Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 14 Julai 2010

Lastly MC 1 bulan.....

Hari ni p cek ngn doktor lagi.... Hari Isnin hari tu p x dapat jumpa doktor....  Kol 8a.m baru kuar rumah cz appoinment ngn doktor kol 9a.m..... Sampai jer terus bertongkat sorang2 p ambil nombor.... dapat no 2389... Nak kata banyak ke tak, aku pun x tau... Pastu letak kad kuning ngn nombor yg aku dapat kat rak sebelah pintu tu.... Kena masuk bilik R3... Masa aku sampai tu la nombor yg tertera...

Tak lama gak tunggu .... aroung 9.45a.m... no kena panggil... Susah rupanya bertongkat ni... Nak masuk pintu pun susah nak buka... Nurse tu tanya aku... "Awak datang sorg2 ker?"... Yer lah cz my hubby tadi lepas hantar dia kena p kilang dia.... der hal sket nak diuruskan...  Tongkat ni lah yg aku guna sepanjang kaki bersimen nih... Kalau tak der tongkat susah plak nak bergerak sana sini even dalam rumah pun... Beli tongkat ni semata2 sebab jari kaki patah ni lah... huhuhuhu..

Ni lah sebahagian orang yg tunggu utk doktor cek... Aku nak ambil gambar sendiri tak dapat plak... Dah tu aku ni jenis yg x pandai sangat berbual ngn orang, bawa majalah nak baca.... Tup2 ada plak my hubby nyer untie kat situ... dapat la teman berborak sambil tunggu nombor dipanggil... x lah buhsan sangat...hehehe


Dah jumpa doktor... depa tgk xray hari tuh.... Doc kata "Alah sket jer patahnya, So MC satu bulan lah"... Back slab @ simen dah boleh buka, tapi kena salotap jer kat 2 jari kaki tuh... Doc siap pesan jalan guna tumit... Jangan pijak kat jari kaki tau.... Yolah... Janji aku senang sket nak bergerak...  Around kol 10.30 my hubby fetch me... dah siap sumer... Yg best masa ni rasa jap cam puteri raja, ada org asyik bukakan pintu keter jer bila nak naik ngn turun ... Best wwowoo

Sampai rumah aku guna ankle guard supaya tak tersepak lagi kaki aku.... senang kata lebih secure lah.... hhahahhahah. Bak kata my hubby senang supaya tak tersepak mana2 lagi... huhuhuh.. Anyway masa dok taip ni berdenyut2 kaki nih.... sakit woooo...Makan pil tahan sakit jer nih...Doktor bagi tau memang kaki ni akan keluarkan hormon yg wat kita rasa sakit sebab kaki tu nak sembuh... Proses dia memang cam tuh... tahan jer lah janji tulang tu bercantum smula... janji cepat sembuh... Amin...

Balik spital singgah jap kat Kipmart beli barang dapur.... (ikan ngn sayur lah) .... dah lama cuti dok kat rumah jer, kenalah masak.... kaki yg sakit, tangan still leh gerakkan... takkan nak beli hari2... Org kaya pun kayap tau...  Perut dah lapo lunch mee kari kat Marrybrown


Licin di balun oleh aku... gheghehheheh
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~