Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 12 September 2010

Menu berbuka terakhir Ramadhan 2010

Hari ni berbuka kali kedua ngn my family kat kedah.... semalam masa baru sampai dari Johor.... hari ni hari terakhir berbuka ngn family utk Ramadhan tahun ni.... Semoga masih ada Ramadhan tahun depan bersama keluarga yg tersayang....

Jadi utk hari ni mak dah masakkan sup tulang rangka (tulang belakang) daging lembu yg ayah baru beli semalam.... daging baru memang superb.... lawan lak ngn sambal belacan air tgn mak... lagi2 lah membuka selera....

sup tulang yg superb


Pastu my sis yg memang rajin bakar lak ayam n daging yg telah diperap ala2 sate... juga menyelerakan... memang sahlah lepas ni aku ngn my hubby leh lawan perut saper yg lebih vuncit... hahahahahha

 semangat membakar

Dua hari berbuka ngn my family memang lah tak der ruang lagi perut ni nak di isi.... tu pun mak lak asal ada jer mknan mesti hidangkan kat my hubby... memang tak leh tolak... so makan jer lah...

 hidangan air tangan mak

air tebu, air tebu

Bila dah malam... lemang , ketupat, rendang plak sumer dah ada.... lagi lah nak makan... kat johor kan takder ketupat pulut... jadi kalau raya kat Kedah ni aku pulun sakan la.... aduyai memang teror kalau bab menambahkan berat badan... huhuhuhu

 ketupat pulut hitam

Malam ni juga kawan2 ayah mai dok lepak kat rumah berbual sampai kol 12 malam.... memang dah rutin cam tu... harap2 esok mata tak mengantuk nak bangun awal.... kalau mengantuk pun bangun gak cz raya kan... tambah2 Hazim yg memang tahun ni mula puasa dan mula faham nak sambut raya....  memang meriah beraya di kampung sendiri.... TQ to my hubby cz sudi balik beraya di kampung....

Utk semua yg memang selalu baca blog ni, yg baru baca dan tersinggah baca.... maaf jika ada yg terasa hati ketika membaca per yg tertulis.... Maaf Zahir Batin......
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~