Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 31 Ogos 2011

Salam Kemerdekaan ke 54

Dalam sibuk berhari raya... dan berkunjung ke rumah sanak saudara... Shila ingin mengucapkan kepada semua selamat menyambut ualng tahun kemerdekaan negara kita yg ke 54.... Semoga keamanan dan kesejahteraan negara kita berkekalan selamanya.... 1Malaysia....

Salam Merdka Raya

Isnin, 29 Ogos 2011

.:Zakat Fitrah Dan Duit Raya:.

Hari Ahad semalam last p shopping kat Jusco Bukit Indah.... Membeli baju n jeans utk my hubby juga blouse for me.... Hari ni juga my hubby tunaikan tamggungjawab yg wajib ke atasnya.... Zakat Fitrah... tahun ni kat Johor seorg RM7.50.... Syukur Alhamdulillah semua selesai....

 
Duit raya utk anak saudara n sepupu sepapat my hubby.... menjadi kebiasaan mesti tulis nama pada sampul raya.... senang dan tak tertukar... tahun ni tukar duit RM1 ngn RM5 jer....

 Sampul yg dah berisi Duit raya

 budak ini sibuk nak interframe gak




~~hari ni baru nak balik rumah MIL~~

Ahad, 28 Ogos 2011

....Selamat Hari Raya untuk semua yang mengenali.....


Kepada semua rakan blogger, rakan di alam maya, rakan di alam nyata, kaum keluarga dan sesiapa saja yang datang membaca dengan sengaja atau tak sengaja....
Di kesempatan ini shila dengan rendah diri dan ikhlas hati memohon ampun maaf sekiranya selama kita bergurau senda, selama berkenal mesra ada tutur kata dan tulisan yang menyentuh hati dan mengguris rasa....
Shila hanya insan biasa, salah dan silap adat manusia... sekali lagi ampun maaf dipinta.


Bagi yang pulang beraya di kampung.... berhati2semasa memandu... semoga semuanya berjalan dengan lancar.... Ingat lah insan2 tersayang....


Selamat Hari Raya..... Maaf Zahir dan Batin.....

Jumaat, 26 Ogos 2011

~~HaRi TeRaKHiR~~

last sudah utk minggu ini.... hari terakhir datang mengajar... Cikgu2 pun mood raya jer.... apatah lagi anak2 murid... semua ingat raya, duit raya, kuih raya... baju raya.... raya...raya...raya....

Kebetulan hari ni memang takder sesi mengajar.... sbbnya berlangsung Majlis Khatam Al-Quran... diikuti pulak dgn Majlis pelancaran sambutan hari kemerdekaan....  memang best... yg paling riang ria mesti lah kanak2 rebina...;-)...

Tapi bila berkumandang lagu raya... hati sayu jer.... andailah raya pertama hari Ahad... kompem raya kedua... balik Baling... tapi apa kan daya... Raya nya pada Selasa.... beraya di Jb sudah...huhuhu~~~

Selamat bercuti dan selamat hari raya utk semua....

Rabu, 24 Ogos 2011

Tiap2 tahun wajib ada ini kan...

Kalau dah raya.... mesti  ada KUIH RAYA...
Sama lah cam tahun lepas order jer ngn kerani sekolah... Kuih pun jenis yg sama... sebabnya my hubby suka sangat mkn kuih yg ada kacang ngn cokelat.... pastu aku lak terasa nak makan kempeyek @ tempeyek... so order juga sekilo... ingat raya2 dulu kat kg... ayah ngn mak yg buat... siap ambik order lagi... kenangan tul lah... (mood sedih tak balik raya @kg...huhu~~)

So nak abadikan lah gambar2 kuih utk tahun ni....

 Biskut wajib Chocolate Heaven ngn Snow White
Tat Gulung, Nestum Gulung & Rempeyek

hari ni tambah lagi satu
Kek Kukus RM30 utk saiz ini....

