la... Ada plak kamera tuh... Hepy la adik aku tu.... So belek punya belek... regenya leh tahan murah berbanding rege masa IT fair hr tu kat Danga City Mall....
Tapi adik aku tu tak beli la lagi z len kali dia nak p survey kat tmpat len gak ngn kawan dia.... Tapi kalau x jumpa dia akan return la kat kedai tu...

Pastu p la nak masuk UO kat situ cz nak beli smthg utk my hubby tp bhgian lelaki sedang renovate jadi x dapat masuk.... Sedih tau ....huhuhu
tak dapat le nak bl per yg my hubby hajatkan.... huhuhuh..
Plaza Angsana, Tampoi

Dah jumpa kamera n penat jalan2 perut pun rasa lapo.... P la kat tmpat mkn kat situ aku tapau rojak asma (kalau kat utara cam rojak mamak la lebih kurang)...
Balik ambik bujang2 aku tuh.... p lak beli roti John utk mkn malam....

Chek buku Hazim der plak h/work.... so soh Hazim siapkan dulu....
dh settle hazim main game kat PS 2 papa.....
Tapi masa aku menaip ni bujang2 dah tido....
Esok aku pun nak p skul gak..
So Gd nite utk semua.....
Ni lah kamera Nikon L110 tuh
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~