Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 30 Januari 2011

ohh tidak!! demam lagi

rasanya bujang2 tu dah lama tak demam... so hari jumaat baru ni dua2 bujang kena demam yg agak panas.... aku stay p sek jap serahkan data2 yg ada dalam laptop ni.... barulah apply CRK (cuti rehat khas) yg diberikan kepada cikgu2.... sebab tak de Annual leave....

Bila nak balik tu baru perasaan ada miss call dr tadika Hazim... soh ambil Hazim cz dia demam juga... So bila dah balik rumah ambil Hazmi n my hubby... terus p ambil Hazim...

asal nampak jer mama... terus menangis n muntah... alahai kesiannya.... So bila dah jumpa doktor... Hazim suhunya 40, hazmi lak 39.5... makanya wajib lah sumbat kat vontot dua2 bujang ni... Alamak Hazim menjerit dgn kuatnya.... Aduyai abg Hazim ooiii... ketawa jer doktor tu sbb Hazmi wat dek jer,,,

bila dah balik rumah bagi mkn nasi... bagi ubat... Dua2 bujang ni tido.... tapi Hazim asyik bgn jer sebab muntah... kesian sungguh...  Hazmi lak bila ubat dah masuk mkn lasak jadinya....

Plan nak blk kedah 29hb cancel... takkan nak jalan2 jauh ngn bujang2 yg demam ni....

So hari ni Hazim dah ok... tapi Hazmi panas balik.. 39.2.... aku pun dah terjangkit sama.... sangat2 tak best.... apa2 pun harap semua dah ok esok... dapat balik kedah cz Hazim dah asyik tanya.... Dan memang ada big event... maka wajib... tunggu yer org kedah.... huhu

Rabu, 26 Januari 2011

....sejuknya hari ni....

Cuaca hari ni sejuk betullah... dari pagi tadi sampai sekarang hujan tak henti2...
rasanya kalau tak hujan pun cuaca sekarang ni tak lah sepanas bulan2 yg lepas... kalau dah tengahari pun kekadang tu cahaya matahri pun tak baper nak menjengah...huhu

Tapi bestkan kalau dah sejuk jer... tapi tak lah sesejuk salji kan...hehe.. kalau malam lagilah... tak berselimut rasanya sejuk sampai tak leh tido... tapi tak tau la kalau der org yg memang jenis panas jer memanjang... tak reti2 nak rasa sejuk...hehe 
Bila dah sejuk perut pun lapar... per yg best nak mkn bila sorang2 ek.... sambil layan citer2 kat TV3 nih...

My hubby keje n anak2 masih kat rumah pengasuh.... dok tunggu hujan berhenti baru nak p ambil cz kebetulan my hubby bawa kete p keje...  harap2 cepat lah hujan ni berhenti.... rindu....

Selasa, 25 Januari 2011

Servis kete

hari ni my hubby hantar n ambik p sekolah... sebabnya nak servis kete... kalau harap aku??? hehehhe tau bawa jer, yg lain tu memang malas.... huhu

naper nak servis??? sebabnya.... nak balik Kedah Chinese New Year nanti... plan memula nak konvoi ngn my sis yg kat Kulai tu pada 29hb (Sabtu)... tapi my school ada lak aktiviti utk cikgu2 thn 6 ngn parent murid2 UPSR tahun ni... so terpaksa menghadirkan diri... jadinya budget dalam kol 10 pagi baru nak gerak balik Kedah.. yeay..yeay... macam2 plan nak wat kat sana nanti... ada big event kat kampung... nanti dah berlangsung event tu gambar2 akan menyusul...hehehe

dan kebiasaanya my hubby akan beli sendiri barang2 yg perlu... bawa p kedai... just bayar upah servis jer...  lebih murah.... tapi dalam murah pun hampir2 RM 200 gak... huhuhu

dan my hubby sangat2 suka guna minyak ni bila servis kete.... memang betul membantu menjaga enjin... sebabnya ada org kat kedai servis tadi ada bertanya naper enjin kete ni senyap jer... tapi mekanik tu pun tak tau nak jawap per... Tapi my hubby rasa sebab minyak ni kot...

ni lah gambar minyak tuh.... Castrol Magnatec

Isnin, 24 Januari 2011

aktiviti petang minggu lepas

minggu lepas my hubby keje shift malam... makanya masuk keje kol 11mlm hinggalah kol 7pagi esoknya... so siang hari memang ada kat rumah... jadinya sangat2 best... terutama Hazim ngn Hazmi...