Cuma ada lagi satu kuih yg belum dapat.... Biskut Y... mula2 raya kat Johor dulu selalu teringat kuih ni coz masa beraya kecik2 dulu kat kg @Baling, Kedah... memang suka sgt makan kuih ni... for me lah sangat2 sedap... kalau p rumah org yg ada kuih ni... kuih lain aku dah tak nampak... Tup2 tahun ni kat sekolah ada lak cikgu yg jual... so dah rasa... sama cam mkn kecik2 dulu... terus order tapi satu balang jer... cukup lah kan utk raya...  saper2 yg tak tau... gini lah rupa kuih nya

Gambar ni pun ambik dr Pakcik Gugel... TQ

Ada lagi satu yg tekak ni terasa sangat nak mkn... rasanya kat utara jer ada... sebab dah puas cari kat JB ni tak der... kalau ada pun tak sama... siap ada kacang n badam kat dalam tu... So aku nak yg pure.... Pernah sekali call mak.. tanya konon2 lah nak try wat sendiri... tapi mak pun dah lupa resepi... dan kata mak lagi susah nak wat dan last mak buat pun masa tu aku ni sek men lagi... dah lama rupanya... hampir2 20 thn dah...huhu~~ HALWA MASKAT... aduh teringin sangat nak makan... dah byk bulan dok terbayang jer warna kuning halwa maskat tuh... nasib baik tak ngandung... kalau tak harus minta mak poskan... ngeee...

Per2 pun nak minta adik yg balik kg nanti bawakan dtg JB kalau ada.... harap2 dapatlah merasakan...Ginilah rupanya halwa maskat tu... tapi yg mak buat tu tak derlah bunga2 cam ni... tapi SEDAPPP!!!!
gambar ehsan pakcik gugel lg... TQ




P/s.... Mood beraya tahun ni kureeennggg..............:-(

Isnin, 22 Ogos 2011

Settle utk Hazim dan Hazmi

Petang Sabtu p Jusco Bukit Indah.... nak settlekan shopping raya utk baju t-shirt Hazim n Hazmi... on d way nak ke sana... lalu kat Jln layang... tetiba nampak ada polis... rupanya ada excident... ada mayat yg tertutup... rasanya gena gilis ngn lori... eeee.... ngeri kejap...

 Budak excited nak jalan... kalau boleh hari2 nak jalan... demand lak tu nak naik Viva jer.... 
bak kata org Kedah "dok keche'wi lagi ngn kete baru" hahaha

 Di mana2 pun game aje... Lupa nak bawa PSP... HP mama pun jadilah...

Sejarah lah semalam shopping paling cepat.... sejam jer dah settle semua coz mencari  T-shirt dan jeans jer... dapat yg berkenan terus bayar....  dah baper kali raya asyik belikan jemana ni utk Hazim... tapi tahun ni Hazmi dah boleh join sekali... dah ada size... nak ambil Polo utk kanak2... tengok rege... lain kali lah..huhu~~


ambil 2 helai t-shirt utk Hazim n Hazmi dan sehelai jeans utk setiap org.... yang pasti beli kena sama jer bajunya... dah macam kembar... wal hal bezanya 4 thn... pastu merayau2 jap tengok bantal n cadar.... terus balik...

 Hazim minta mama belikan cadar ni... tak boleh lah!!
tak masuk budget raya...hehe

 mengantuk n penat...

 Mencari bantal... dah ada yg berkenan...
tunggu jer lah lepas raya...

                 nak interframe gak...
                         

Singgah jap Bazar Perling utk beli utk iftar.... Just nasi kerabu ngn oblong... Hazmi kepenatan... tido jer dalam kete...

 dah betul2 penat muka abg Hazim... mama jer yg ober sengih..hehu

 Budak kepenatan

Syukur utk anak2 semuanya dah siap.... kalau der rezeki me n my hubby nak juga beli t-shirt n blouse... ada masa, nanti lah return kat Jusco lagi.... kalau dah raya ni sale ajer memanjang... sediakan duit jer lah...

Khamis, 18 Ogos 2011

Misi kena sambung lagi.......

