Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 9 Julai 2010

Lunch @ ZZ Sup Tulang

 Restoran ni kat Jalan Petrie 5/1

Ni lah tempat makan utk tgh hari rini.... Tu pun around 3p.m baru sampai.... Sebelum tu saja p pusing2 kat Giant plentong, ... Pastu dok cari idea nak mkn tgh kat ner... mula2 nak mkn nasi beriyani kat Kg Melayu yg kata my hubby sedap... sayang nyer my hubby x jumpa kedai tu kat ner.... (Saper2 yg tau kedai tu kat ner bg la komen yer)...Pastu tukar plan nak mkn kat ZZ sup tulang bila baca blog my sis..... Puas dok pusing cari jalan.... tetiba my BIL call , terus la tanya cam ner nak ke sana cz dia wat part time bw teksi.... driver teksikan biasanya arif sal jalan2 ni...... hahhahah my hubby w/pun anak jati johor tapi x arif jalan ke situ...
Dah sampai, tol la kata my sis ada parking besar kat seberang jalan restoran tu.... memang senang nak parking... Tapi cam compius mula2 tu, ingat tak buka siang hari... Tapi dah masuk ramai gak... Nak tau lebih lanjut leh baca blog my sis
Memang plan nak makan mee rebus tulang ngn mee sup tulang... jadinya itu lah yg aku n my hubby order...

Mee Rebus Tulang RM7.50 sepinggan utk my hubby

Ni plak Mee Sup Tulang.... Pun RM7.50 sepinggan... for me

Rasa memang sedap.... Saper yg tak pernah p makan leh try tau... Yg best tu masa bayar kat kaunter sempat tengok gambar2 artis yg pernah makan kat situ.... Antaranya my fvrte artis "Pak Nil "... Ada gak artis lain lagi...tak rugi kalau cuba bagi yg suka tulang2 nih... Best memang best...

Penangan World Cup

Ni kan nak citer sal world cup.... Tapi sal aku sebenarnya.... tapi sal world cup lak yer????
Semalam dalam kol 11p.m... mata ni dah ngntuk sangat, so dicide nak naik atas utk tido la... Teringat lak hphone aku tgh charge lagi.... Jadi nak la ambil hp tu n bw skali nek ats... tup...tup... berdentum... kaki jari kelingking ku tersepak kaki kerusi meja mkan.... hasilnya kaki aku jadi cam ni...


Terseliuh.... sakit wooo... Tapi sakit lagi jari kaki aku 4 tahun lepas... tu pun masa world cup gak.... Masa tu aku tersepak washing machine.... Patah jadinya jari kelingking aku tau.... Menagis aku tahan sakit... Ketawa adik2 aku tgk masa tuh... Apa taknya tengah kakak nyer ketawa tiba2 menangis bagai nak rak... Malam tu gak p cari klinik 24 jam.... Alamak klinik tu plak xder scan (x-ray)... Last skali p scan kat Hospital Sultanah Aminah Jb... Hasilnya masa tu aku kena mc dua minggu... Kena simen dari atas buku lali sampai semua jari kaki... Klakar gak cz yg patah cuma jari kelingking jer... Kat bawah ni gambar kaki kanan aku yg pernah patah dulu... Dah x cantik tau... Cam senget seket... Naseb bek dah kawin... kalau tak mesti hantaran kena kurangkan... hehehe... Malam tadi lepas terlanggar my hubby sibuk tanya takut patah cam dulu....


Masa tu kaki kanan... Tapi malam tadi kaki kiri lak... Nasib baik x patah lagi... kalau tak kena mc lagi..huhuhu.... Jadinya w/pun sakit hari ni p juga sekolah.... Minggu lepas dah Mc hari Jumaat cz demam... Takkan minggu ni MC lagi...Jumaat juga... moralnya p gak ngajar ngn jalan terencot2.. Ramai gak anak murid aku yg perasan... Sumer tanya kenapa?????????? Dek gak cikgu yg tanya...
Jawapan aku sama jer utk sumer.... Penangan World Cup.... org sepak bola saya sepak kaki kerusi meja mkan... Ok la tu cz world cup 4 tahun lepas saya sepak washing machine.... hehehhehhehe
Cari2 tadi jumpa lak gambar kaki aku kena simen 4 tahun lepas

Masa ni nak jalan susah... Per lagi nak p tandas... Tu yg bersyukur sangat bila malam tadi just terseliuh... Masa dok menaip entry ni masih lagi bengkak n rasa berdenyut... Naseb bek ada my hubby yg tolong urutkan.... TQ sayang..
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~