Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 28 Jun 2010

Dinner at home

Dah penat jalan2 bershopping kat Holiday Plaza.....
Dok pikiaq plak nak dinner kat mana....
Dengan Hazim yg dok merengek kakinya sakit jatuh escalator....
Badan pun dah penat....
So teringin plak nak mkn ketam blackpaper....
Dicide nak makan kat Tepian Tebrau lagi....
Last2 order tapau jer bw balik rumah...
lagipun ni la mlm last my sis mkn kat rumah...
Sedih tau... nanti sunyi la xder teman berbual lagi...
tak der org nak tolong wat kejer rumah or jagakan bujang2 tuh... huhuhu
Utk Hazmi memang dah belikan bubur ayam Mc D...

Dah sampai rumah kelam kabut masak nasi....
Semua dah lapo bila bau sedap menyengat hidung....
Per2 pun adik Hazmi makan dulu....
Dah kenyang senang nanti x kacau mama ngn papa nak mkn...
Hazim dok sibuk ajak papa ajarkan dia main game cd baru beli tadi....
Makan dah tak ingat dah....
Pujuk punya pujuk....
Makan sket jer..... tunggu papa sudah makan...
Berdedai la 3 beranak p main PS2....
Puas mama makan ketam sorg2....

Ni la rupanyer ketam bangkang....
masak blackpaper...
fuhhh.... terangkat seh...
My sis pun kata sedap....
Ni la 1st time dia mkn ketam bangkang...
Besar rupanya ketam ni...
kalau nak mkn sepitnya pun nak kena ketuk ngn smthng la...
Kalau nak harapkan gigi rasanya takut gigi yg patah kot...
Tapi rasanya marvellous....

Ni plak butter prawn...
Kata my hubby udang tahue...
x tau la ejaan utk udg tu betul ker tak...
Tapi katanya chinese memang suka udg tuh...
Tambah lagi bila Chinese New Year...
Cnfrm naik regenya...
Utk malam ni 9 ekor udang tu RM35...
Sekali skala mkn boleh lah...
Kalau slalu pokai jadi nya... heheheh
rasanya superb....

Capcai....
wajib ada sayur kata my hubby...
nak komen rasa,x trau nak kata cz aku tak mkn capcai ni semalam...
Rasanya sedap kot...
kalau aku yg order sayur tolak tepi.... (tak gemar la)
Tapi dah kawin ngn my hubby 8 thn aku pun dah suka sket mkn sayur...
Anak2 semua ikut my hubby suka sayur...
Kalau Hazim nak makan mesti order sup sayur...

Anyway makan malam ni puas hati....
Sangat puas hati sbb dah lama gak tekak ni dok rasa nak mkn ketam blackpapaer...
My sis pun puas hati....
Terima kasih adik sepanjang dok umah kak ni tolong kak macam2....
Pasti Hazim ngn Hazmi rindu mak su....
Sedih aaa.... huhuhuhu
Semoga selamat sampai balik umah mak n ayah...
Kim salam semua kat kg....


.....Holiday Plaza-Here I come....

Petang tadi lepas balik skul....
Lepak2 n bual2 jap ngn my youngest sis.....L
Lagipun ni la petang last my sis kat rumah....
30hb dia dah nak balik rumah mak kat Kedah plak...
Cadang nak p Kipmart ngn dia cz nak beli barang2 dapur....
Tetiba my hubby call....
Minta dia balik kol 3p.m.....
Plan dah bertukar dari Kipmart ke Holiday Plaza...

Me, my hubby n Hazmi....
Dah puas pilih baju sempat lagi posing....

My sis kan nak balik kedah....
So me n my hubby plan nak beli smthg 4 my parent....
Dah sampai sana, Parkson la tempat dituju....
Kata my sis dia p baru ni der sale sampai 50% or70%.....
Plan memula nak beli blouse for my mum n shirt for my dad....
Cari nyer cari blouse x der plak yg berkenan so.....
P lak bahagian kasut n handbag....
Pilih nyer pilih....
Akhirnya beli handbag Sembonia for my mom....
Black colour....
Price ok la cz der 50% sale....

hazim pening nak pilih yg mana satu....

Dah settle for my mum.....
P lak level 3 for men....
Yer lah nak beli shirt for my dad plak....
Tgk nyer tgk.... mata dah rambang ngn tag sale jer....
Dah x tau nak beli yg mana....
Kebykkan sale 50%....
Last skali berkenan ngn shirt Pierre Cardin....
Yg beli akhirnya my hubby cz der size utk dia....
biasanya size utk my hubby ni memang susah sket....
American size la katakan...
Warna shirt tu pun kata my sis cantik....
Nak beli utk my dad nyer x dapat cz xder size....
kalau ada size plak colour lak x cantik....
Last skali dapat juga shirt Renoma....
Dapat size yg M ngn colour yg cantik....
Regenya pun cantik....
Puas hati sesangat cz dapat beli smthng for my parent....
Nanti adk balik kirim skali kat dia...