Semalam balik jer terus p Angsana ambil baju melayu my hubby.... pastu p masuk jalan2 kat UO jap.... cuci mata sambil jeling2 nak cari baju utk mak n ayah laks.... Puas dok pusing berkenan ngn satu baju.... size laks tak der...erm... Terpaksa tukar colour yg lain... harap2 mak ngn ayah suka...hehhe
Tapi baju utk Hazim ngn hazmi tak beli juga... Kena sambung misi p Jusco laks... tapi bila tuh... dah penat dah berjalan2bulan2 pose nih....

So sedar tak sedar... dah pun kol 4.30.... terus cancel nak sambung p Jusco.... Harus balik masak... badan pun dah penat sesangat.... tapi balik singgah jap kat Bazar Perling ngn Giant jap.... Mencari Mayonnaise Thousand Island.... nak wat salad... senang my hubby nak bawa bekal utk sahur.... kompem tak basi... 





biasa guna jenama ni.... tapi cari kat Giant dah hbs agak nya....
cuba jenama Telly ni sedap juga....  saladnya beli kat giant...





Sudahnya rebus ketam sahaja.... My hubby sgt2 suka makan ketam....  bawa bekal utk sahur jer.... berbuka my hubby beli kat bazar aje...  Me berbuka ngn spagetti n kebab... Spagetti tu pun yang masak semalam... ada baki lagi so boleh utk seorg mkn... jadi lah...Hazim laks mkn oblong... Asyik minta my hubby belikan burger ayam... puas dah pusing tak der... so belikan jer lah oblong tu.... Sedih bagai.... menangis jer tak dapat burger.... huhu~~

Tapi bila dah berbuka... kan main suka... katanya rasa nya sama lah ngn burger... memang lah nak ooii... cuma panjang aja... Nampak gaya dah 18 hari berpuasa hazim masih bertahan... cuma tuang satu hari tu sbb semput... harap2 Hazim sihat sepanjanf ramadhan ni...

Jadi hari ni tak nak sambung misi shopping2.... nak berehat jer... esok lak p jusco beli baju Hazim ngn Hazmi.... nak fikir2 idea utk masak berbuka n bekal my hubby.... 

Rabu, 17 Ogos 2011

~Misi Berjaya.... Tapi~

Semalam balik jer sekolah.... my hubby ambil... terus p ambik bujang2 kat rumah pengasuh... Plan ke Plaza Angsana mencari baju Melayu utk my hubby, Hazim n Hazmi.... for sure lah utk mamanya sekali... warna tema tahun ni masih blur.... tapi my hubby prefer light blue utk tahun ni.... so misi mencari berjaya kat Angsana....

Puas gak pusing2 semua kedai yg ada.... Best sesangat sebab tak ramai org... untung lah p weekdays ni... kalau weekend.... kedai pun tak nampak...... lastly jumpa warna yg berkenan di hati.... terus try utk 3 jejaka idaman mama... Canteekkk..... sesuai.... Cuma Hazim asyik nak warna purple.... tapi my hubby tetap nak biru... makanya semua biru lah.... TAPI... size baju utk my hubby takder stok... hari ni kena p semula... utk ambil baju my hubby...:-) tak per mama suka.... dapat jalan2 lagi...

Pastu... turn nak cari baju mama... mesti match kan... Puas gak lah, akhirnya berkenan kat hati... my hubby kata ok.... terus angkut.... Misi nak match ngn tudung laks.... Ni yg tak best coz dah penat sudah... tapi alang2 dah mencari... teruskan juga... Jumpalah yg berkenan tapi... mak aiiii... regenya... kompem takkan ku beli... sehelai tudung RM89... tak tau lah kalau org lain... tak der per yg spesel pun kat tudung tuh... alasannya ada byk manik... tak kuasa aku nak ambik... misi gagal!!!!!!!!!!!

