Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 10 November 2010

MaRaH... BenGanG... PaStu AkU YG MaLu...

n3 pagi tadi der bagi gtau kan yang aku beli wshg mache dari Courts....... So seperti yg promoter tu janji katanya DHL akan hantar hari ni.... Maka nya aku pun tuntut la dari Courts.... dari pagi aku cal tanya info... Pastu kata nya ada dah barang kat dalam sistem... aku tanya balik dah ada kat courts ke.... katanya ada... so aku pun pelik lah naper org DHL x cal pun aku nak hantar.... dah marah dah ni....

Dah tu plak tgh hari tadi ada meting sampai kol 3P.M.... Aku still sabo lagi.... Balik rumah aku cal lagi... tiba2 jawapan budak courts tu wat aku bengang sangat katanya x dapat hantar hari ni.... esok baru leh hantar... darah aku menggelegak lebih 100 degree ni...

HAAA.... kan dah kuar ayat power aku.... mula lah aku dok merepek meraban ngn budak courts tu...
Siap aku bagi masa tuh... kalau aku tak dapat gak sebelum kol 8P.M .... aku p Courts aku nak duit aku balik... sape soh pandai2 janji ngn aku nak hantar hari ni... len kali deal betul2 tak lah aku marah ngn bengang ngn dia...

Jadinya dalam kol 5P.M tu dia cal aku katanya tgh deal ngn manager dia... aku tak peduli per manager dia cakap .... yg aku tau aku bagi masa sblm kol 8P.M gak... dah tu plak kena bayar RM49 utk cz pghantaran tu ... lagi lah aku bengang... Budak courts tu lak x bg tau ada kos pghantaran... time nak bayar baru bagi tau.... len kalu Pihak Courts ni kena la bagitau awal2 kat customer yg nak beli tu kalau barang besar2 kena bayar kos penghantaran....tak der kompromi aku nak juga hari ni!!!!!!!!!!!!... hahahhahahah

Dalam kol 6P.M.... lebih... tup-tup ada org bagi salam kat luar pintu.... sah dah sampai....
Sekali bila my hubby tengok jer terus dia sebut nama org ni M## C#####.....lah...  ALAMAK!!!! aku terus tutup muka.... MALU SEH!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dia lak dah tengok keter aku dah tau la kan cz wife dia ngajar satu sek ngn aku.... memang kenai sesangat lah.... Mana nak ku campak malu in???????????
Tu lah len kali berfikir sebelum bertindak.....hahhahahahah
padan muka aku.... Bual punya bual rupanya wshg machne aku tu der kat Simpang Renggam.... Budak Courts tu tak plak bagi tau kat aku.... kalau lah aku tau der kat Simpang Renggam aku pun consider la jugak.... ni cara dia cakap tu cam ada kat Courts kat area rumah aku ni jer... so nak salah kan saper?????????

Yg pasti aku hepy cz dah dapat..... Terima kasih kat abg DHL yg hantar tu.... Sory jer nyusah kan korang... Lepas depa balik terus aku basuh baju aku 2 trip..... nak basuh lagi dah x der tempat nak sidai.... sambung sok lah yer.....balik skul esok basuh baju lagu....yeeee hhaaaa...........

 dari atas.... Cover tu katanya dari kaca.... nampak la baju dok berpusing kat dalam.... 
daq Jemi pun sama sibuk nak pegang tapi takut.........

Ni lah Washing Machine baru aku.....

Stop sini dulu nak iron baju pastu tido............ daaaaaaaaaaaaaa

P/S >>> hati ku berdebar2 nak tunggu result UPSR sok.... rasanya cikgu lagi berdebar dari anak  murid. 

Minta tolong @ Please Help Me!!!!!!!!!!!

Bukan nak minta tolong per2 pun...
cuba saper2 yg terbaca blog ni n ader ilmu yg lebih dan sudi berkongsi....
komen le per yg patut...

Kisah nyer gini.....

1) saya der dua email..... satu yahoo dan lagi satu gmail...
utk blog saya guna yahoo tapi bila nak follow mana2 blog mesti dari gmail yg kuar
kalau add kat dashboard follow blog pasti nama jer kuar... gambo den x der.... cam ner nak settle masalah ni

2) semalam gatal2 tgn nak blok diri sndr kat follower blog sendiri... gatal la tgn ni juga p klik kat gambar sendiri blok gambar dari google akaun.... bukan setakat gambo den jer takder.... semua follower yg gambar dr google akaun kena blok.... dah follower nyer x der gambo..... saper tau nak selesaikan masalah ni tolong lah bgtau....
nak dapatkan balik gambar2 follower tu

pada saper2 yg teror tu bagi2 lah komen yer............
............................PLEASE......................