So banyak masa free jadinya... cam rutin lak tiap2 petang p main kat Taman kat Bukit Indah... Cz taman ni besar n selesa utk budak2 main kat playground atau nak jogging2...

Jadinya petang Sabtu lepas p lagi sbb my hubby semangat nak jogging... Hazim pun nak jugalah kononya... Aku??? heheheh teman kan Hazmi main2 jer...

Tapi si Hazim ni semangat jer berkobar... tak sampai suku pusingan dah tak nak... alasan nak main kat playground yg ada tuh...

Kebetulan plak terserempak ngn family BIL... so adalah sepupu2 Hazim... so seronok lah nak main bersama...

Jom layan gambar.... tak banyak pun snap2...

 Hazim with his cousin

 Peace yg masih lagi tidak menjadi...hehe

 bukan main seronok bermain
sampai tercabut kasut

 Aksi mereka!!!

Playground at Taman Bukit Indah

Sabtu, 22 Januari 2011

sekolah ganti

Hari ni sekolah ganti utk CNY... masih lagi di sekolah... habis mengajar sambung lak ngn meeting.... so sampai kol 2.30 ptg... Aduyai....

Ingatkan aku jer yg kena ganti... tapi tadika Hazim pun sama... terkejut gak mula2 sbb kalau thn lepas taski yg dulu tak pernah ganti pun... tadika yg ni wat jadual sama cam sekolah... ada 2 kali ganti utk CNY tahun ni... huhu

Jumaat, 21 Januari 2011

Kalau dari RAM... memang wajib beli

Hari Rabu lepas der la baca blog EJA ni... biasalah... dia kan ada jer entry2 baru ... selalu update blog dia... kalau nak banding ngn aku yg dah jarang2 update semenjak dua menjak ... BZ sgt ngn data2... bila lah nak siap... dah pening nih...huhu

So bila terbaca kat enry ni Rayyan fantasi... mula2 pelik gak tajuk per... rupanya novel terbaru dari Ramlee Awang Murshid (RAM)... jadinya aku memeng excited... sebab sekarang ni memang dah fanatik minat ngn hasil tulisan dia... bagi aku memang best....

Minat ni pun timbul sbb kawan maktab kenalkan... Thanks kat Nurul Huda sebab kenalkan buku2 RAM nih... rasanya aku pernah wat satu n3 sal novel2 dari RAM...  kat sini ada koleksi novel2 RAM yang aku ada...

Sekarang ni sedang berjuang baca2... walaupun curi2 masa tapi masih gak tak habis lagi...

rasanya pun tak dapat nak bebel banyak2... nak sambung key in data... kan best kalau tugas dapat dibahagi sket ngn org lain... adakah yg sudi???? huhu

Selasa, 18 Januari 2011

bubur pulut hitam

balik jer dari bengkel tadi terasa nak masak bubur pulut hitam... kebetulan pulut hitam yg my sis bawa dari kedah hari tu ada lagi sebunggus... boleh lah buat...  bubur ni fevret my hubby....

kalau nak masak bubur ni aku kurang gemar guna pulut hitam yg jual kat JB ni.... kurang kembangnya.... kalau nak kembang pun kena tunggu lama sket...  tak sama kalau guna pulut hitam yg biasa aku masak kalau kat kedah... mudah kembang n sgt lembut.... w/pun simpat kat dalam peti sejuk... terus basuh n rebus... tetap sedap....

So dapat lah minum petang ngn bubur pulut hitam... sambil dok layan drama korea "Thank Tou" kat TV3 nih...  Jom makan...