Hazim plak dok merengek minta belikan patung Angry bird... katanya nak wat mainan... puas dah doh explain patung tu wat gantung kat dalam kete... tapi dia tetap nak juga.... sebab nya dia nampak patung tu kat Kipmart.... Kat angsana tak der... jadi ke Kipmart lah pulak... mama pun leh cari tudung juga....
kat kipmart byk kedai jual tudung n yg penting regenya berpatutan....

sampai Kipmart.... hazim masih nak beli juga patung Angry bird... 6 Angry bird yg kecil tu RM40... Isskkk... rasa rugi jer membeli time2 raya ni... beli baju raya lagi bagus... tapi Hazim nnnaaaaakkkkk juga.... Akhirnya Hazim beli juga Angry bird tu tapi bukan patung.... T-shirt merah yg cantik... nak ambil dua tapi tak der size utk Hazmi... tak der rezeki utk adik... ;-( .... tudung mama jumpa sama cam kat Angsana tadi... Memang kompem ambilah coz RM30.... Ada yg lagi murah tapi colour tak match lah plak...huhu... walau cam ner pun hati tetap senang semua plan menjadi..... Misi balik nak masak utk berbuka plak... My hubby nak bawa bekal utk berbuka dan bersahur....

So hari ni misi akan bersambung lagi.... nak ambil baju my hubby n beli lagi -tshirt utk Hazim n Hazmi.... nak cari smthng utk mak n ayah juga... nanti nak kirim kat adik bawa balik Kedah.... Misi sama ada ke UO Angsana  atau Jusco Bukit Indah....  Nak ke Jusco Tebrau masa lak tak cukup coz my hubby masuk keje kol 7p.m...  harap2 selesai semua apa yg perlu dibeli.... Jom2 kita shopping lagi....


Minggu ni berbuka n bersahur dng Hazim jer....  My hubby keje dr 7p.m... sampai 7a.m... tak best tapi nak wat cam ner kan... tuntutan tugas....

Selasa, 16 Ogos 2011

Rancangnya tip top.... tapi Hampeh~~

Semlm kakitgn gomen senyum jer.... sampai my hubby yg ada appoinment ngn doktor kat HSA JB pun bg respon semua org senyum jer....hehe...

Aku???? samalah juga.... datang pepagi jer terus chek maybank2u.... Senyum bila lihat bonus dah masyyuuukkk............ Senyum lagi... terus terfikir nak bgtau my hubby... Tapi bila aku ambik hp... my hubby lagi laju... dia dah msgkan kat aku yg bonus dah masuk.... wife die laks yg tak perasaan... lajunya kamu bie...:-)...

Perancangan... siap wat status kat FB nak p jenjalan shopping raya lepas balik sekolah.... Dalam kol 2.30p.m... baru sampai rumah... lambat sket sebabnya turn ngajar kelas tambahan tahun 6..... dah tu plak hujan seharian.... bertangguh2 nak kuar... malas dah menyerang...........

dalam kol 4p.m... baru kuar ambik bujang2.... Plan asal ke Jusco Bukit Indah tapi bertukar ke Kipmart.... Mencari baju melayu 3 jejaka idaman... ngn tema yg tak der langsung.... huurmm... Akhirnya my hubby tanya... "ada ambil beg duit abg tak?".... so my answer..." mana lah ambik... kan biasa bawa ngn hp sekali"... hhuuuaaaaaaaaaaaaa..... :-( semuanya kat dalam tuh...

Sudahnya... jalan2.... tengok2... intai2... cari warna berkenan di hati nak jadikan tema tahun ni.... tak der pun yg berkenan.... tak byk pilihan lah tahun ni kat Kipmart... Plan cancel..... Misi seterusnya... mencari kat Angsanaa laks.... Bila???? mungkin petang ni...

Sudahnya Hazim n Hazmi minta nak makan @ berbuka Pizza... nasib baik lah dalam beg aku ada duit sikit... Cukup2 beli pzza large n regular.... Our fvret... Hawaian chicken... Yummy... Hazmi mkn 4 slices yg regular... Hazim mkn 3 slices yg large.... Bila hazmi mkn... My hubby temankan Hazim main game coz... bau nya cukup2 menggoda.... hehe

harap2 misi mencari baju raya berjalan lancar hari ni....