Papa jaga Hazmi.....
Mana ngn Mak su cari baju utk Wan...

Hepy.....
Puas hati dapat hndbg utk tok....

Mak Su n hazim....

Dah beli semua....
Hazim sibuk nak beli cd game....
So dah bayar rege baju tuh ...
Naik escalator nak p beli cd tuk Hazim....
Dah la tgn kanan aku ni penuh ngn bag...
tgn kiri pegang Hazim....
Tetiba Hazim jadi ngeri la plak....
Dia dah langkah sebelah kaki naik escalator....
Yg sebelah lagi dia takut nak angkat....
Escalator tu kan bergerak...
Aku ni puas jerit soh dia ngkat kaki....
Tapi dia statik jer tak gerak langsung...
Akhirnya terkangkang kat atas tuh.... jatuh la ...
Nasib baik aku masih pegang dia lagi jadi...
Calar jer lah kakinya...
Syukur alhamdulillah tak jadi per2 yg teruk....
Semua dah panik....
Hazim plak melalak satu parkson dengar....
Sumer org tengok....
Akhirnya aku kena dukung Hazim...
Dia dah fobia tengok escalator....
W/pun penat dukung dia p juga kedai cd game nak bl cd utk Hazim...
Hilang sakit bila dapat cd game....
Tu lah hazim yg addict ngn game....

Hazim.... Sayang mama

Dah sampai rumah semua sakit hazim hilang cz...
Tak sabo nak main cd game Bakugan...
Tq for my hubby utk semua yg dibeli....
Tq dik tolong pilih kan yg mana cantik utk mak n ayah...
Lv u all so much....

Bila Ada Yg Blanjer

Kalau bab makan ni jika ada yg blanjer memang best kan.....
So mkn malam 27hb tu....
My 2nd sis blanjer.... (TQ mak Ngah)....
Dia p hutan bandar kat area RTM JB.....
Beli Chicken chop ngn lamb Chop.... Tapau la...
Katanya sedap n murah....
Aku kat rumah lah ngn bujang2 tuh...
Papa lom balik cz hr ni papa ot lagi 12hours....

Kalau nak citer sal hutan bandar ni lebih2.....
Aku x brani sbb dari 1996 mula2 masuk UTM....
Sampai lani aku dah beranak pinak dok kat JB ni....
Kaki ni selangkah pun x pernah p sana ... huhuhu....
Entah lah....
Hatipun x rasa nak p n my hubby pun x pernah bunyi ngajak ke sana....
Jadi kalau sesapa der cakap makanan kat sana sedap2 aku tak brani nak kata per2....
Yg aku der dengar mee rebus tulang nya sedap,
My sis yg kat UTP tu kalau datang JB pun slalu p sarapan kat sana....
Sedap katanya sarapan kat ZZ.....

Tapi hari ni lepas makan chicken chop yg my sis blanjer tu....
Memang terangkat la....
Sedap sesangat....
Aku x pernah mkn chicken chop ngn lamb chop yg sedap tapi murah....

Ni lah rupa chicken chop tu...
Ayam tu de 4slice....
Biasakan ayamnya sekeping jer besar kan...
Gravy blackpaper dia memang terangkat...
Coslow pun sedap....
X kedekut mayonise langsung....
Kentang goreng dia pun banyak.....
Aku makan pun memang kenyang sesangat...
Bagi yg mkn sket2 tu rasanya tak habis lah kalau hidangan tuk sorg ni...
Per2 pun memang puas hati....
RM5 sepinggan... (Murahkan)

Ni lak lamb chop my hubby nyer fvrte....
Lamb dia besar n banyak...
yg lain sama cam chicken chop tadi....
RM10 sepinggan...
Murah n sedap....
Sangat2 berbaloi...
Ni lah lamb chop paling murah n sedap yg pernah aku mkn....
Biasa mkn kat Sedap Corner dah RM16...
Tapi rasanya lagi sedap yg ni.... heheheh

Kedai kat hutan bandar ni buka dari kol 7p.m....
Tutup kol baper tu x tau la plak...
Tapi yg pasti my sis kata memang kat hutan bandar tu,
tu lah satunya kedai yang ada buka malam kat situ....
Dia memang susun banyak meja utk pelanggan makan kat situ n open air lagi...
Nak bagi tau nama kedai pun aku x tau gak cz aku kan x pernah p sana....

So sesaper yg nak cuba rasa....
Memang berbaloi kalau p cuba....
Mesti kalau berminat mkn western ni puas hati la ngn rasa n regenya...
Anyway....
Selamat mencuba....
Selamat menjamu selera....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~