Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 1 Julai 2010

Anyaman dan Kolaj

Petang tadi kena bawa budak p pertandingan anyaman dan kolaj
Pertandingan ni peringkat zon Skudai kat SK Sg Danga.
Pertandingan anyaman utk murid tahap 2,
manakala kolaj ni untuk murid tahap1...
Jadi aku kena bawa 4 org murid la....
2 org dari thn 5, 2 org lagi tahun 3....

Pendaftaran mula kol 1.30p.m.
Kol 2p.m. start la pertandingan tuh....
Nasib bek aku bw lptop ngn brdbnd ni....
So tak lah boring aku dok tunggu depa siapkan lukisan masing2...
Lagipun masa depa wat lukisan cikgu tak leh masuk dewan pun...
Tak leh tolong pun... (tapi jerit2 gak bagi hint dr luar)
Dah namanya pertandingan kan... hehehehe

Kalau saper nak tau kolaj tu yg kita guna kertas warna
Pastu kita letak gam kat gambar yg kita dapat....
Kita koyak la kertas warna tu lekat kat gambar....
Rasanya semua org pernah wat masa sek rendah dulu...
Cuma ingat atau lupa jer...
Kat atas ni ada satu contoh kolaj
dari peserta darjah 1....
Respect gak kat murid ni sbb dia dapat penuhkan semua...
Ada murid lain yg x sempat siap tau...

Kalau anyaman rasanya semua orang tau...
Murid ni dah dapat corak anyaman tu...
Depa kena wat smula guna reben...
Ni la murid aku yg dok khusyuk wat...
Tapi x sempat siap cz reben dia guna tu kecilk...huhuhu
Sek lain semua guna reben yg besar lebih dari 1cm....

Ni pun murid aku....
sempat posing lagi w/pun x siap...
heheheheh

Pastu dalam kol 5p.m. baru la hakim siap pilih pemenang..
Murid sek aku x dapat hadiah or saguhati pun
cz semua x siap...
Tapi yg penting depa dapat peluang masuk pertandingan...
Tapi budak2 ni hepy....
Dapat timba pengalaman....

Ni lagi sorg peserta kolaj....

So dah settle semua acara, balik skul semula...
Dalam kol 5.40p.m. dah sampai skul nak hntr budak2 ni...
Parent depa tunggu kat sek...
Dalam kol 6p.m. lak aku blk rumah...
Terus p ambik bujang2....
Penat sangat badan...
So makan malam minta my hubby belikan lps dia blk keje...
Tq sayang....
Lv u so much...

Bye2.... Mak Su

30hb....
Lepas balik skul ptg semlm
Cnfrm kan ngn my hubby malam ni nak hantar my sis kat Senai Airport...
So cam biasa my hubby balik keje kol 7p.m.
Dah settle sumer per2 yg patut....
Dalam kol 8.15p.m. gerak dari rumah ke Senai Airport...
Kata my sis dia p dr rumah my 2nd sis dalam kol 8.45p.m...
Kitaorg plan p awal cz nak mkn malam kat MarryBrown kat airport tuh...
Sekrg ni my family cam suka lak mkn kat Marrybrown cz semua menu ada...
ayam, nasi, bubur...
Kira cam complete set lah tuk my family nih...

Hazim at MarryBrowm

Sementara tunggu diaorg sampai...
Sesi kenyangkan perut la dulu....
Aku order set nasi ayam, my hubby set ayam ngn gravy mushroom,
Hazim plak bg set nugget jer....
Dia nak ayam tapi ayam Marrybrown ni agak pedas utk Hazim...
Kalau order pun dia x leh nak mkn...

Ni lah rupa nasi ayam marrybrown....
Leh tahan la rasanya....
Kena la ngn tekak aku ni...
Tapi last Hazim plak yg makan nasi ni...
Mamanya dapat mkn baki sket jer....
Dah dapat nugget, perut Hazim dah kenyang...
Lastly nugget bw balik rumah....

Hazmi hepy bila Mak Su dah sampai....
Sayang nya Maksu sampai kol 9.30...
9.40 dah kena check in...
Jap jer dapat main ngn Hazim n Hazmi...
4sure la nanti semua rindu...
huhuhu

Actually flight mak su kol 10.20p.m....
Memandangkan Maksu dah masuk....
Kitaorg pun dicide balik rumah...
My 2nd sis balik rumah dia kat Kulai...
Me n my fmly 4sure la blk Tmn Perling...
Sampai rumah kol 10.30....
Puas soh Hazim sleep cz esok pagikan nak p skul...
kol 11.30 dah dapat msg dr maksu dia dah selamat sampai...
Syukur....
Lbh kurang kol 12a.m....
Baru semua tido....
Moga tido ditemani mimpi yg indah...
zzzzzzzzzzzzzzzzz
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~