Sabtu, 13 Ogos 2011

Khamis @ 11 Ramadhan ~ Hazim tak pose..hu~

cerita hari Khamis 11 0gos 2011 @ 11 Ramadhan.... hari ni baru sempat nak pose sbb semalam sibuk ngn prepare bahan untuk audit akademik... punya lah sibuk sbb katanya pegawai dr PPD nak join skali meeting... Semua cikgu2 thn 6... sibuk lah ngn segalanya... sudahnya sampai habis meeting tak der pun yg sampai... harap2 jgn lah dtg lain kali... nak kena wat meeting lagi skali... sunggu tak best...

 Kisahnya....Hazim tak pose... huhu~
Sebab nya batuk non stop @ semput.... Asalnya dah 2 tiga hari gak Hazim dah batuk2 tapi dia still pose... Lepas berbuka baru lah batuk makin teruk... kita yg tengok pun takut... batuk lbh kurang 5 minit... dah lencun berpeluh... sangat2 kesian... sudahnya asyik mkn ubat batuk jer.... terfikir gak takut ada kesan nanti...

Bangun sahur pagi Khamis tu Hazim dah mula2 batuk dalam kol 4a.m... berlarutan sampai kol 5.30a.m... dalam masa tu dah bagi ubat dalam kol 4.30a.m... berkurang lah sket... my hubby dah bersiap2 nak bawa  p klinik 24jam... utk sedut gas.... tapi batuknya dah berhenti bila Hazim tido... tapi Hazim tetap bersahur... takut dia nak pose lak kalau sihat...

Petang bila p ambik dr rumah mak.... batuknya masih ada n kompem lah tak pose sbb aku pun dah prepare ubat kat dalam beg Hazim... siap pesan jgn pose kalau batuk2 lgi... tapi tak lah teruk sgt... tapi still rasa tak puas hati... Lepas berbuka mesti p klinik....

Lepas berbuka petang tu.... dalam kol 8p.m... my hubby yg bawa Hazim p klinik.... me n Hazmi dok rumah... 2 jam jugalah my hubby n Hazim kat klinik tu cz ramai lak yg ada.... dah jumpa doktor... kompem sedut gas lah... ubat lak dapat sampai 5 jenis... hu~~~

Terus bagi Hazim mkn nasi n ubat... ubat sakit tekak terus makan 2 biji sbb tekaknya pun dah merah sgt.... kesian plak mama tgk Hazim... tapi Hazim laks... makin lasak lah bila dah tak batuk.... Pesan doktor Hazim tak leh minum minuman yg manis cam susu, soya... kebetulan time berbuka memang Hazim suka minum susu Dutchlady tu... dan petang tu juga baru jer beli 6kotak susu tu lagi utk Hazim....

Jadinya Hazim leh minum air masak jer.... Kesian tgk... petang semalam buatkan juga milo panas... yg lain2 tu simpan dulu... kalau dah betul2 sembuh... boleh lah kalau minum sekali sekala.... Bak kata doktor... "nak kesian kat anak tengok anak sakit ker nak sayang anak tak nak anak sakit... kalau nak anak sihat ikut lah nasihat doktor... bagi minum air masak jer"...huhu~~~

harap2 antibodi badan Hazim makin kuat.... Semoga sihat n cergas selalu....

Selasa, 9 Ogos 2011

~~Bersyukur!! dapat gak duit raya 1/2 bulan gaji~~

Semalam bila terajin nak BW... ternampak tajuk yg agak best utk kakitgn kerajaan.... sbb nya aku memang dah tergolong dalam kumpulan tu kan.... Akhirnya kerajaan bersetuju utk bagi bonus 1/2 bulan gaji dan bayaran minimum adalah RM500.... utk pesara pun dapat gak RM500... Akan dibayar pertengahan bulan ni.... Amin...

