Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 14 April 2011

RAM's Collection "Sutera Bidadari"

Bagi yg belum tau RAM adalah singkatan kepada penulis novel Tuan Ramlee Awang Murshid. Beliau merupakan penulis novel berunsurkan thriller.... Memang dah jadi fevret aku semua buku2 hasil tulisannya... lagipun kalau baca novel2 hasil dari tulisan beliau ni jarang kita dapat agak endingnya... nak lompat page sikit pun tak boleh... sure tak faham nanti... mesti give 100% lah kalau baca buku2 tulisa RAM ni...

So aku baru dapat tau RAM ada tulis novel terbaru trilogi novel Bagaikan Puteri... Kira ni buku ke 5 lah. Tajuk nya "Sutera Bidadari". Confirm aku akan beli tapi by the end of this month baru kuar... tu pun kat PWTC sempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011 yang berlangsung selama seminggu dari 22 April hingga 1 Mei 2011. saper2 yg dok kat area sana leh lah dapatkan cepat...

 dapat gambar cover ni pun dari blog kelabram


Aku??? tunggu bila dah sampai kat kedai2 buku kat JB ni.... Tak sabar sangat2 nak baca kesinambungan citer Laksamana Sunan....Cam rindu jer ngn watak Laksamana Sunan dalam semua hasil tulisan beliau...huhuhu

Jadi saper2 yg nak tau lebih lanjut leh lah singgah kat blog kelabram. Kat blog ni juga ada juga sebuah video promo dari gambaran visual penulis sendiri... teruja sgt aku tengok.... Best giler...



JOM RAMAI2 KITA BACA "SUTERA BIDADARI"

2 ulasan:

Balqis Nazid berkata...

Kita pun minat juga RAM ni shila, Semalam baru habis baca Ungunya karmila, skg tgh baca cinta sang ratu.

memang kalau baca buku RA ni tak boleh skip satu page pun kalau tak akan tertanya2 tetiba muncul satu watak atau sence yang kita tak sangka..

Minggu depan Pesta Buku, tak sabar nak memborong buku2 he..he..
since dok Jb memang tak pernah miss pesta buku ni..
Jom Shila kalau nak datang bagi tau ya...

shila berkata...

ita>> kalau baca ungu karmila tu seram sket kan....
tak sabar nak tunggu bsutera bidadari ni....
Insyaallah kalau Shila sampai kl suatu hari nanti... shila calling2 yer...
dah byk kali ita dtg Jb pun tak sempat nak jumpa... berangan tak sudah2 nak jumpa tapi masa tak sempat jer...

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~