Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 17 Ogos 2010

Per komen korang....

Ni pasal kes buang bayi..... Sedih kan bila tgk baby comel yg dibuang cam tu jer.... suka2 hati nak campak kat mana2 dia nak.... Sedap dah dapat!!!!.... pastu hasil suka2 hati letak sana-sini.. (marah sesangat ni)...iissskkk
Ramai lagi yg nak dapatkan anak tapi belum ada rezeki dari ALLAH..... Kenapa la ada manusia yg bertopengkan binatang.... sangat kejam dan x berperikemanusiaan langsung... Geram nyerrrrr.....

Ke mana hilang rasa kasih dan sayang.....
Bayang kan lah kalau kita yg dibuang sebegini
Ada pulak yg dimakan oleh haiwan liar...
sampai bilakah ini akan terus berlaku...
Marilah kita sama2 membantu....
Agar kes2 seperti ini tiada lagi....
Bak kata Ketua Polis Negara
" Laksanakan Seksyen 302 dan 307 kanun keseksaan, kalau itu boleh selesaikan kes2 pembuangan bayi" (Petikan dari Utusan Malaysi - 17/8/2010)

Untuk pengetahuan korang kes buang bayi ni dari tahun 2005 sampai sekarang dah 472 kes yg telah dilaporkan....  daripada jumlah tersebut, 214 bayi ditemui masih hidup manakala 258 lagi sudah meninggal dunia..... Korang bayangkan lah tu yg dilapor.... kalau yg tak dilapor cam ner plak????????

Bila semalam dengar kat berita... Kerajaan Malaysia akan hukum pesalah tu 20 tahun penjara atau hukuman mati... rasa puas hati gak... tapi aku prefer kalau hukuman mati jer terus... tak yah nak penjara 20 tahun tuh...

Bukan per aku terpikir... kalau la depa kena tangkap masa tuh umur 25 tahun,  kena plak penjara 20 tahun, umur depa baru 45 tahun....  Lepas kuar rasanya segar bugar lagi tuh.... tak berbaloi ngn nyawa baby  yg dah pergi buat selama-lamanya....


Moga2 di bulan yg mulia ini, kita mendapat rahmat dan hidayah dari NYA..... Semoga dipermudahkan segala urusan..... AMIN.....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~