Bersyukur dengan rezeki yg Allah bagi sempena Ramadhan yg mulia.... So rasanya masing2 dok kira lah kan... bahagi dua dari gaji pokok masing2.... ;-)


Dapat jugaklah buat tambahan utk belanja raya... dapat buat beli baju Hazim dan Hazmi... terasa tahun ni nak beli langsir baru cz tahun lepas tak beli... sebabnya beraya kat kampung @Baling, Kedah... tapi tahun ni memang turn Johor... haruslah berganti... hehe

Per2 pun sangat2 bersyukur sebab dah berapa tahun tak merasa bonus cam ni... tak lah sebanyak kakitgn swasta yg dapat sebulan atau lebih kan.... tapi lebih banyak lah dari tahun lepas.... Memang tak sangka.... :-)...

Isnin, 8 Ogos 2011

Anak saudara baru lagi ~Nur Eryna Batrisya~

Semalam petang baru berkesempatan melawat anak saudara baru sebelah my hubby... lepas Zohor baru bergerak kuar p rumah mak mertua BIL....  My Biras berpantang kat rumah mak nya kat TUTA.... Anak  yg ke 3.... Selamat di lahirkan pada 2 Ogos 2011 (selasa)... Di HSA JB... berat 3.6 kg.... boleh tahan semangat... Comey sangat2... :-)

Tengok pipinya yg montel tu...
Gerammm tau...
Sepanjang masa tido jer...

Lepak2 kat sana sampai kol 5petang... pastu terus p bazar beli sup gear box... sememang nya kat TUTA ni ada satu gerai yg jual sup gear box yg murah n sedapppp.... biasanya selalu beli utk mkn malam... 3 ketul RM6... kebetulan kat bazar ni pun dia jual so my hubby beli utk berbuka n sahur sekali... hehehheh.. tapi harga naik 50sen... Yg penting puas hati dapat 7 ketul RM13... Berbaloi-baloi...

harap rezeki aku utk tambah yg ketiga dipermudahkan.... teringin sangat nak girl tau.... :-)

Ahad, 7 Ogos 2011

~~Hazim, Batuk dan Ice~~

Syukur dah 6 hari Hazim dapat berpuasa penuh.... Masih nampak cergas dan kuat... Cuma hari pertama nampak letih sgt... start dari tgh hari asyik minta nak minum jer... Suara pun lemah semacam... Bila hari kedua dah ok tapi batuk n semput menjadi2... kesian lak tgk... last2 dia minta... "mama, boleh tak Hazim nak minum air hilang kan batuk"... pujuk2 akhirnya dia tido... cukup juga puasa hari kedua... hari2 seterusnya dah ok... harap2 hari ni dan seterusnya Hazim dapat puasa penuh... cukup 30 hari... puas juga dia bertanya kenapa mesti puasa 30 hari....hehe.... dah diterangkan bulan Ramadhan tahun ni memang 30 hari... sbb tu puasanya 30 hari... nanti lupa tanya lagi... cam tu lah kanak2 kan... hehe :-)

Hazim ni sama cam mamanya juga.... ada semput so memang masalah kalau asyik minum ice... tak nak bagi kesian lak bila buka puasa dia minta nak minum air jagung, milo ice, laici... last bagi juga.... Sudahnya mula lah batuk tanpa henti...

Tiap kali lepas berbuka mesti dia minum ubat batuk @ semput... waktu sahur pun minum lagi.... coz prepare takut siang hari nanti batuk laks....  Lepas berbuka semalam puas pujuk supaya berbuka petang nanti Hazim tak boleh minum ice lagi.... minum air panas jer... kalau tak nanti batuk lagi teruk... jawapan positif dari Hazim... dia setuju.... tgk lah petang nanti.... harap Hazim ok.... kadang2 tak nak bagi tapi bila anak minta mula lah hati ni lembut....huhu~~

Semoga Hazim dan mama cepat sembuh k.....



Sabtu, 6 Ogos 2011

~~Semalam MC Demam... hari ni batuk lak non stop~~

Semalam bangun utk masak sahur... kepala sakit sangat... gagahkan juga diri utk masak sahur... sesimple yg mungkin.... tekak pahit sangat... tak der rasa nak mkn nasi langsung... rasa  nak muntah... last makan buah pai yg ada... habis gak sebiji.... hu~...