Bengkel

As Salam...
dah hari ke 2 di minggu ini.... tapi hari ni tak p sekolah sebab kena datang bengkel guru2 data sek rendah dan menengah daerah Johor Bahru... sempat taip n3 ni sementara tunggu cikgu cikgi yg lain datang... penuh satu dewan SMKTBI nih... hehe

Tak tau lah per yg nak dibincangkan.... tunggu dan lihat....

Semalam sangat best berjimba2 ngn my hubby berdua.... sakan gak berjalan... dan hajat nak memebeli sesuatu tu tercapai setelah beberapa kali mencari.... akhirnya dapat juga... best....

dan yg paling best bila dapat makan per yg diidam kat food court Jucso Tmn U.... sedap tak hengat... hehe

bengkel dah mula.... jom dengar

Isnin, 17 Januari 2011

nak berjimba-jimba

As Salam....
Untuk hari ni kelas dah habis..... jadual yg agak kosong sbb ngajar 2 masa @ 1 jam jer hari ni.... tapi nak edit data ni tak cukup2 masa....huhuhu

cam ner pun tgh hari nanti nak p berjimba2 jap ngn my hubby  kat JUSCO Taman Universiti.... Ada barang yg wajib di beli.... Bujang2 dok dulu kat rumah mak k.... So plan mkn tgh hari pun kat sana... heheheh....  sanggup ni tak p mkn kat kantin sek.... sebab ada makanan yg menjadi fevret di sana....

berehat sekejap... nanti dah balik rumah sambung lagi ngadap komputer... edit mengedit jer lah kerja aku nih... huhu

p/s >> Esok selamat menghadiri bengkel utk guru2 data daerah Johor Bahru.....

salam pagi

As salam...
salam pagi Isnin.... cam biasa mood pagi isnin ni.... aku dah plan macam2.... nak wat tuh... nak wat ni.... macam2.... tapi yg penting blog berupdate.... hahaah... biarlah w/pun satu entry...

nak merungut pun nanti org boring lak dengar.... bak kata org nanti "cam dia jer lah yg banyak keje" nak wat cam ner kan adat lah kalau dah nama keje....  Saja2 nak meluahkan perasaan....

Sebenarnya dah tak tau nak wat yg mana dulu cz due date sumer 31hb Januari.... dan tarikh tu cikgu2 n murid2 dah start cuti Chinese New Year.... so semuanya kena hantar paling lewat 26 Januari ni.... Emis... SMM... e-kasih.... GB dah tanya e-kasih... aku tgh update SMM... So saper2 nak volenteur tolong meh sini... meh la.... sangat2 memerlukan pertolongan....

nak sambung keje.... nak sambung edit data.... chaiyok...chaiyok...chaiyok...

Ahad, 16 Januari 2011

tak ke mana.... @home

As salam....
hujung minggu biasanya masa untuk family bersantai or berjalan2... time ni lah masa untuk jalan ramai2... atau bawa anak2 jalan2... bukan setakat anak jer mak ngn bapak pun nak rehat gak setelah seminggu bekerja...

aku???? cam biasa lah dok kat rumah... sabtu my hubby keje dari kol7 pg sampai lah 7ptg.... kena ot cz tetiba jer leader lagi sorg ambik cuti emergency.... nak wat cam ner kan...ermmm... tak ke mana lah weekend ni... wat aktivity kat rumah jer....

So bila Hazmi dah tido petang tu.... Hazim laks layan game... aku cam ada masa yg  byk gitu... mood rajin lak datang... siap kek coklat satu... dapat wat utk minum petang... lagipun kek coklatkan fevret Hazim... kan main suka lah dia... selalu guna resepi kek coklat kukus... tapi kali ni cuba resepi yg bakar  lak... menjadi n sedappp.... hehehehhe

pagi tadi kek coklat tu dah hbs.... so bila dah siap masak sup tulang utk lunch hari ni.... aku masak lak kek marble yg aku pernah kongsi kat sini....  semenjak dua menjak ni memeng lah aku rajin masak kek sbb Hazim suka mkn... lagi satu...  sebab dah ada oven... hahahhaha

bak kata my hubby wat lah supaya dia boleh buka stall jual kuih petang2... tak nak lah aku... belum bersedia lah nak masak utk tahap jual2 nih... lagipun kang tak tertulis lak buku rekod aku tuh... lagi kes naya tuh... 

