Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 5 September 2010

Hazim dan beg

Petang semalam papa bawa balik beg free cz beli minyak utk servis keter........... Mulanya Hazim x perasan pun beg tu tapi aku bagi la kat dia kata papa bagi kat Hazim.... Bukan main suka la Hazim.... menyengih jer cam kerang busuk.... Hazim ni jenis budak yg memang apreciate brg org bagi....

Makanya bermula lah perbualan antara Hazim ngn beg nya.....
Hazim >> Awak suka tak kat saya?
Beg >> Suka....
Hazim>> Awak nak kawan ngn saya
Beg >> nak la....
Hazim>> Awak nak tengok tak kartun yang saya tengok....
Beg>> (X jawab per2 pun)
hahahahah verangan jer Hazim.....

Actually byk lagi yg Hazim ngn beg dia berbual.... Tapi aku dah lupa.... Hazim oooo Hazim....

Pastu time nak tido.... Siap letak beg tu kat sebelah beralaskan bantal lagi....
makanya tido ngn senyuman meleret n beg kat sebelah.... Yg x leh tahan siap tanya beg tu....
Hazim >> Awak nak saya tepuk awak tak?

Aduyai anak den ni....

Pagi tadi beg ni dah dapat nama..... Rindu sangat kat bapa sedara kat kedah (ayah long Hakim)
Dah beg tu nama nya "Beg Ayah Long"....
Tadi siap soh beg ayah long nya tido.... bila aku bangun katanya beg ayah long pun dah bangun tido....
tak per lah Zim.... lagi 2 hari kita balik la rumah Wan.... nanti dapat lah jumpa ayah long...

Ni lah beg ayah long

Kuih raya oh kuih raya

Cam tahun lepas kuih raya aku order jer dari kerani sekolah..... bukan nyer apa, tapi berdasarkan pengalaman 2 tahun lepas bila aku ngn berlagaknya tak nak order tapi nak beli kat Plaza Angsana (glemerla kononnya)..... Bila p Angsana ambik ko..... rege nye cam biasa la mahal dari yg der jual kat sekolah....

Masa ni 1st time aku posting so x tau la yg kuih tu sumer sedap2 belaka...... Jadinya bila kat Angsana mahal aku patah balik beli kat cikgu yg jual kat sek masa tu.... nak order yg kerani tu dah x boleh lagi.... (padan muka aku cz berlagak sangat la awal tu)..... Nasib baik tahun tu dapat gak kuih2 yg leh tahan sedap....

Tapi tahun ni aku order ngn kerani tu cam tahun lepas..... kuih pun sama jenis ngn tahun lepas cuma aku tambah 2 jns kuih baru..... Harganya pun masih sama.... paling murah RM16, dan paling mahal RM23..... kalau kat Angsana aku dengar harga kuih dalam RM26 - RM 28..... Banyak gak kan yg aku boleh jimat.... lagipun ada 2 kuih yg kerani tu jual dah jadi fvret my hubby.... siap order 3 balang lagi kuih tu cz suka sangat....

Ni la kuih yg aku order utk tahun ni
yg kiri sekali aku x ingat nama kuih tu.... tahun ni baru order
yg tgh tu Belinjau flakes.... siapa yg suka mkn belinjau pasti suka kuih ni.... pun baru order tahun ni
yg last skali tu Snow white.... fvret my hubby... ni baru 2 blg... lagi satu blg aku pi ambik hari Isnin ni
kuih yg lagi satu chocolate heaven.... Pun hari Isnin ni baru p ambik....

Memang biasa aku order 4 jns kuih jer.... yg lain aku tambah ngn kerepek.... Tambah plak aku raya kat kedah jadi aku beli kuih utk isi cukup balang yg aku ada jer.... My sis yg dua org tu dah bercuti so depa dok pulun wat kuih kat rumah mak kat kg.... aku kirim la wat lebih skali utk aku..... nanti aku bawa balik JB wat tambah per2 kuih yg patut.... hehhehehe

Tapi bagi yg biasa p Rengit.... terus beli dari kilang kuih2nya lagi murah.... tak silap paling murah RM10 atau RM12..... lagi berbaloi kalau beli banyak2..... My MIL n My SIL memang dah baper tahun p beli kat sana jer.... sedap gak kuih2 nyer tu... bayangkan beli kat kilang terus baru RM 12..... cam ner la org yg jual leh mark up rege tu sampai RM 26 atau RM 28.....  Untung giler.....

My hubby plak order kerepek dari kawan dia sama cam tahun lepas..... pun lebih murah cz kalau kat Angsana x yah citer.... Tgk kat Kipmart, kerepek ubi pedas setengah kilo dah RM 8, tapi ngn kwn my hubby sekilo baru RM 13.... so leh jimat lagi...   hahahahhah

kerepek belinjau yg dah jadi fvret aku
kerepek ubi pedas
kerepek pisang

Rasanya utk kuih raya tahun ni sumer dah complete.... yg x complete cuma baju kurung aku... huhuhuhu
Misi mencari akan berlangsung pada esoknya cz hari ni my hubby ot.... harap2 sok ada la yg berkenan di hati n kena ngn tema family aku tahun ni..... nak beli hnbag ngn kasut raya gak.... songkok bujang2 n kasut depa gak.... ISK...ISK.... banyak lagi tak beli ni..... Jadi nya aku kena settle semua by esok atau lusa cz 8hb aku n family dah bertolak balik kedah.....

Harap2 semuanya berjalan lancar .... AMIN.........
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~