Minta my hubby ambil cuti... aku mesg GB n GPK 1 minta cuti... my hubby teman kan p klinik... kena lah bebel ngn doktor... dapat 5 jenis ubat... termasuk ubat semput... Doktor pesan kalau batuk berterusan atau rasa susah nak bernafas, datang balik klinik ambil gas.... pesan doktor minum air banyak2... tapi aku mention la puasa... Muka doc agak terkejut cz dia fikir cam ne ngn ubat...

So aku mention lah kalau boleh tahan aku tahan dulu kalau tak barulah aku buka... kata doc nanti kena ganti lah...hehe.... balik rumah... flat, terus tido... tapi takkan lah nak tido sepanjang hari... kang batal lak pose... so bangun n lepak2 ngn kepala yg masih "nyut2 rasanya mahu pecah".... lastly my hubby beli semua mknan utk berbuka...

hari ni... kepala still sakit tapi tak seteruk semalam.... batuk lak yg makin menjadi... jgn sampai semput lagi teruk... hu~..... apa pun puasa tetap diutamakan....

Tq to my hubby... terima kasih untuk segalanya... You are d best.....


Khamis, 4 Ogos 2011

.:Akhirnya...Hazmi dah pandai:.

Akhirnya Hazmi pandai gak wat peace yg betul... sebelum ni kalau buat sah 8 jari yg kuar... start minggu lepas tetiba jer dah jadi 2 jari...

Biasanya 8 jari cam ni...



Buktinya.... dah berjaya dengan jayanya....
kan main suka lagi... dah pandai dia main lah sebut gunting...gunting... atau two...  hehe

Rabu, 3 Ogos 2011

.:Dah dapat pengganti.... yahooo:.

Hari Sabtu lepas dah dapat Mr White JNA 9402... dapat call dalam kol 4.15p.m dari Perodua soh p ambil... Tapi kena ambil lepas satu jam cz tunggu tinted dulu... dalam kol 6.30p.m baru siap semua... sudahnya my hubby lambat p keje petang tuh...

Rasa cam tak percaya pun ada sebab nya baru sign semua dokumen pada hari Khamis n bayar deposit... 2 hari dah dapat kete... Tapi tak tau lah kan kalau org lain pun dapat cepat cam ni gak.... My hubby yg drive balik... aku n bujang2 balik naik waja gak... Biar my hubby yg bawa sbb nya senang dia nak cek kete ok atau tidak.... Disebab kan my hubby keje malam Sabtu n dia sambung p mancing seharian pada hari Ahad... Mr White dok dim2 jer kat depan rumah...



 Hazim... 

Petang Isnin baru ronda2 kat bandar JB... Test drive... hehehe... Hazim n Hazmi suka sangat... Maklum lah kete baru w/pun sblm ni Hazim tak habis2 soh beli kete 7 seats.... Yg tu nanti dulu... ada rezeki nanti kita trade in waja k.... Bak kata aku pada Hazim... Ayat lazim "suatu hari nanti" hehhehe... harap2 impian tercapai kan.... :-)

Gambar2 petang semalam....
 Plastik pun belum buka.... hehe

 So sweet

Isnin, 1 Ogos 2011

Salam Ramadhan Al Mubarak

Kepada semua rakan2 blogger.... diucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al mubarak.... Bersyukur kita dipanjangkan lagi usia untuk kita sama2 dapat merasai nikmatnya.... Semoga di bulan puasa ini kita semua beroleh pahala dan berada dalam keberkatannya.... Amin...

Hazim pun sama2 berpuasa... pagi tadi pun senang bangun untuk bersahur.... harap2 Hazim dapat puasa penuh tahun ni... tahun lepas Hazim tuang sehari... dah tak tahan sangat... sayang nya berbuka lagi 15 minit nak berbuka.... huhu

My hubby pun apply cuti supaya dapat berbuka sama2 satu family hari ni.... actually kilang tempat keje my hubby tak ambil pun cuti...huhu.. esok aku masih cuti tapi Hazim sekolah... eerrmmm...


 

Apa lah yg aku nak masak untuk berbuka petang nanti.... No Idea......
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~