Bujang2 pun dah tido.... aku nak p iron baju Hazim  ngn baju utk aku pakai sok... gud nite sumer...
sweet dream k....

Jumaat, 14 Januari 2011

Kat Playground Bukit Indah

Petang semalam bawa Hazim ngn Hazmi main kat playground Bukit Indah... dari rumah ke sini tak lah jauh sangat... lbh kurang 10 minit atau kurang.... Dah lama plan nak bawa tapi tak sempat jer... so petang ni sangat2 free.... jadinya dua2 bujang ni bukan main seronok lagi... tambah2 hazmi yg memang 1st time main kat taman cam ni....

Taman kat sini agak besar kawasannya.... dan kebanyakkan org berjogging kat sini petang2... Tapi semalam hari Khamis jadi tak lah ramai sangat... kalau weekend terlalau ramai... aku pun tak suka kalau dah ramai sangat....

Cuaca petang semalam memang best.... sangat2 suka.... Cuma kata my hubby aku p taman cam nak p jenjalan laks...  sebab aku memang tak suka bersukan...hahahhah... dasar pemalas sungguh.... cam ner nak kuruskan badan ek kalau malas cam nih... heeh

Jom layan gambar.... cam biasalah kan... gambar ni cam wajib lak nak tayangkan kat sini.... hehe

 puas suruh tgk kamera...
tak nak!!!

Bukan main suka lagi budak ini...
jauh beza la kamu ni ngn bang Hazim...


 kalau abg Hazim x nak nain ini....
hazmi kan main suka lagi... 
siap goyangkan sendiri....

 Panjat jgn tak panjat...

 .....Bebas....

 Cepat lah abang...
adik nak turun lak...

 ...suka...

 .....Best tau....

 my 3 heroes

 Hazim n bola

 Bukan anak2 jer nak main 
papa pun teringin ker...

 Me n Hazim

Khamis, 13 Januari 2011

Orennya Hazim

Hari ni dah kira penghujung minggu ke dua Hazim bersekolah.... Biasanya dah update satu n3 Hazim bersekolah... tapi awal tahun ni bz nya aku sampai tak sempat.... Ni pun curi2 masa nak gak masukkan gambar Hazim ngn baju sekolah baru.... Leh lah wan ngn tok kat kampung tengok.... Sebabnya mak su Hazim kan dah kat rumah sekarang ni... Dah habis belajar 5 tahun kat UTP... Tahniah... Line tenet adakan ... w/pun slow sesangat stay dapat lepaskan rindu wan ngn tok kat cucu2 nya kat Johor ni...hehehe

Tak nak bebel banyak2... jom tengok gambar Hazim posing lepas sarapan pagi... Sempat lagi snap2 sebelum kuar rumah nak p skul...

 Ceria jer...
Semangat nak p sekolah

 ada gaya??

 naper mata tu bang Hazim
ngantuk lagi ker... huhu

sayang Hazim!!

Sebenarnya tahun ni Hazim p tadika baru... Saja tukarkan supaya ada persekitaran baru...
Lagipun Hazim sangat2 excited bila p skul baru ni... Setiap hari bila balik jer bg tau Hazim suka sangat ngn skul yg baru... ada itu, ada ini... tambah2 lagu ada buai... hehhe

Cuma ada lah satu hari tu cikgunya adalah cal my hubby bg tau Hazim menangis kat skul sebab kena tumbuk kat perut... Cikgu call n say sorry... tapi budak tu tumbuk hazim pun cz salah Hazim gak sbb dia bising sgt n lompat2... rasanya saper yg kenal Hazim memang tau lah cam ner Hazim kalau lompat2n byk cakap tuh... agaknya budak tu tak tahan, tu yg terus tunmbuk... huhu

Syukur bila cal Hazim dia ok jer cuma statement nya pada aku agak kelakar bila dia kata " ada seekor kawan Hazim tumbuk Hazim kat purut dengan tidak ganas pun".... hahahhahaha
tu dia seekor utk orang... terus lah aku bg tau "seorg" bang Hazim ...  tapi tu semua tak patah kan semanagat Hazim tau...

