Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 6 April 2011

Makan2 at Tasek Raban, Perak

Ni lah first time singgah mkn kat sini..... Setiap kali balik Kedah mesti lalu kedai mkn ni tapi tak pernah tergerak nak berhenti mkn.... biasa nya masa nak balik Jb sebab lalu tempat mi mesti around lunch time... kalau dr jb nak balik rumah dah petang.... masa tu hati pun dah tak sabar nak sampai rumah jer...

So masa balik baru ni time kenduri adik.... bertolak kuar rumah dah kol 12p.m.... so masa lalu kat area kedai ni dah kol 2p.m... perut memang dah minta diisi... kebetulan plak pak cik yg keje kat S'pore tumpang balik sama.... jadi ambil keputusan singgah makan.... yg famous kat sini biasanya ikan air tawar n ulam-ulaman lah...
bertambah plak sedap bila paak cik belanja.... Terima kasih daun keladi.....

So aku yg memang tak mkn ikan air tawar ni, kira first time lah merasa makan ikan talapia merah bakar.... rupanya sgt sedap... isi ikan tu juicy sgt.... sampai Kata Hazim " Hazim rasa kita patut datang mkn lagi kat sini sebab ikannya sgt sedap".... kalau kita balik Kedah lagi, kita singgah mkn k.... yo lah tu...hehehe

gini lah rupa kedainya.... tempat parking pun besar... tapi time singgah tu dah lps waktu lunch jadi dah tak ramai sgt orgnya....

Ikan talapia merah bakar.... gravy nya sgt sedap....

menu utk tgh hari itu...
tgn saper lah tu yer...

selain kedai mkn kat sini...
ada 2 cawangan lagi....
saper2 yg teringin nak p mkn 
leh ambil alamat ni k...
kalau tak silap salah satu cwngan kedai ni dah masuk kat TV3
program jalan2 cari makan...

memang berbaloi mkn kat sini.... kalau saper yg tak mkn ikan air tawar... ikan laut pun ada... ikan siakap pun ada.... yg nak merasa ikan jelawat pun ada... menu tgh hari tu tambah ngn laici satu jug.... baru RM50.00.... rasa nya murah n berbaloi-baloi.... mesti singgah lagi kalau balik kedah nanti....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~