Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 19 Disember 2010

.:Ada Rezeki lagi kot:.

Hari Ahad seperti biasa..... lepak kat rumah while my hubby keje.... ermmm.....
Rutin biasa gak bila bujang2 aku dok tolong sesangat aku kemas rumah... Semua kotak2 handphone ker, kamera ke yg aku simpan... Hazmi kuarkan... habis semua isi perut kotak tu dia godek... Masa tu jugalah aku dok pulun nak suap Hazmi mkn nasi...

Tup2 buka mulut masukkan satu kertas.... IIsskkk budak ini.... Kita nak suap nasi... kertas tu gak dia pulun dulu nak masukkan dalam mulut... Aku ngn cepatnya ambil lah kertas tu... dah terkoyak lah sket n dah basah...

Tetiba bila aku tgk betul2 tu kertas resit aku beli hanphone bln 1 tahun ni.... Laaaa...
terkejut gak la cz resit ni dah 2 bln aku dok cari tak jumpa2... Sebabnya hanphone aku tu rosak... On jer sekejap pastu blackout... ada cahaya jer... yg lain dah x der per2... mula2 rosak ingatkan LCD atau software yg rosak...  tapi bila cek kata nya papan litar dia kot... kalau nak repair pun hanya outlet sony jer yg ada... kena hantar kat situ jer... Aduyai... susah sungguh... Bukan tak nak p hantar tapi kat Taman Molek nun jauh dari rumah aku...

Kebetulan aku ingat yg handphone aku ni ada warranty setahun... rugilah kalau tanggung sendiri... nasib baik ada hnpne Nokia aku yg lama... leh lah guna...huhu

So alang2 dah jumpa resit tuh... malam ni juga aku nak p kedai tu smula... nak tgk lah depa nak kata per.... harap ada rezeki aku lagi kat hnphne tuh... Ni lah agaknya org kata rezeki anak... kalau Hazmi x kecah2 tadi x jumpa resit nih...  harap2 boleh repair or ganti...

Ni lah rupa handphone cabuk aku yg rosak tuh.... huhu
Sony Ericson C510

..:Majlis itu:..

N3 tadi der bgtau kan malam ni nak p majlis kesyukuran yg my BIL wat....  My hubby x jadi balik kol 6... jadinya kol 7.30 baru dia sampai kat rumah... kesian x dapat nak berehat pun.... So around kol 8 tadi kuar dari rumah... lagipun rumahnya x lah jauh sgt.... dalam 20 minit dah sampai... majlis mula lepas isyak...

Masa datang tu tetamu lom ramai lagi... Pak Imam pun lom sampai... katanya ada majlis gak kat masjid... jadi pak imam lambat sket... Hazim dah x sabo2 nak mkn... katanya lapar... Tu lah tadi kat rumah soh mkn sket alas perut tak nak... kan dah tahan... huhu

Sebelah my hubby hanya mak busu ngn anak2 dia jer yg datang... My MIL x sihat hari ni... kesian... Semoga Allah memberi kesihatan yg baik buat ibu mertua ku.... AMIN...

So bila dah mkn2... Hazim sibuk nak ambil gambar... aku lak tak sempat nak snap langsung cz hazmi tak nak berenggang sgt ngn aku... nak mkn pun bergilir jaga Hazmi ngn my hubby... Nasib badan...

So gambar yg aku upload utk n3 ni sumer hasil cameraman tak leh pki... tapi kenangan kan gambar2 yg Hazim ambil...
layan jer lah kan...huhu

 Zira, Hasif n Mak busu

 My BIL yg pki baju melayu oren tuh...
tersenyum tgk gelagat Hazim nak ambil gambar..
Hazim yg berposing sakan sambil kamera tu dia pusing2
cam ner lah gambar x bergoyang n blur jer..
huhu

Ni lagi lah....
blur semacam
first time cameraman ni ambil gambar.. 
janji kamu suka hati...

dalam kol 10 dah balik... kesian my hubby dah mula sakit kepala.... Penat lah tu... Esok nak keje lagi... kesian.. tapi nak wat cam na kan... dah tanggung jawab.... huhu
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~