Setiap hari kol 6.20pagi dah bgn mandi n wat semua sendiri... pastu sarapan wajib minum susu perasa vanilla... Semoag anak mama menjadi seorg anak yg pintar! AMIN....

Rabu, 12 Januari 2011

eee... gatalnya!!!

semalam public holiday kat Johor.... My hubby still keje... Jadi kat rumah lah ngn bujang2... So bila aku x keje... myh hubby akan bawa waja p keje... sbb plan aku pun x ke mana kan...tetiba jer dalam kol 2petang gituu... Hazim terkena gatal2... baru mula nak naik... per lagi cal my hubby pesan bila balik nanti belikan ubat gatal utk Hazim... paling2 cepat pun my hubby leh sampai rumah kol 3.30... 

kesian gak la tengok Hazim dok tahan gatal... makin lama makin banyak la plak... kesian sungguh... bila my hubby balik terus bagi Hazim mkn ubat tuh tapi ambil masa gak baru surut... dari kol 2 kena tuh... kol 7 petang baru surut tapi lom 100%.... So nak bagi dia leka...bagi lah dia ngadap game kat PS2... khayal main game dia tak lah ingat sangat nak menggaru... Cz kalau garu lagi lah naik...

Nak wat cam ner... alahan ni kan cam keturunan gak... ikut darah my hubby.... puas dok fikir per yg Hazim alah tapi x dapat jawapan... sampai lah pagi tadi nak p skul mula nak naik lagi... lepas sarapan jer terus bagi ubat lagi... Nasib baik ambil petang tadi dah ok...

Jom tengok gambar Hazim semalam...

 Mula2 naik gatal2









 baru mula naik kat tangan

 baru mula naik kat kaki

      
  

  
 



sempat lagi posing tau...


Isnin, 10 Januari 2011

ekasih

hari ni dah masuk minggu ke 2 utk sesi persekolahan.... rasanya semua cikgu masih berserabut ngn keje bila awal tahun... sehinggalah ke hujung tahun nanti.... huhu

Aku cam biasalah... edit data tak habis2... tambah lak ngn ekasih yg tiba2 pihak sekolah nak kena isi utk bantu yg miskin mendapat bantuan... yg pelik tu apakah yg dilakukan oleh adun masing2... tak perasan ker ada rakyat yg masih miskin dan memerlukan bantuan...

Bukan nya apa... aku perasan masa berita kat TV3... selalu kuar berita yg kat bawah tu... menyatakan adun setiap tempat bertanggungjawab menguruskan hal tersebut...

tapi akhirnya balik semula ke sekolah... aku yg bertanggung jawab mengisi setiap keluarga murid yg bergaji bawah RM1000 (luar bandar) pada laman ekasih... Nak tak nak wat jer lah... lagipun orang selalu kata... ala... cikgu mana byk keje... tengahari kan dah balik...huhu

Lagipun kalau tak tolong buatkan... kesian ngn anak2 murid dari keluarga yg susah ni.... harap2 lepas ni adalah bantuan utk mereka.... "Saya Yang Menurut Perintah"



P/S >> Esok Johor cuti sempena hari hol Al Marhum Sultan Johor...  tak der plan nak jalan2 cz my hubby kene keje... huhu

Ahad, 9 Januari 2011

..:Jom lari:..

Hari sabtu semalam kat sekolah wat latihan merentas desa...  Budak2 cam biasa lah excited... Cikgu cikgi pun excited gak... Sejak aku posting kat sini tak pernah lagi lah wat merentas desa... nilah kali pertama....

tak lah jauh... Polis traffik cam biasa lah membantu jaga budak2 ni...  nak harap kat cikgu... hehehe semua cikgu tertinggal di belakang... semua dah berjalan jer...  sampai jer terus tuju kantin... lapo...

