Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 9 Februari 2011

Rewang @ Baling

n3 sebelum ni der mention sal big event yg nak dibuat kat Kedah kan.... So dah selamat dah my second sis jadi bini org.... majlis pada Khamis 3.2.2011... Majlis pertunangan n pernikahan....
jadinya kalau dok kat kampung mesti lah kalau makan... semuanya tak der bufet2 ni.... semuanya masak n rewang2.... Petang Rabu tu ayah dah p pekan Baling belikan bahan2 yg patut... Jadinya malam tu sedra mara datang lah tolong potong2 n siang2 per yg patut... terutamanya bahan2 utk perap ayam bakar... antaranya serai, bawang, etc...hehe

Pagi khamis tu ramailah org kampung datang rewang2 potong2 bahan2 yg nak digunakan... yg leleki wat khemah n masak2... memang best sebab dok kat JB tak der lah nak merasa cam tu... semangat kejiranan kat kg masih lagi tinggi...

so, cam biasalah layan piccas org rewang2.....

 sesi memasang khemah kat depan rumah...

 Giat membakar ayam...
Pak Njang n pak teh...
jaga2 jgn hangus ye...

 Pak Cik, Mak Cik n Pak Su
Memotong bahan2 utk perap ayam bakar...

 Sup Tulang

 Rewang pagi hari...

 Buah tembikai..

 Ayam bakar


 Buah tomato utk air asam
mkn nyn ayam bakar
So Yummy

actually byk lagi gambar tapi dah tak tau nak pilih yg mana....heheh

3 ulasan:

eLYies berkata...

kak shila..sedih tak dapat makan sekali..balik lewat sehari..huhuhu

shila berkata...

tak per.... nanti bulan 3 pulun sakan... dari 12 hb sampai 16 ada der majlis kan... hehe

eLYies berkata...

yies balik dari 11/3-15/3 je...15hb balik KL

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~