Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 21 Februari 2011

~~Minggu Ujian~~

Minggu ni kat sekolah bermula dengan esok.... Semua murid akan menduduki ujian bulanan yg pertama untuk tahun 2011... Menjadi kebiasaan hari ni, semua guru akan membuat ulangkaji bersama ngn murid2.... tambah2 lagi bagi matapelajaran yg ujiannya esok... Kadang2 cikgu yg lebih bersemangat daripada murid...hehehe

Jadi aku pun apa kurangnya.... masa cam nilah digunakan untuk menyelesaikan pelbagai tugasan yg ada.... terutamanya menyemak buku2 latihan murid... bagi aku yg menjadi guru data... Minggu ni juga lah semua guru data dapat berehat seketika kerana portal Emisonline nyer dibekukan dari 21hb hingga 28hb untuk disemak oleh pihak yg berkenaan... Tunggu n lihatlah apa hasilnya nanti... Jika masih terdapat ralat utk sekolah masing2... Betulkanlah... dah memang tugas kita kan....

So, tak sabar nak tunggu paper exam utk mata pelajaran yg diajar... Math thn 5 dan Science thn 6... Rasanya aku yg terlebih risau... sbb ramai murid thn 5 tu masih sgt lemah nak wat bahagi.... susah hati sungguh... dah menjadi tanggungjawab kita kan cikgu2... kalau dah minggu exam ni beban tugas sedikit bertambah sebab perlu menyemak kertas jawapan murid2... terutamanya cikgu BM dan BI yg perlu menyemak karangan murid... kadang2 bila membaca karangan murid2 ni ada juga yg menjadi kan kita ketawa sendirian... penghibur hati di kala penat...

Kebetulan pula sekarang ni isu beban tugas guru makin dipersoalkan... bagi aku tepuk dada tanya selera... masing2 ada hati... tahu menilai.... dah berkata lebih nanti tersalah cakap lagi susah...
So bagi aku setiap tugas yg kita lakukan masing2 ada beban tersendiri... Tiada yg mudah untuk hidup senang... yang penting keikhlasan....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~