Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 16 Ogos 2010

mAlasssssss taHAP GaaBAN

Tak tau nak cakap la hari ni...moooddd???? memang rasa badan lomah jer...perahsaan ini MALAS tahap gaban...tahap dewa....tak tau nak cakap la cam ner lagi dah...

balik skul aku baring n tido jer....pastu nak masak pun rasa berat jer tangan2 comey aku nak bergerak.... last nya kirim my hubby beli jer lah....murtabak utk Hazim, kuew tiaw goreng utk aku.... n my hubby beli nasi kerabu....
Pencuci mulut my hubby beli puding gula hangus.... memang my fevret...

Hazim pun masih pose lagi hari ni....syukur alhamdulillah....Anak mama ni memang kuat lah... w/pun baru 5 thn puasa cam budak dah besar... takperlu mama upah per2 pun....Hazim tetap nak pose.... Amin moga jadi anak yg soleh....

Weekend berpuasa

weekend baru ni x sempat nak update..... nape ek????  cam buzy gitu...
sebenarnya aku dok berebut ngn Hazim nak guna laptop ngn tenet nih.... terpaksa bagi hazim khayal main game... so tak terasa lah penat dia berpuasa.... kalau kat rumah soh tido petang... jgn harap lah.... macam2 alasan dia bagi....
Asal line tenet lemau jer.... buka freeze nak minum air soya... pujuk2, jalan balik... tulah hari2 yg dia wat sepanjang weekend.... hari sabtu dapat penuh.... tapi sayang hari ahad kol 7 dia minum air masak.... sayang weh... tapi dah kira satu hari lah tu....
Lagipun Hazim kan baru 5thn, masih balaja lagi, memang respect la kat Hazim... sbb mama dia dulu pun masih blaja pose masa 5thn,,,, hehehheh

Sabtu tu my sis dari Kulai dtg berbuka kat sini.... Aku masak sempoi jer just sambal ikan ngn sayur kobis....   Tapi my sis belikan murtabak ngn ayam percik.... Murtabak tu sedap banget... Terasa cam mkm murtabak kat kg... Best tau.... Ayam percik tu pun sedap.... sampai sahur pun ada lagi...

Utk Ahad... My hubby ot dr kol 7a.m sampai 7p.m... tapi dia balik awal kol 6p.m... dapat lah buka pose sama2.... Ni lah kiranya pertama kali aku ngn Hazim dapat buka pose ngn my hubby...Jadinya aku minta  my hubby belikan juadah berbuka.... wat tambah2...hehehhe

Aku lak dah masak kan ayam masak kisap ngn sambal udang.... masak lebih sket utk bekalkan my sis sahur esoknya... Atas permintaan... masak lagi skali pengat kurma (n3 sblm ni) cz my sis yg kat kulai tu suka banget kuih tu... Jiran sebelah bagi lak nasi lemak....Berbuka hari ni best sangat... juadah berbuka pun banyak sampai tak tau nak mkn yg mana dulu.... Anyway perut kenyang..... Syukur Alhamdulillah....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~