DaH meMBuKiT TaPi BeLuM MenGGuNunG

Agak2 korang per lah yg dah membukit kat rumah aku sekarang ni???????????????????
nak tau ..................  
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
............tara ...........

Ko tengok mak....
kain baju dah membukit....
bukan malas nak basuh tapi 
pembantu setia dah rosak
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa
basuh pun yg penting2 jer la....
kalau dolu2 kuat gak nak basuh guna tgn 
tapi sekarang
aduyai....
tambah laks ngn M yg tebal lagi-lagi lah....
so dari citu depavali sampai lah hari ni aku taip n3 ni...
tak sabo nak bagi bukit ni hilang....

 Ni lah washing machine ku yg dah rosak..... Ko tgk tu  warranty 5 tahun utk motornya........... aku dah guna wshg machine ni 7 tahun tapi motor nye memang ok lagi.... yg rosak sekarang body nya.... dah runtuh.... Al kisahnya aku gak yg terover rajin nak mengemas.... so aku tolak lah wshg machne ni sket.... Sekali ... body nya dah sentuh lantai rumah aku.... Mula2 tu x perasan lagi... so aku masuk la baju n nak basuh .... sekali bunyi satu taman leh dengar.... cepat2 tutup jer....
Moralnya baju yg kat dalam tu aku basuh tgn lah hari tu....... Penat wei.... sakit pinggang....

kalau korang tengok betul2 gambar ni tentu korang perasan kan..... berkarat giler body nya.........
dah sentuh ngn lantai rumah aku body wshg machne ni.... Kena lah beli yg baru....

kalau tgk gambar ni wshg machne aku ni cam ok jer........ Mungkin sbb aku letak dekat ngn sinki, tu yg cepat berkarat kot.... Nak letak kat ner lagi.... rumah sempit kan...

Jadi hari Ahad baru ni aku p la servey2 yg baru... tgk harga.... p 4 buah kedai tapi last skali beli kat Court mamoth... masih setia pada Samsung aku beli yg baleh basuh 7kg.... kalau yg sebelum ni 6.5kg... So my hubby cam tak baper paus hati sbb dia nak yg 7.5kg... tapi bagi aku ok la cz kalau besar ruang kat rumah sewa aku tu x cukup.... rumah kecik ambik pun yg comey2 jer la...

dah settle bayar sumer aku tak puas hati bila time nak bayar tu baru dia bg tau kos penghantaran kat area rumah aku RM49.... memang x puas hati!!!!!... tapi dah deal setuju... kalau dia bgtau awal2 maybe aku beli kat tempat lain yg x der kos penghantaran...
dah tu plak beli hari Ahad... hari Rabu baru dapat tapi call Courts semalam dia kata x pasti lah.... harap2 dapat la petang nanti, dapat la aku kerja kan bukit yg dah nak menggunung tuh...

P/S.... aku bukan malas tau nak basuh baju tuh..... tapi nak wat cam ne kan...heehehheheh

Jangan guna Bye, A’kum dan Semekom.

Jangan guna Bye”  kerana “Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”
Jangan guna A’kum”  kerana “A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.
Jangan guna “Semekom”   kerana “Semekom” bermaksud “Celaka Kamu.”
Gunakan perkataan “Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum.”
Tolong forward  kepada umat Islam yang lain, untuk elakkan diri daripada membuat dosa yang tidak disengajakan.

Tulis “Makkah tetapi jangan tulis “Mekah” coz “Mekah” = House of Wine.
Tulis “Masjid tetapi jangan tulis “Mosque” coz “Mosque” = Mosquitos.
Tulis “Allah” jangan tulis “4JJI” coz “4JJI” = For Judas Jesus Isa Al-Masih.
Tulis “Salam” jangan tulis “Ass” coz “Ass” = Donkey / Ass.
Ia semua terpulang pada awak kemudian untuk menggunakan sesuai satu atau bukan, tetapi jika anda mencintai Islam kemudian menggunakan sesuai satu.
Wallahualambissawab.
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~