Jom layan gambar jer lah

 sesi perlepasan murid

 Cikgi2 yg bersemangat berjalan

 Ni nak berlari ker berposing
cikgi2 nya berjalan guna sandal jer
mana kasut sukan ???

 Ceria mendaki bukit...
hehe

dan yang paling best...
bila budak2 dah tinggalkan cikgu...
kete polis traffic pun dah jauh...
tiba2 ada ini pulak...


kan main suka dia dok menyalak..
dah ler cikgi2 jer yang ada...
apa lagi pegang batu lah..
Nasib baik ada Cikgu Shima...
rumahnyer sebelah ngn rumah tuan anjing ni...
So dapatlah cikgi2 ni berjalan ngn hati yg kecut..
huhu

Selamat balik sekolah bersedia utk mesyuarat agong koku



Jumaat, 7 Januari 2011

Hoyyeee

N3 dulu pernah bg tau yg hard disk lappy aku rosak.... So aku tak puas hati lah ngn apek yg mention cam tu... sbbnya dia hanya kuarkan HD aku n tolong masuk kat casing external HD... try cek rosak ker tak... pastu kata rosak... dia simpan balik HD tu kat lappy tuh...  soh aku byr RM20.. casing external tu dia ambil balik... sangat xpuas hati tau... kawan aku chek dia kata masa tu mother board yg rosak... bukan HD...

Bila bukak sekolah aku tanya lah kawan aku... Dia pun pelik cz yg dia tau memeng HD aku ok... So terfikirlah nak bg kat Tech sek aku soh cek...

Hari ni aku dapat balik... HD aku ok... Dah selamat jadi external HD aku... Hoyyee...
Suka sesangat.... semua data2 lama n gambar2 lama masih selamat.... Syukur....

Khamis, 6 Januari 2011

Happy Besday my Sis

 6hb. Jan. 2011... 
Genap my sis yg no 2 tu 25 tahun.... 
Kejap jer dah besar.... 
Dulu rasa dok main lari2 keliling rumah jer...  
Tup2 dah besar panjang, dah keje pun... 
dan tak lama lagi ?????????????
hehe...


...Besday gurl...

So nak ucapkan selamat hari ulang tahun ke 25....
Semoga dipermudahkan segala urusan... 
dipanjangkan umur...
di murahkan rezeki
dan diberkati oleh Allah selalu...
AMIN


Rabu, 5 Januari 2011

Masih.....

Masih lagi di sekolah masa aku dok menaip n3 ni.... Cikgu Shila ni tak reti2 nak balik rumah ker.... takkan nak mengajar sampai 2 sesi.... agak2 lah... kang ada yg kata aku ni gila kuasa...hahahhaha ker aku memang gila kuasa?????????????

So baru siap kemaskini kan data yg GPK 1 nak bawa p meeting esok.... aku ambilah kesempatan wat entry ni sblm aku balik.... mata pun nak mengantuk n sangat penat...

Hari ni jadual memang padat... mengajar non-stop 7 masa dari kol 7.50 sampai kol 11.40... dapat rehat pun x sampai 20 minit bila budak2 berehat... naik lenguh kaki dok naik turun tangga.... So pagi2 lagi aku dah sarapan nasi goreng... sebabnya takut aku yg lembik.... Habis kelas aku mkn tgh hari lak kol 12.... Dah lama tak mengajar... rehat jer... cam ni lah jadinya... Suara pun dah serak2... Aduyai...


harap2 aku sihat2 jer... Janganlah minggu pertama ni dah sakit2... Kang dah balik... kompem tak sempat nak buka lappy ni....


P/S >> kena siapkan buku rekod ngn segera... PPD nak datang pantau.... Chaiyok3x...

