Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 7 Januari 2011

Hoyyeee

N3 dulu pernah bg tau yg hard disk lappy aku rosak.... So aku tak puas hati lah ngn apek yg mention cam tu... sbbnya dia hanya kuarkan HD aku n tolong masuk kat casing external HD... try cek rosak ker tak... pastu kata rosak... dia simpan balik HD tu kat lappy tuh...  soh aku byr RM20.. casing external tu dia ambil balik... sangat xpuas hati tau... kawan aku chek dia kata masa tu mother board yg rosak... bukan HD...

Bila bukak sekolah aku tanya lah kawan aku... Dia pun pelik cz yg dia tau memeng HD aku ok... So terfikirlah nak bg kat Tech sek aku soh cek...

Hari ni aku dapat balik... HD aku ok... Dah selamat jadi external HD aku... Hoyyee...
Suka sesangat.... semua data2 lama n gambar2 lama masih selamat.... Syukur....

3 ulasan:

ejaescobart berkata...

laptop baru ke? aku punye yang masa kat maktab dulu dah jadik hak laki aku... huhu

shila berkata...

laptop yg kat maktab tu lah yg rosak... mother board nak repair RM800... tu yg kuarkan hard disk dia jdi kan external hard disk..
so aku guna yg sek sekrang ni... cz cikgu data... tapi guna gak utk yg lain... huhu

hang guna yg baru ka...

tak dan lagilah nak beli yg baru...

eLYies berkata...

nasib baik ok kan kak..jenuh kalo rosak..abis gambar2 kan

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~