Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 14 Februari 2011

Larian Perdana Mahkota Johor

12 hb Februari 2011 (Sabtu)


Larian Perdana Mahkota Johor @ merentas desa.... Dirasmikan oleh Temenggong Johor di Dataran Johor Bahru jam 8 pagi... Disertai juga oleh TUNKU Mahkota Johor Tunku Ismail yang mengetuai Larian Perdana Mahkota., 3 buah SK dan 3 buah SMK yg berdekatan ngn dataran... Melambangkan 1Malaysia... juga merasmikan 1Murid 1Sukan ...


So kat sekolah aku pun samalah cz satu negeri Johor serentak melaksanakan Larian Mahkota Johor ni pada masa dan hari yg sama...


Lebih kurang jam 7.30 barulah bermula ngn acara memanaskan badan oleh murid2, cikgu2 dan ibu bapa yg turut serta.... kalau ikut laluan lebih kurang 1.5KM... selepas acara memnaskan badan, cikgu yg jaga check point bergerak ke tempat masing2... aku bertugas ngn cikgu E'ellya jaga check point 1... dekat sgt ngn sekolah... Ada pegawai polis yg turut sama menjaga dan melancarkan lalu lintas...


cam biasa gambar lagi....

 Guru2 memanaskan badan

 Aktiviti memanaskan badan oleh murid

 sukanya dia dapat merentas desa

 Pegawai polis membantu menjaga lalulintas


 Ibu bapa yg ikut serta berlari

 Kumpulan pertama selamat sampai


 Cam tak puas jer berlari 1.5Km...

 yahoo...

Ingatkan  lama lah budak2 ni berlari... Rupa setengah jam jer dah siap.. habis jer berlari ada lah acara cabutan bertuah... tapi satu gambar pun lupa nak snap...hahhaha

Kol 9 pagi semua acara dak siap... Cikgu2 murid dah pun boleh balik...

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~