Selasa, 4 Januari 2011

sepi jer

dah 2 hari tak sempat nak update entry baru... sepi jer rumah aku ni.... kalau ada yg datang pun boleh kira...maklumlah biasanya dah sebulan kat rumah... bila dah mula sekolah.. nak adjust balik masa... huhu

hari Isnin my hubby ambil cuti cz nak renewkan licene n roadtax kete yg lagi satu.... Almaklumlah kete dah lebih 15thn... susahnya nak renew... ada syrkt insuran yg x nak cover pun... last2 dapat gak... toatal semua RM300++... Syukur lah tak mahal sangat sebab ada kwn my hubby kena byr RM900++.... So bila my hubby guna kete... aku automatiknya di hantar dan diambil... tunggu2 kol 4p.m... baru balik dari sekolah... dah lah x mkn lagi.... perut memeng pedih...huhu

Balik terus ke Sedap Corner Giant Nusa Bestari berdua2an... mengisi perut....Alhamdulillah... Malam sbk ngn buku rekod n segala.... tak dapat nak update.... blogwalking pun masa kat sekolah sambil tunggu my hubby ambik... penatnya hari pertama mengajar semula...

petang tadi pun sama.... balik jer.... My hubby ajak Balik rumah MIL.... Kalau dah p sana... ptg sesangatlah baru blk rumah... So tak lah aku update entry lagi.... dengan Hazmi yg mkn nak melekat jer ngn aku...iisskkk... Nasib baik my hubby tolong jagakan... dapat gak siapkan buku rekod utk esok...

Badan pun dah mula rasa tak sedap... berjangkit dari my hubby lah ni... Aduyai nak stop dulu... Makan ubat n tido...


P/S>> My hubby MC cz demam n batuk2...

Ahad, 2 Januari 2011

tak siap juga

Semalam p sek sebab ada sesi pendaftaran murid2 tahun satu dan juga pembayaran yuran utk semua kelas.... Aku memang tak der pegang kelas tapi dok tolong cikgu jagakan murid2 tahun 1 exam utk streaming kelas... Bila tgk gelagat depa2 ni ada yg funny...

Dah siap exam... aku sambung la keje update data emis aku... tak siap jugak... bila sistem dah online... line tenet ni mesti laju... kalau dah line tenet ni hampeh... keje aku pun jadi hampeh gak...huhu..

nak siap kan keje... malam tadi aku stay up sampai kol 3 pagi... siap semua data utk enrolmen murid ngn subjek utk cikgu2 ajar tahun 2011... lapang dada...tido pun rasa damai jer... tapi ada gak rasa mesti ada ralat lain lak lepas ni....

So bila Hazmi tido petang ni aku pun... online nak sambung update data ngn blog aku nih.... Tapi yg wajib buka dulu lama web PPDJB... sebab apa... nak cek ralat... Memang sah lah kuar lagi nama... sebabnya jugak... aku tak masukkan lagi pengalaman cikgu2 ni ngajar subjek tu baper tahun...

Dah cek tadi cnfrm ada lagi 87 ralat... uuiihh... banyak lagi tu... Nak sambung edit data lagi... Buku rekod nak ngajar esok pun satu tak wat lagi... tak sentuh lagi pun buku rekod tuh... Nampak gaya malam ni kena stay up lagi... Jangan aku p sek esok aku ngantuk dah lah...

Hazim pun esok dah mula sekolah... Dah pindah dari taski tahun lepas ke tadika yg lain... Tahun ni Hazim blaja kat Tadika Iman cawangan Taman Perling... harap2 ada perubahan yg lebih baik utk Hazim... Amin...

P/S >> aku nak sambung keje update data emis... siap data emis... data SMM lak menunggu... Tahniah wat kawan2 cikgu data yg dah settle semua ralat... TAHNIAH!!

Sabtu, 1 Januari 2011

Heppy New Year 2011

 ......1.1.2011.... 
Selamat tahun baru 2011 untuk semua...
my family, kengkawan semua.. blogger2... 
yg sudi membaca blog ini....
Moga ada azam baru, semangat baru....
Per2 pun jika ada azam tahun lepas yg belum tertunai...
leh la bawa ke tahun ini...
Semoga kehidupan yg bakal ditempuh dipermudahkan oleh Allah S.W.T
....Amin....



P/S >>Semoga keluraga ku juga bertambah2 rezeki, kesihatan yg lebih baik....
dan dimudahkan juga untuk menambah bilangan anak... hehe
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~