Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 4 Mac 2011

MARI MENGAJI

Jom kita mengaji.... kali ni Dak Jemi sibuk usung muqadam n rehal... tak habis ngajak mamanya jom ngaji... Asalnya malam tu minta Hazim mengaji... nak tau jugalah apa yg dia dah baca n belajar kat rumah maknya @ pengasuh hazim.... So bila dah abg mengaji.... adiknya pun turut serta... lagi sibuk dari abg Hazim... Aku yg asalnya dari Kedah memang tak tau langsung nak ngajar anak membaca cara org Johor... memang macam langit n bumi... sapa2 yg dok Kedah tau lah cara baca nya cam ner kan... Bila aku bercerita ngn Cikgu2 kat sek ni pun, depa pelik dengar cam na cara org utara ni ngaji kan... tapi mengeja jer yg tak sama... cara bacaan nya tentu lah sama... jadi lebih mudah jika baca Iqra' sahaja....

Tapi aku prefer kalau hazim tahu mengeja... lagilah mengenal.... Penangan ngaji malam tu... bangun tido esok pagi pun Hazmi dok usung rehal... Merengek nak ngaji... dah lah masa tu  baru kol 6.40pg... aku yg sibuk dok bersiap nak p mengajar... Hazim yg sibuk bersiap nak p sekolah....

Akhirnya Hazmi dok kat tangga ngaji sorang2... kat mulut tak henti2 dok sebut "Bismi"... berulang2 kali... nak baca penuh belum pandai...huhuhu..

So lajulah mama yg tengah sibuk ni snap gambar Hazmi mengaji di pagi hari... Jom layan...


2 ulasan:

eLYies berkata...

nak jadi USTAZ HAZMI ke?? heheheh

aqil sibuk kaco ibu solat..dia pun dok terkumat kamit dok baca..hahahaha

shila berkata...

Bagus lah... dari kecik depa ni minat kan.... harap2 sampai besar lah cam tu... lagi pun adik2 ni ada abg ngn kakak yg depa leh ikut... tu yg semua lagi cepat... ngaji dah le... ustaz???? hehe

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~