Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 24 Jun 2010

Sizzling at Giant

Hari ni aku balik awal dari sek dalam kol 1.30p.m.......
Kebetulan kls tmbhn thn 6 hanya pada hari Selasa dan Rabu....
Jadi kalau xder keje data yg perlu aku wat biasanya memang aku akan balik awal....
Sampai jer rumah perut terasa lapo w/pun kat sek pg tadi aku dah mkn nasi....
(memang teror kalau nak menggemukkan badan aku nih).

So aku ajak la my sis yg memang ada kat rumah skrg p mkn sizzling kat food court Giant Tampoi....
Bagi aku n my hubby kalau nak mkn sizzling ni lah tempat yg aku suka p...
Selain dekat ngn rumah rasa sizzling ni pun boleh tahan... (ikut tekak aku lah)
Adik pun setuju, aku msg my hubby kat tmpt keje dia bgtau aku kuar jap ngn adik....
My hubby ok jer....
Nilah Giant Tampoi dr tepi jalan nak ke bandar Jb

Dah sampai sini.....
Kami decide mkn sizzling cam dalam gambar kat bawah ni....
Kalau nak cuba kat sini sizzling RM5.10 sepinggan jika kita tambah telur...
Kata my sis ok gak rasanya....
So OK la kan.... huhuhu
Dah sudah mkn, masuk Giant jap....
Nak beli telur ngn planta sbb aku plan nak wat puding marble....
(bila la gamaknya nak menjadi puding aku ni).
Dah masuk dalam giant ni, biasalah terbeli lah satu dua lagi barang dapur....
w/pun dua tiga penuh gak tgn nak bawa sbb aku lupa nak bw masuk troli / bakul (hehehehehehe)

Yg adik aku plak fikir memang aku x nak bw bakul sbb nak bl 2 brg jer....
Rhupanya memang kakak dia ni lupa....
Siap bl barang pusing2 jab kat stall n kedai yg ada kat dalam giant tuh....
Tak der per2 yg dapat menarik minat aku...
Terus balik rumah.. dalam kol3.30p.m.

Singgah rumah Mak Nab terus ambil bujang2 kesayangan ku...
Alahai abg Hazim tido plak...
So terpaksa lah aku dukung masuk kete....
wal hal leh tahan berat Hazim skrg sejak dah skul ni...
sampai rumah abg Hazim dah bgn...

Adik Hazmi plak nak tido....
Special adk Hazmi kalau nak tido kat dalam buai....
Mesti onkan muzic kat hp aku, barulah mudah dia tido....
So masa aku dok menaip ni adk Hazmi sedang enak dilamun mimpi.....
Jadi aku pun nak curi masa gak pejamkan sekejap mata ni....
hehehehehhe
see u all next time...
daaaaa....

Nothing special.... But UPSR is coming

Tengok tajuk jer dah tau kan.....
Mesti xder yg best nak story mory.....
Tapi tgn ni cam gatal nak menaip....
So per citer nat bgtau ek?????

Actually....
Minggu pertama lepas naik cuti sek dua minggu ni aku sket frust.....
bukan ngn family, bukan ngn kengkawan tapi ngn anak2 murid aku thn 6 tahun ni....
Bukannyer per......
Dah lah bulan September nanti (21, 22, 23hb) depa akan ambik pekse UPSR....
Ujian Penilaian Sekolah Rendah

Tapi sumer nyer cam xder perasaan....
Malas tahap gaban....
Yg depa tau nak main jer....
Even tahun 6, main kejar2 cam darjah 1.....
lari2 keliling bangunaan or dalam kelas...
Keje dalam kelas soh la wat..... wat dek jer...
Depa dok tengok muka cikgu, terkulat2 mata tuh....
Dah marah pun x mkn saman..... dok sengih2 tunjuk gigi..... isk...isk...
Sampai semua cikgu2 tahun 6 ngaku agaknya kita yg tak pandai ngajar....
Minta depa bg idea cara kita ngajar spy depa faham.....
Lastly lagu tu lah juga....
Nothing....

Cam ner lagi nak wat ni....
Cepat lah masa .....
Cepatlah UPSR......

Rasanya cam ETR aku untuk Math thn 6 thn ni hancus.....huhuhu
Kelas terakhir plak tu.....
Asal ujian jer yg lulus cuma seorg....
Sedihnya cikgu nih....
Inilah agaknya yg wat kepala anak didik ku pusing....

Kalau Sains tu agak ok la.... rasanya cam dapat menepati sasaran....
Lagipun untuk sains ni ngajar kls kedua...
Tgk bebudaknya cam der semangat nak dapat A
Harapan : Moga lulus semua satu kls n ramai gak dapat A
Mudah-mudahan.....
Sape nak jadi Scientist

Cam ner lagi cara aku nak pulun ngn bebudak ni spy dapat result yg membanggakan....
Hati oh hati...... gundah gulana dibuatnya.....
Per2 pun aku doakan yg terbaaaeeekkk utk anak didik ku....
Amin....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~