Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 29 Jun 2011

.:Dinner malam tadi~~Spagetti:.

Petang semalam balik skul lepak2 masak bubur pulut hitam... kebetulan my sis bawa beras pulut hitam dr Kedah... i like... cz beras nya sgt lembut... cepat kembang... Fvret my hubby... balik keje terus mkn... hehe

So dalam 4.30pm cam tu terus p ambil Hazim n Hazmi... Ke Giant Perling mall... nak beli beras... n barang2 dapur yg dah habis.... Tetiba jer Hazim demand nak mkn Spagetti... Belilah bahan2 yg patut... balik terus masak... tapi ngelat lah sket sebab nya masak guna kuah yg siap sedia dari Maggi.. cuma tambah lah cendawan butang n sosej... Biasanya sekali buat guna 2 paket...


Rasa cam dah lama tak masak spageti.... so my hubby pun ikut sama excited... tetiba jer dia teringat nak letak bay leaves kat dalam kuah tu... tapi aku ni, rasa cam kat rumah ada lagi... tapi tak terkata lak... ambil lah sebungkus cam kat bawah... tak perasan lak regenya baper kan...
Time bayar tengok resit... terkejut gak lah ngn harga sepaket... rasa sgt2 rugi sbb sepaket ni harganya RM10.99 dgn berat 2g.... Silapnya tak scan harga sbb tak sangka lah sampai mahal camtu... dah beli, dah bayar pun, balik ngn hati yg agak ralat...huhu :-(

Sampai rumah jer terus masuk dapur... bersilat berjuang bagai...Akhirnya dalam kol 7.30pm... bak kata Hazim "dinner is ready"... Memang banyak lah Hazim mkn... semua kekenyangan mkn spagetti.... :-)
~~Bolognese Spagetti by me~~



**Petang ni nak masak menu per lak yer.......

6 ulasan:

ejaescobart berkata...

sedap!

aku pun baru je buat last week.. ammar dok kata nak "akan mee" pun berselera makan...

kemain anak kita ni no.. selera omputeh.. :)


*aku tak pernah buh bay leaf tu.. pasai tau rega memang mahai gilos...

Fieza79 berkata...

urmm sedaap..!

dinor's family berkata...

salam kenal...org baling ka? tang mana..? kami org sik...

shila berkata...

eja>> selalu bay leaf tu aku beli yg mac cormick... tapi che abe nak sgt beli yg tu, aku on ja... betul2... budak2 sekarang selera omputeh... hazmi asyik minta beli "ac'onal" @MC Donald...hehe yg penting depa nak mkn... jgn tak mau mkn lagi kita susah....

shila berkata...

Fieza79>>> sedap... sedap... jom try buat..

shila berkata...

Dinor's family >> org baling... kg dok kat tepi jalan antara batu42 ke parit panjang... dekat2 la ngn lata bayu...
tao blog dinor's ni dari blog adiknya Mamalieyna....

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~