Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 12 Ogos 2010

2nd day fasting......

Hari ni blaja wat pengat kurma utk juadah berbuka..... tekak terasa nak makan... kalau kat kg dulu arwah nenek selalu masak pengat kurma ni bila bln Ramadhan... lagipun Hazim ngn Hazmi masih kat rumah Mak nab jadi senang lah aku nak masak... Menu lain aku goreng nasi jer...  lagipun hanya aku jer yg berbuka kat rumah ni... Hazim x tau lagi dia puasa ke tidak...

Ni lah pengat kurma....
Pertama kali cuba buat... 
dah potong baru teringat nak snap.... hehehehheh

dah masak pengat kurma, goreng nasi.... boleh la utk 2 org makan... dan prepare sumer baru p ambik bujang2 kesayangan... Berita gembira , Hazim puasa.... Sukanya mama.... nampak cergas n ceria jer.... Adik Hazmi lak masih tido so depa x bg ambil.... nanti Hazmi dah bgn baru depa hantar....

 Hazim yg masih cergas n ceria  w/pun dah seharian berpuasa...

Menanti waktu berbuka

Sementara nak tunggu waktu berbuka, aku cam biasa la buka radio Best 104.... siaran johor la.... senang nak tau dah berbuka ker belum... Sambil2 tu sendukkan nasi goreng kat dalam pinggan, Mak Nab bekalkan sup ayam kat Hazim... Tup...Tup... Hazim cakap " mama, Hazim nak rasa sket kuah sup ni.."  aku cakap la x boleh... tunggu jap lagi... Kata Hazim lagi... "ala mama, sket jer"... Puas pujuk n terang sket kat dia, ok lah dah faham... Syukur penuh 1 hari Hazim puasa...... 

Masa ni kat radio sedang baca Al Quran... Steady lagi Hazim... Kan main suka cz dia puasa hari ni...

Sedap nyer Hazim minum air sirap bandung.... Syukur Alhamdulillah

D last day MC

Tadi der appoinment ngn Doc kat klinik Orthopedik kat HSA.... cam biasalah appoinment kol 9a.m.... Sblm p hospital hantar Hazim kat skul... sajer x bagi Hazim naik van cz nampak Hazim ngntuk sesangat.... Yerlaah... pagi2 dah bangun sahur.... dalam kol 5a.m.   Hazim bersahur... Pastu tido balik sebelum kejut utk p skul.... kalau hantar sendiri leh la hazim bangun lambat sket...

 lauk sahur pagi tadi....
Sayur tu masak masa bgn sahur ...
yg lain tu semua panaskan dr yg berbuka jer....hehheheh

Sampai hospital around 8.30a.m... JAM... bergerak cam semut.... dah tu plak bila sampai hospital parking lak susah tol nak dapat.... pusing2 akhirnya ada gak rezeki....

Ambil no dapat 2344.... tunggulah... dalam kol 10a.m... no dah dipanggil, jumpa doc x sampai 10minit.... Cek sket2 jer.... YEAY.... esok dah leh ngajar...BESTNYER.... dapat la ngajar balik anak didik 6K ngn 6M....  harap2 leh la kejar cz dengar kata aku cuti sebulan result depa pun menurun....

Cuma x puas hati tadi masa nak balik, p jer parking der plak satu keter ni parking ikut suka hati jer.... Siap gantiung baju kejer dia, jadinyer sumer org tau lah dia keje per...  Dia ingat dia kedje cam tu leh parking suka2 hati.... Susah kalau der org yg jenis pikir diri sendiri jer...

Kat belakang kete tu plak der keter wira... Nasib bek dalam keter tu ada makcik yg dok tunggu.... So my hubby alihkan keter wira tu, aku plak undur kete kitaorg, soh mak cik tu tunggu kat parking, barulah selamat leh kuar.... My hubby parking balik keter wira tu, barulah selamat kotaorg balik umah....

Bujang2 kat rumah Mak Nab , so aku nak berehatkan badan n mata skali....  ngantuk nyer....zzzzzzzzz
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~