Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 22 Mac 2011

Majlis 14hb Mac 2011 @Baling Kedah

Kali ni balik kampung lagi sbb ada kenduri kawen my sis.... So kebetulan cuti sekolah... kalau kat Kedah cuti sekolah seminggu.... semingulah gantung periuk n kuali.... makan nasi kenduri jer... boleh dikatakan setiap hari... tak yah nak tunggu Sabtu atau ahad jer....

jadinya kenduri kat rumah kali ni hari Isnin..... jadi aku n family bertolak balik dari Jb pada hari Sabtu 12hb... agak lewat sbb kena wat kelas tambahan utk murid tahun 6... huhuhu... pakcik yg kerja kat S,pore tumpang balik sekali....

bila dah sampai tengok semua keperluan dah ada... Khemah n bangsal utk rewang2 pun dah tersedia... Nilah best kenduri kat kampung semua nya kerja sama.... tak der nyer bufet.... memang best... cam kendurinya 3 hari 3 malam....

sebahagian gambar pengantin dah masuk kat Fb.... so nak letak gambar rewang n makanan jer kat blog nih.... jom layan


the best menu for d day....
memang tak cukup... ayah order 120 ekor...
terasa cam nak makan lagi....
sedapppp....



















rewang2 dari hari sabtu, ahad hingga pagi kenduri....
memang best... ramainya org kampung yg datang menolong...
pelbagai menu utk jamuan... kuih muih... dan paling sedap sarapan pagi ahad pulut ngn kelapa ngn ikan masin...

my hubby lak dapat menu baru bila first time makan kerak nasi ngn ikan masin... dapat pulak mkn kerabu dari umbut bayas (rasanya org kedah tau kan... hehe) kalau kat negeri lain tak tau lah panggil umbut ape... pokok kat dalam hutan... bak kata org kampung "kena masuk bukit baru dapat ambil umbutnya"... pokok nya berduri , memang susah lah nak ambil... orang kampung pun dah lama tak mkn...

nasi mkn plak ngn kari daging campur batang pisang.... Kan main la aku pulun cz dok kat JB tak rasa semua2 tu.... dah lama rasanya tekak ni tak mkn kenduri gulai kawah kat kedah.... Untuk jamuan kenduri tgh hari tu nasi putih jer habis 7 kawah... siap masak lagi utk tetamu yg datang waktu petang.... anggaran satu kawah nasi leh mkn 400 org tetamu... memang ramai sgt yg datang.... sangat2 meriah w/pun cuaca sgt panas....








dah settle majlis.... petang nya hujan turun sgt lebat.... tapi malam tu nya plan masak mee bandung n sup tulang kaki lembu tetap menjadi.... menu terakhir utk majlis ....

memang superb sampai my hubby mkn sampai 2 pinggan... terima kasih utk semua yg bertungkus lumus membantu menjayakan majlis... terima kasih juga utk yg datang memeriahkan majlis....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~