Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 7 Julai 2010

kat rumah nenek

Ptg tadi lps balik skul, balik Gelang Patang... (kan entry sblm ni aku der bgtau aku kan tertido so x jadi balik).
Jadinya hari ni mesti balik gak.... Dalam kol 4p.m. baru gerak nak balik... Lagipun my hubby x keje hari ni, boleh la lama2 sket kat sana...
Sebelum tu p la ambik bujang2 kesayangan tuh... P lak beli bubur Mc D utk Hazim ngn Hazmi... 4sure utk mkn mlm depa nanti... My hubby lak beli set Big Mac utk mkn tgh hari... (lambatnya tgh hari dia)..
Jadinya my hubby mkn kat dalam kete sambil drive... (Bahaya gitu... Nak wat cam ner dah lapo sgt la tuh).
Sampai rmh nenek Hazim la yg suka... Hazmi pun sama cz rumah nenek kan luas... Senang Hazim ngn Hazmi berlari sana sini..

Dah puas berlari main lego... Tu pun lego yg sepupu depa tinggalkan kat situ... Dah ada kan tumpang ler main...
My hubby tu plak sibuk nak berbual ngn mama w/pun mama nak snap gambar ni... Seronok my hubby tu nak bercerita.

Khusyuk bujang2 ni main lego... Penat berlari men lego, bosan lego lari balik...  Seronok tengok depa main n aku plak nak tengok citer Ilusi kat TV3 makanya decide mkn malam kat sana... Ada plak sotong... Aku yg memang suka sotong pun dengan rajinnya masak sambal sotong...
Aruond 9p.m. baru gerak balik Taman Perling... Perut kenyang hati senang....

When papa not at home

Bila tengok tajuk dah boleh agak kan mesti my hubby kena keje.... Yer lah kan kalau keje kilang ni kena la ikut shift... Actually my hubby keje ada 3 shift, pagi ( 7a.m sampai 3p.m), kalau petang (3p.m sampai 11p.m) ngn malam (11p.m sampai 7a.m)... kadang tu kena plak OT (12hours)... Jadilah pagi atau malam jer... Shift lak kol 7a.m sampai 7p.m atau sebaliknya lah...

Jadi paling la tak suka kalau my hubby shift malam... sbb tinggal la aku ngn my kids jer... (tak suka, tak suka, tak suka tau...) Memikirkan zaman sekarang yg bayak kes jenayah n rompakan ni wat hati ni gundah gulana bila my hubby shift malam.. tapi nak wat cam ner dah memang tu tugas... kan... Mencari rezeki yg halal...

Jadi malam ni dah xder keje aku ambil la gambo bujang2 ni... Der la pelbagai gaya... Cuma Hazmi sekarang susah sket nak snap gambarnya... Tak sempat nak ambil dah sibuk nak tgk gambar sendiri... huhuhu..

Ni lah hasilnya.... berposing tgk ke atas.. Puas soh tgk kamera x nak...

Ni lak Hazim... Berangan nak posing tapi matanya tutup....huhuhuhu

Dah tu plak kalau tak der papa, TV tu jadi hak depa berdualah... mama nyer turn puas pujuk barulah dapat... Kalau tak dapat gak mama layan FB atau blogger ni lah... Mula lah cari per citer nak wat... Mulalah nak wat entry baru... Tapi kalau tetiba mood Hazmi tak elok... dok melayan dia jer lah...

Kalau tgk TV mestilah Channel 613 ( Playhouse Disney ) atau 615 ( Cartoon Network)... Nilah siaran yg paling depa berdua suka "TOM n JERRY"

Adik Hazmi pun dah mula pandai tengok... Ketawa mengekek jika dia rasa lawak... 
Abg Hazim dah berulang2 kali tengok pun x jemu2...
Sampai dah hafal jalan ceritanya...
Kalau kita cakap, kan dah tengok... Jawapannya.... Ala Hazim dah lupa la lepas ni apa..
So tengok lah korang janji korang hepy.... Mama pun hepy...
dah puas tgk kita sleep k...
Nite...
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~